Говедарица позвао Тегелтију да поднесе оставку

Овој земљи је потребан Закон о испитивању поријекла имовине који ће прописати дапоријекло своје имовине не треба да доказују само политичари већ и људи из правосудногсистема, истакао је предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица коментаришући последњу аферу у коју је умијешан Милан Тегелтија, предсједник Високогсудског и тужилачког савјета.

недеља, 26 маја, 2019 / 15:24

"Очигледно је да се наш правосудни систем налази у чељустима корупиране политичке елите која жели да произведе друштво у коме нема савјести. Независно од тога да ли је господин Тегелтија на крају узео новац или није, мислим да је његова морална обавеза да поднесе оставку" – истакао је Говедарица.

Предсједник СДС-а је казао да ово није прва афера у правосуђу Босне и Херцеговине али даје ово тест који ће показати да ли смо довољно зрело друштво да ово буде последња афера управосуђу.

"Очигледно се правосуђе налази на раскрсници да ли ће кренути путем којим ће се прегазити морална декаденција друштва у којој живимо или ћемо сви да затворимо очи и да се правимо као да се ништа није догодило" – рекао је Говедарица.

Говедарица је казао да је Високи судски и тужилачки савјет требао хладније главе да све детаљно размотри прије доношења свог става по овом питању.

"У једној скандинавској земљи гдје је дефинисан босанско-херцеговачки модел реформе правосуђа је незамисливо да први човјек правосуђа сједи и разговара са странама у поступку пред правосуђем БиХ. Не желим ни да коменаришем политичаре који на националној основипокушавају да извезу ту своју добро познату причу и да са националног аспекта покушавајуда заштите ову аферу" – закључио је Говедарица.23 КОМЕНТАРА

 1. Не смета ми што Мектић позива на протесте у Сарајеву.
  Човјек је галамио на тужилаштво и судове, политичар је, изабрани посланик за Сарајев, значи, поштујем сваку врсту борбе од стране сваког изабраног народног представника, било да је то Мектић,Говедарица, Бореновић, Станивуковић, Вукановић, Додик, Ђокић……………………………

  Што се мене тиче, давно сам ја овдје написао због чега нисам за улицу.

  Исто тако сам написао, да ако ја као родитељ, српски официр, национално одговоран политичар и предсједник авангардних ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ будем на ту солуцију приморан,значи да је Српска толико угрожена, да нема другог рјешења.

  Е, онда иде стварна улица, иде велемајсторска припрема и реализација, значи, тада ће та „побуна“ сигурно бити под вођством искусног и супер одговорног капетана Лазаревића и успјеће 110%, тачка.

 2. Опет једеш говна и заобилазиш одговор.

  Гдје има да министар организује протесте!?

  Ко ће одговарати ако руља провали у суд и на примјер уништи доказни материјал у актуелном суђењу Дуадаковићу?

  Да ли сматраш да организовање протеста од стране министра није политички притисак на суд?

 3. Чуј руља ће зајебати ствар’

  Иначе ће Дудаковић бити осуђен на десет хиљада година робије,зар не?

  Сваки дан све горе спинујеш.

  П.С. Ви Симо сигурно нећете дуго опстати, макар побиједили садашње Мектиће, ново је вријеме, оно тражи јасне српске одговоре и чист образ.

  Не леже дугорочна рјешења у вама, нити у вашим прелетачевићима, ни у Мектићима.

  Рекох ја вама да је данас рјешење за Српску мудра и часна политика предсједника ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ.
  Да је његово коректно понашање од првог дана у политици,његов образ, храброст, искуство и писменост, његова супер национално одговорна политика и авангардни програм ЗЕЛЕНИХ услов српске САБОРНОСТИ.

  Једноставо речено, ту одговорну политику чистих рачуна, битни не би хтјели, неки не би смјели игнорисати, значи,САД је вријеме за Лазаревића, тачка.

  1. Како ћеш реаговати када се руља из Сарајева пребаци у Бању Луку?

   Зар не знаш за тај план’?

   Прво митинг у Сарајеву, следећи у Бањој Луци?

   Супер одговоран и паметан политичар мора бити добро обавијештен и имати спремна рјешења за сваку ситуцију.

   Очито је да ти само знаш себе хвалити и кукати што народ у теби види будалу, а не сувог генијалца.

   А ниси способан да уанпријед предвидиш ни један потез противника, а камоли да стратешки размишљаш.

   Глуп си ко курац…

 4. Симо,

  ово ти је до сада најглупљи коментар, све од како сам на Фронталу.

  Не укопавај се несрећниче.

  Има Српска јаких људи у политици, али ниједан од њих из више (не)оправданих разлога не може постићи пријеко потребну САБОРНОСТ.

  Ево, ти ми реци ко је тај?

  Има ли ДОДИКОВ савјетниче иједан политичар осим Николе Лазаревића,да ће га сви наши политичари испоштовати и вјеровати му на ријеч, чак и без печата на договор?

  Ја сам тим људима и њиховим партијама доказао да држим ријеч и да је полтика господски посао, све када се са њом баве људи од визије, односно, писмени и часни људи.

