Говедарица у Сијековцу: Овдје је почела агресија Хрватске

Покољем српског становништва у Сијековцу почињен је први масовни злочин према цивилима на
територији БиХ и тим чином је почео необјављени рат против српског народа у БиХ, изјавио је у Сијековцу Вукота Говедарица, предсједник Српске демократске странке.

уторак, март 26, 2019 / 18:45

Говедарица је изјавио да након злочина у Сијековцу и окупације Брода од стране хватске војске, српски прваци, који су се налазили на челу СДС, нису имали никаквог другог избора него да бране српски народ у БиХ и да бране српску територију.

"Из те одбране српског народа и простора на којем је живио настала је Република Српска. Трећег марта 1992. убачени су припадници Збора народне гарде Републике Хрварске и они су уз помоћ паравојних формација ХДЗ и СДА из БиХ извршили окупацију Брода и тим оружаним чином започела је агресија Хрватске", подсјетио је Говедарица.

Он је истакао да је из те одбране српског народа и простора на којем је живио настала Република Српска.

Он је навео да 27 година од злочина у Сијековцу можемо констатовати да нема правде за жртве.

"Можемо се само надати да ће та правда бити достижна. Очигледно је да Тужилаштво и Суд БиХ, ако се изузме једна објављена пресуда, нису учинили ништа да би се расвијетлили ти трагични догађаји и страдања Срба у Броду. Можемо закључити да велики број људи који су учествовали у злочину у Сијековцу сада сједе мирно, а да никада нису одговарали за сва та злодјела која су напаравили прије 27 година", истакао је Говедарица.

Он је подсјетио да су још у септембру 91 године прве агресорске гранате испаљене са подручја Хрватске на општину Брод.

"Поставља се питање шта су Срби у БиХ могли очекивати обзиром да су Хрватска и њене оружане снаге већ тада дјеловале агресорски минобацачком ватром по територији друге државе", казао је Говедарица.1 КОМЕНТАР

  1. У Сијековцу су страдали Митровићи. Има и путоказ MITROVIĆI. Та хрватска латиница никоме не смета. Па ни Вукоти Говедарици. Ето колико је пао српски народ, односно његове вође. Зато је и могуће да се у просвјети Српске учи да Срби имају два равноправна писма ( Др Љубомир И.Милутиновић и мр Желимир Ж. Драгић : „Настава граматике и правописа“, стр.83.) Одлично је то што ФРОНТАЛ показује латиничку најаву турнира посвећеног Радивоју Кораћу. Неупоредиво би важније било да држи слику текста из поменуте књиге . Потребни су сконцентрисани напади и извргавање руглу оних који су то написали и одобрили. Највећииздајници ћирилице су у САНУ, АНУРСУ и Матици српској.
    Добро су људи писали на овом сајту : лажна је свака брига за ћирилицу у двоазбучју од стране лингвиста и политичара. Истинска намјера да се она врати Србима препознаће се када Вучић и Додик јавно кажу да је српско писмо само ћирилица.

Оставите одговор