Град или окупатори: Ко ће бити кажњен за неупотребу ћирилице?

Да је Закон о заштити језика српског народа и ћириличкога писма мртво слово на папиру, као и залагање градоначелника Драшка Станивуковића за српско писмо само предизборна естрада, доказало се већ наредни дан.

уторак, 21 септембра, 2021 / 16:29

Данас се завршава манифестација која за распон свог трајања има 16 – 22. септембар 2021. године.

На плакату који устројавају Невладинићи не само да имамо употребу новокомпонованог грба Града Бања Лука који је донесен по полтронском послуху и пљувању на традицију по пресуди тзв. Уставног суда РС на основу наметнутих амадмана на Устав РС, већ ни једног јединог слова српског писма.

То је већ традиционалан однос према српској култури од стране ЕУ и њених невладинићких послушника, а још традиционалнији од стране градске власти у Бањој Луци. Напримјер у Бијељини је исти догађај испраћен плакатом на ћирилици.

Дакле, без обзира што Град Бања Лука сада саопштења шаље ћирилицом, јасно је да након 15.09.2021. када је симболично, на Дан српског јединства установљен закон који предвиђа новчане казне, ником, па ни у градској власти самопрокламованог ћириличара, нема никаквог савјетника или друге врсте мастиљаре, ко ће спријечити азбукоубиство.

То просто није њихов посао…