Говедарица: Омогућити инвестирање у дрвопрерађивачку индустрију

Природни ресурси попут шума се морају ставити у функцију развоја Републике Српске и локалних заједница, а не да од њих, као што је сада случај, корист има само уска група људи, поручено је вечерас на трибини Савеза за побједу у Рогатици.

субота, 15 септембра, 2018 / 22:11

Кандидат СзП за предсједника Републике Српске Вукота Говедарица је казао да се морају донијети нови закони о кориштењу шумских богатстава и преради дрвета који би привукли инвестиције у овај сектор.

"Хоћу да на овом дјелу Српске Влада РС својим активностима запосли десет хиљада људи. Ми заједно радимо за народ и нећемо дозволити да уска група људи пљачка и краде шумска богатства Републике Српске. То је постала пракса последњих година, а ја људима који пљачкају ресурсе народа Српске поручујем, да то неће моћи радити након 7 октобра, јер долази нова одговорна влада", казао је Говедарица.

Кандидат Савеза за побједу за српског члана Предсједништва БиХ Младен Иванић је поручио да енергија и атмосфера која влада на скуповима упућује на то да ће кандидати СзП однијети побједу на изборима.

"Ја једноставно осјећам да је сазрело вријеме за то и увјерен сам да ћемо господин Говедарица и ја побиједити. То ће се десити јер се залажемо за ствари које су пријеко потребне нашем народу. Ми се боримо да живимо у једној нормалној средини у којој се цијени знање, а не партијска припадност", навео је Иванић.

Он је истакао да се СзП залаже за Републику Српску која је дио свијета, а не да она буде изолована.
" Ми хоћемо Српску која ће имати предсједника који ће свуда може ићи, а не да има предсједника који нигдје не може да се макне", нагласио је Иванић.

Носилац листе СДС из изборне јединице 3 за Парламентарну скупштину БиХ Мирко Шаровић је поручио да СДС има озбиљан план за развој дрвопрерађивачке индустрије у Републици Српској.

"Свакако ћемо забранити извоз трупаца и обезбиједићемо овај ресурс дрвопреређивачима из оних крајеве гдје се тај ресурс налази. Сада имамо ситуацију да инвестиције у овој области изостају јер нема гаранције за сигурно и континуирано обезбјеђење сировине", рекао је Шаровић.

Он је поручио да локалне заједнице морају имати већу улогу у кориштењу природних ресурса који се налазе на њиховим територијама.

" Шуме РС не требају бити само ресурс за куповину гласова, већ за развој Рогатице, као и осталих локалних заједница које имају ово природно богатство", казао је Шаровић.