Говедарица очекује од МУП РС да „спријечи Орића да се шетка по Српској“

Предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица истакао је да обновљени поступак против команданта такозване Армије БиХ Насера Орића и припадника те војске Сабахудина Мухића за злочине над Србима на подручју Сребренице 1992 године представља посљедњи покушај да се казне ратни злочинци који су убијали Србе.

понедељак, септембар 3, 2018 / 12:54
„Ако нико не буде одговарао за српске жртве, онда ће свима бити јасно да правда у БиХ у ексклузивном власништву само једног народа, односно једне стране. Орићу мора да се суди на основу онога што је учинио, а не на основу тога којем народу припада. Сваки други критеријум ће бити нова увреда за српске жртве“ – истакао је Говедарица.
Он је још једном истакао да Српска демократска странка тражи да судија Шабан Максумић буде изузет из овог случаја, јер постоји сумња да је у току рата злостављао српске заробљенике у сарајевској касарни „Виктор Бубањ“.
„Очекујемо да ће припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске онемогућити Орићу да се шета Републиком Српском и да врши притисак на свједоке и застрашује их као што је то радио раније. Свима је јасно да је Орић то радио, а да МУП РС ништа није учинио да би то спријечио“ – поручио је Говедарица.


25 КОМЕНТАРА

 1. Ја очекујем од СДС-а да престане са срамном криминалузацијом нашег МУП-а.

  Министар Мехтић је прије неколико дана изјави да има поуздане доказе да се у Бањој Луци спремају тешка криминална дјела.

  Те поуздане доказе је и као грађанин и као министар био дужан прослиједити МУП-у, а није.

  Ноћас је у БЛ убијен човјек на мафијашки начин.

  Да је Мехтић јавио МУП-у можда би овај убијени био жив.

  Наш МУП је нападнут.
  Бања Лука је нападнута.

 2. „Наш МУП је нападнут“.
  ——————–
  Ваш МУП је нападнут?!
  Да није убијени „жестоки момак“ угледни грађанин, власник локала…,ове селендре ноћас био припадник „вашег“ МУП-а?
  Чији је МУП издао пасош Кељмендију(ваш МУП)?
  Што ваш МУП не каже ко је убио сина РВИ и првоборца, Давида Драгичевића?
  Зашто ВАШ МУП не откри за 10г ко уби Милана Вукелића?…,…..,зашто????

  1. Славија,

   ако министар безбједности каже да има поуздане информације да ће доћи до дестабилизације стања у БЛ, убистава, пребијања и онда такве поуздане информације не достави надлежном МУП-у, онда нема другог закључка осим да он ради против те институције.

   Против РС се води специјални рат, а “корисни идиоти“ из телалука мисле да се боре против Додика.

   Давор Драгичевић је довео адвокате по жељи, институције РС су се тим адвокатима дале на располагање, а већ се чују теорије из телалука да је и те адвокате довео Додик.

   Вама се Додик свагдје причињава и то непријатељи РС итекако користе, сијући хаос по Бањој Луци.

   Мене чак не би изненадило да се догоди напад на Говедарицу јер процјењујем да је он у свој овој игри само пион којег ће бити спремни жртвовати, ако потребна доза хаоса до избора не буде довољна због ситуације око Давида, премлаћивања Ковачевића, убиства Остојића …

   Што се тиче пасоша јасно је да сваки држављанин БиХ има право на пасош, па тако и Кељменди.

   Срамно је МУП РС оптуживати због Кељмендијевог пасоша јер је евиденција грађана који имају право на пасош на БХ-нивоу и у ресору министра Мехтића. То што је Кељменди био пријављен на супругиној адреси у Зворнику је разлог да је пасош издао МУП Зворник, а не оно што ви желите приказати необавјештеном народу.

   С обзиром да је министар неки дан рекао да нема појма ко се налази на списку лица која не могу ући у БиХ, онда је нејасно како зна да се Кељменди налази на неком од њих.

   Надлежно министарство над ЦИПС-ом је Мехтићево, а не Лукачево.

 3. Vukota se inace javlja iz Banja Luke, prestonice srpskog fasizma u BIH. Tamo preko mosta nad Vrbasom u jednoj dvospratnici na plasticnoj tabli pored ulaza nekada je stajalo:“ Biro za iseljenje stanovnistva i razmjenu materijalnih dobara.“ To je nekada , vukota, bio biro za etnicko ciscenje. Pravda u BIH ne postoji, pravdu smo bacili u jednu od neotkrivenih masovnih grobnica, a zna se u cijem je to „ексклузивном власништву“.

   1. Изгледа да је, барем у твом случају, погодио с коментаром јер прижељкивање некоме геноцида може само или обер фашиста или тешки болесник који је машио терапију…

 4. Потпуно је логично да овакви антисрпски расположени коментатори иду у прилог свом савезнику Додику. Сви србождери одмах нањуше своје савезнике у српским редовима. А и није их тешко нањушити тешки су то смрадови.

