Говедарица поново истиче да би могао бити кандидат за предсједника

Садржај неке изјаве и биране реченице о одлукама страначких органа увијек падну у други план наслова.

недеља, 4 фебруара, 2018 / 00:30

Тако је из разговора са предсједником СДС за Евроблиц као наслов извучено то да је Вукота Говедарица спреман да буде предсједник Српске. Премда је занимљива и тврдња да би у случају побједе на том нивоу, очекивали да на њихову страну пређе ДНС.

– У потпуности сам спреман да преузмем одговорност и да будем кандидат СДС за предсједника Републике. Мислим да лидер најјаче опозиционе политичке партије тога мора да буде свјестан. Да ли је дошло вријеме и да ли ћу ја бити кандидат одлучиће Главни одбор СДС, имајући у виду да смо странка која је развила унутрашњу демократску климу.

На питање за коментар приједлога сарајевског одбора да СДС испред СЗП одабере кандидатуру за предсједништво БиХ и за то мјесто кандидује Мирка Шаровића, док је из Бијељине стигао приједлог да кандидат за предсједника Српске буде Мићо Мићић, Говедарица је упутио комплименте поменутим колегама.

– Ја сам радостан човјек када у СДС видим да постоје тако озбиљни људи, великани који су показали како се може водити овај народ. Шаровић је за три године функционисања Савјета министара БиХ показао да је ријеч о озбиљном човјеку, о искусном политичару. Мићић има огромно повјерење грађана Бијељине, са сарадницима је успио да од Бијељине направи један од импозантнијих градова у Српској. Таквих људи у СНСД нема јер се дубоко размишља ко би то могао да буде кандидат за предсједника РС. Што се тиче СДС, претпостављам да ћемо се договорити и на Главни одбор изаћи са једним приједлогом.

Коментаришући Иванићев став да би он требао да остане кандидат за функцију коју већ обавља, Говедарица је похвалио сарадњу са коалиционим партнерима.

– То је предуслов за повјерење, а тиме и за добар изборни резултата под којим подразумјевам побједу и за предсједника РС и за српског члана Предсједништва БиХ. Иванићу желим да честитам јер сматрам да ради добар посао. Посебно издвајам заштиту интереса РС и то што није дозволио ни једног момента да РС буде означена као потенцијална зона конфликта у Председништву БиХ. Иванић има велики политички капитал са којим улази у кандидатуру. О томе гдје ће се позиционирати СДС, а гдје ПДП, одлучиће страначки органи, а онда ћемо заједно направити коначан договор.

Побиједи ли кандидат СДС и Савеза за промјене за предсједника Републике Српске, процјењујем да ће у том случају СДС, ПДП и НДП за коалиционог партнера имати једну од политичких партија из садашње власти у РС.

– Највероватније би се радило о ДНС. То одавно лебди у ваздуху и увјерен сам да то препозању и чланови и бирачи поменуте политичке партије.6 КОМЕНТАРА

 1. Никада се предсједник СДС-а за 27,5 година постојања није кандидовао ни за какву водећу функцију, па неће ни Вукота.

  Ако се испоштује принцип да ће СДС-у припасти само једна кандидатура онда је извјесно да ће Шаровић ићи за Предсједништво БиХ, а Иванић за Предсједника РС.

  Иванић је свјестан да СДС нема капацитет за обе функције, па је мудро препустио бошњачке симпатије Шаровићу и Мехтићу, а он мудро мало затегао како би Американцима могао рећи да он више не може повући бошњачке гласове који су веома битни за избор члана предсједништва.
  Тако је опет гурнупо СДС на црту Додику,а он га опет успио избјећи директан судар јер Додик овај пут има само једну могућност да се кандидује.

 2. Nikakve sanse nama sds i bilo koja partija protiv snsd-a svi to znaju i zato se drze da radije idu u sarajevo nego protiv snsd.aGodinama snsd samara ovu nesposobnu koaliciju i tako ce se nastaviti..pa ko vidi nekoga sposobnjakovica u sds.a ove druge partije poput ndp-a i ostale boranije nema nigdje a kamo li da daju predsjednika..narod je odavno shvatio da su to obicni prevaranti koji ce srpsku utopiti za fotelju…

 3. Ти брате очито ниси уопште упућен ни у најелемнтарније чињенице у Српској, па Додик може једино да се кандидује за члана предсједништва, тј. за Сарајево и самим тим код ове поставке СДС иде директно на Додика. О чему ти лупеташ ???

  1. А ти брате очито не разумијеш да сам ја баш то написао и да је баш то поента мог коменатара.

   Иванић гура на црту Додику СДС-овог кандидата, а себи приушћује недодика.

   О Додику можеш мислити шта год хоћеш, али је веома лако схватити да је он најјачи кандидат кога СНСД може понудити и да ће га било ко један-на-један тешко побиједити.
   Зато на тај терен Иванић гура СДС, а за себе бира лакшег кандидата.

   Међутим, ти си доказано глуп за политику па ме не чуди да ништа не разумијеш.

Оставите одговор