  Иначе, да ја нисам у стању да предвидим сваки потез, не само федералаца и странаца, него да не знам тачну тежину сваке наше партије и појединаца, не би после осам година конкретне, коректне и национално одговорне политике, данас Никола Лазаревић био једини политичар у Српској коме сви могу вјеровати, од странаца, до напих и федералаца, значи, од Додика, Цвијановићке, Вишковића, до Изетбеговића, Никшића, Говедарице, Шаровића, Миличевића, Иванића, Бореновића, Човића………………………

  Да немаш можда још једног таквог у Српској?

 5. Главни аргумент режима је да смо сви ми остали срби слијепи,нисмо у стању предвидјети оно што режим јасно види и наравно да сви ми „серемо“ ко Рада Трајковић јер режим игра неку „историјску игру која се указала“ србима јер имамо „мудро“ руководство оличено у оснивачу ФБиХ и љубитељу хрђаве кашике све благословљено од Удбаша.

  Слажем се да БН некада претјера,ево задњи текст који није по мојој мјери је “ За кога ради Влада“ ако се добро сјећам наслова а текст је везан за ТЕ Станари.
  Имају информацију а слијепи поред очију.
  Мање од 1000 радника прави чисту добит у износу од 40 милиона што је отприлике 40 000 КМ и више по раднику. Ако је у двије преостале ТЕ запослено 4000 људи намеће се закључак ко нам узе 160 милиона КМ.
  Надаље, двије ТЕ заједно имају пословање равно нули или чак минус а ТЕ Станари ако је порез на добит 10 % сама уплати у буџет 4 милона КМ пореза што је практично недостижно за државне ТЕ.
  Намеће се питање каква се то игра игра,види ли то режим или они само страхују за Дудаковићев предмет?

  Такође је важно напоменути да један врхунски производни погон као што је ТЕ са 1000 запослених радника сваки дан прави нешто мало више од 10000КМ добити фирми односно нешто мало више од 10 000КМ пореза “ држави“ Републици Српској.
  И ту онда долазимо до јуниора који сваки дан просјечно узме 70 и нешто хиљада КМ на основу тога што му је бабо са амиџом Бакиром скројио ЗЈН БиХ.
  Све остало је Симина шупља и спин,чуди ме да није величао улазак у Европски парламент оне малоумнице Ружа Томашић јер је освојила највише гласова у Хрватској.

  Српски народ ко има прилику што масовније у Сарајево да раја није сама јер овдје народ из ФБиХ неће ништа моћи урадити сам без подршке народа из Републике Српске.

 6. Млађане,

  како Мехти не падне на ум да организује наке протесте испред Уставног суда БиХ-а?

  У принципу немам ништа против протеста, само сам против да се они пренесу у БЛ.

  Или да будем јаснији.
  Против свега сам што је заједничко са ФБиХ.
  То се односи и на протесте.

  1. Симо,ако ти није мрско волио би да ми појасниш зашто и гдје протести у Бања Луци.
   Макар неки линк.

  2. Млађане,

   јеси ли чуо најновију да је женска која је навукла Штрахеа из БиХ?

   Де мало размисли…

   Некако та Аустрија постаде блиска. Давор, Штрахе …

 7. Симо, ово за протесте у Бања Луци није чак ни спин него страх режима од сопственог народа народа унакаженог грозном пљачком.

  https://youtu.be/zldT1545r_0

  А ово за Аустрију само показује како функционише нормална држава у односу на на мафијашко -криминалну творевину насталу окупацијом Републике Српске од старане НАТО послушника.

  https://youtu.be/jgka-jioUpA

  Жељка прича о „квалитетенијој“ куповини папака и умјесто оставке активирају се којекакви механизми сарадње и Полиција проваљује у Кликс умјесто у Народну Скупштину Републике Српске и Владу Републике Српске.
  Остаје нада да ће сада након “ поткивања“ народ активирати сарадњу и завршити посао у Сарајеву,након тога без заштите у Сарајеву режим у Бања Луци сам пада.

 8. „Ја цам за плотесте, али ницам за плотесте, ја цам против Цалајева, али цам за фолмилање цавјета министала, ја цам плотив СДС и Саловица, али цам да се договолимо и да Саловиц буде министал у новом сазиву, ја цам, али ницам“

  Ти си Симо једна обични стари кењац,тачка.

  1. У принципу не бих имао ништа против да Тегелтија поднесе оставку. Међутим…

   Када то тражи Перић онда сам против јер је тај исти Перић био скоро на сећији код америчког амбасадора. Ја мислим да је за независност судства и ово опасна појава.

   Даље, да ли судије Уставног суда БиХ смију да се састају са политичарима? Ко од њих послије тих састанака тражи оставке?

   Треће, зашто би Срби подносили оставке због незаконито прибављених снимака талибанског обавјештајног подземља?

   Ко их јебе… Ено им Мехта, нека њега зајебавају.

 9. Када се пазжљиво саслуша, он прича о лудачкој кошуљи, сметају му три члана предсједништва, кантони, ентитети… Тегелтија је небитан.

  Због тих разлога је дошао, како каже. И све то исприча поред СДС-овог министра…

  И није у томе проблем. Проблем је што је Мехтић глуп (или уцијењен).

  Каже му Емир да га цијени, а у следећој реченици каже да је дошао због злочина полиције у Власеници. А случајно баш командир полиције у Власеници био Мехтићев помоћник Раденко Станић кога политичко Сарајево оптужује да је ратни злочинац.

  И сад та Власеница ко случајна!?

  Ја се бојим да су Мехтић и Шаровић дебело уцијењени, а СДС нема снаге да им захвали и да се дистанцира од њих.