  1. Sasvim je logično da će dva mržnjom zadojena govnojeda, zaljubljena u mitove i bapske priče koristiti komentare kao „poturčena“, „srbomrsci“, i „srbožderi“. Naravno, sve se može opravdati Jasenovcem, sve, pa čak i rasizam i fašizam sopstvenog plemena. Ne verujem da vas neko plaća za ove istrošene fraze koje nazivate komentarima, ali verujem da bi neko trebao da vam pomogne da se izlečite od patološke potrebe da govorite u ime svih Srba. Za to imamo Milorada. Da ne zaboravim, zmaju-zagorela dzukelo nanjuši mi čmar.

 5. „Banjalučanka koja je 1992. osnovala „Agenciju za preseljenje stanovništva i razmjenu imovine“ svjedoči na sudjenju Radoslavu Brdjaninu, optuženom za genocid u Bosanskoj Krajini – Organizovanim „preseljenjem“, odnosno iseljenjem Bošnjaka i Hrvata Agencija je, tvrdi svjedokinja, „pomogla mnogi ljudima“, pa su je zato u Banja Luci zvali „Majka Tereza“.“

  Цитат са линка :

  http://www.sense-agency.com/tribunal_(mksj)/agencija-quotmajke-terezequot-za-etnicko-ciscenje-banja-luke.25.html?cat_id=1&news_id=902

  Дакле , не ради се о никаквом „Бироу за исељење становништва …“. Огромна је разлика у значењу појмова „пресељења“ и „исељења“. Јасно је мени да се Срби , по сваку цјену , морају оцрнити и приказати геноциднима па се у ту сврху користе манипулације , замјене теза а и појмова. У свједочењу (на линку) се може наћи тврдња да се могао организовати чак и превоз намјештаја из Б. Луке у ‘рваЦку. Пошто сам и ја мјењао имовину , могу потврдити да су они са којима сам мјењао извезли пун камион намјештаја и технике а моји родитељи су са собом понијели оно што је могло стати у пртљажник аутомобила. Како би ствар била јаснија , уговор о замјени некретнина склопљен је у ‘рваЦкој а након тога је морао бити сачињен и овдје. Дакле , ствари и нису баш онакве каквима их пропаганда жели приказати а за све што тврдим имам материјалне доказе.
  Постоји и једна агенција која се може сматрати далеко гором од ове а налази се у „лијепој њиној“ и зове се „APN“. Та „агенција“ (државна) ради на довршавању геноцидног пројекта у „лијепој њиној“.

 6. Tema je Naser.
  Govedo kao i obično samo zadigne rep i sere okolo. Budi jednom čovjek a ne Govedo pa reci kako je pravo.
  Sve posao oko zataškavanja istine,uticaja na svjedoke koje je poklala Naserova banda završili su samo i isključivo Srbi.
  Detaljno sam pisao o tome razrađenom sistemu gdje ćerka čovjeka kome je odsečena glava dobije “ klasu“ u državnoj službi što bi rekao Nušić.
  Unapređenja su uzeta, žrtve su istrule a Naser je slobodan po zakonu.
  Što reče neki komentar vezano za ovog slovenca što je jebo Srpsku za 1,5 mil. i dobio kaznu 9000 KM a branio ga neki advokat sa kupljenom diplomom, jeste skupo ali je legalno.
  To što su zaposlili djecu u zajedničke institucije je dokaz zašto živimo u okovima.
  Srpska javnost,srpski mediji bi u potpunosti trebali ignorisati ova cirkus suđenja umjesto što beru bezvrijedne poene do konačnog nestanka Republike Srpske a drugim okom gledaju da se i oni malo uvale u Sarajevo sa tajnom željom da Nasera osude bar na 6 mjeseci uslovno da može što prije legalno u Srebrenicu za načelnika i u koaliciju sa srpskim strankama.

 7. Зеисс, такви као ти су били познати још мом дједу, препознавао их је једноставно, носили су слово U на фесу.

 8. Meni Govedarica djeluje kao da vjeruje u ono sta prica, kao i da iskreno to misli. Samo, problem je sto mu je prica nezrela a misli zaostale i usporene. Pored naivnosti, drugi par opanaka je njegov kukavicluk, iskazan bjezanijom, prvi put u ratu a drugi put od Dodika u trci za predsjednistvo.

   1. Sad pokusavam zamisliti kako ce izgledati eventualni tv duel ove dvije intelektualne gromade. Hm-ha ispade, pazi lijevo – eno ga desno, jabadabatiru – sta si to pritisno, uzmem lubenicu pa vadi kospe, vadi kospe… jes to meni reko?!

   2. Željka mi djeluje kao nekakav računarski program koji se aktivira klikom miša i koji izbifla materiju ali ne shvati suštinu, dok mi Vukota djeluje kao autentični predstavnik onoga što su Srbi nekada bili, stara majka, ognjište, porodica. Sukob modernog i tradicionalnog. Šala! Uglavnom što bi mladi rekli, kripl fajt iako ću glasati za Vukotu.

  1. Да , као што би неки гласали за кобилу да је „велики баја“ предложи. Али шта ћемо , тако нам је Бог дао јер смо заслужили. Бирамо између копитара а папкари се купују.

   1. …и то не мали….само што он то не види,.. а да зло буде веће каже се председник народа

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *