Говедарица најавио састанак СДС-а и СП-а

Члан Главног одбора СДС-а Вукота Говедерица најавио је данас да би у наредних дан–два у Бијељини требало да буде одржан састанак представника СП-а и СДС-а о формирању власти у Републици Српској.  Говедарица је, на новинарско питање да ли би лидер СП-а Петар Ђокић могао бити мандатар, одговорио да је намјера, прије свега, да се разговара […]

субота, новембар 1, 2014 / 16:50

Члан Главног одбора СДС-а Вукота Говедерица најавио је данас да би у наредних дан–два у Бијељини требало да буде одржан састанак представника СП-а и СДС-а о формирању власти у Републици Српској.

 Говедарица је, на новинарско питање да ли би лидер СП-а Петар Ђокић могао бити мандатар, одговорио да је намјера, прије свега, да се разговара о програмским садржајима и политици.

"Ако има простора да можемо закључити да заједнички програмски садржаји СП-а и СДС-а постоје, онда можемо разговарати и о тим детаљима", рекао је Говедарица након седнице Главног одбора СДС-а.

Главни одбор СДС-а је, према ријечима Говедерице, закључио да би, када је ријеч о формирању власти у Републици Српској, требало водити разговоре са свим политичким партијама, јер постоји простор за сарадњу, осим са СНСД-ом.

"Могло се од Ђокића чути да је расположен за ту врсту разговора", рекао је Говедарица.

Коментаришућу јучерашњи састанак председника коалиционих странака СНСД-а Милорада Додика, ДНС-а Марка Павића и СП-а Петра Ђокића, Говедерица тврди да је видљиво да "у овом тренутку нема побједника избора".

"Побједник ће очигледно бити онај који састави Владу, а прије свега направи већину у Народној скупштини Републике Српске. У овом моменту, Савез за промјене је на путу да скупи 42 посланика у Народној скупштини Српске", рекао је Говедарица.

Када је ријеч о разговорима за формирање власти на нивоу БиХ, Говедарица је истакао да СДС не може прихватити да буде осовина заједно са СНСД-ом и ХДЗ-ом БиХ.

Он је додао да, према закључку Главног одбора СДС-а, постоје услови за разговор за формирање власти на нивоу БиХ са свима који имају кредибилитет, напомињући да су то партије окренуте народњачким вриједностима.

"Није ми познато да коалиција `Домовина` најављује преговоре са СНСД-ом", рекао је Говедарица и напоменуо да јучерашње саопштење СДА "не мирише на ту могућност".0 КОМЕНТАРА

 1. Е мој Говедарице тешко је вјеровати социјалистима. Једино кад Додик ухапси Ђокића онда ће се са њима моћи преговарати, до тада ништа. Колико му је кадрова Додо похапсио, а он не раскину коалицију. Само себе чува, није га брига ни за странку ни за чланство. Самосвојан је он мој Говедарице до бола. Мислим да гађате у празно.

 2. Е мој Говедарице тешко је вјеровати социјалистима. Једино кад Додик ухапси Ђокића онда ће се са њима моћи преговарати, до тада ништа. Колико му је кадрова Додо похапсио, а он не раскину коалицију. Само себе чува, није га брига ни за странку ни за чланство. Самосвојан је он мој Говедарице до бола. Мислим да гађате у празно.

 3. Pošto nisu dobili mogućnost da sami formiraju vladu u RS SDS pokušava da okupi sve one koji su za promjene koje kad tad moraju doći,kako bi malog Baju i njegove trabante ostavio u opoziciji.Neki dan Bosić reče da njih zanimaju ministarstva unutrašnjih poslova,pravde i finansija kako bi mogli ući u borbu protiv kriminala i korupcije.Ukoliko se ovo ostvari doći će do hapšenja lopova i kriminalaca i početak kraja političkih stranaka koje su nas dovele do samog dna.To je jedina mogućnost koja vodi u kakvu takvu budućnost.Sve drugo je nastavak agonije i neminovna propast.

 4. Моје лично мишљење је да треба до краја Новембра формирати све органе власти у Српској, па онда договарати састављање Вијећа министара.

  Значи макар било само 42 посланика у већини,влада хитно мора бити састављена од партија из Српске.

  Сигуран сам да нам слиједи велико зло по будућност Републике Српске ако наше власти буду зависиле од воље Изетбеговића, ма какве он, Салкић и њихови ментори давали изјаве(навлакуше).

  Ако господо из Савеза за промјене имате 42 посланика, бошњаке и хрвате за министре који живе стварно у Српској, никако фиктивно, тада формирајте владу.

  Ако не, онда тражим да досадашњи владајући блок формира скупштинску већину и владу са 42 посланика, ви бар имате много више кадрова од потребних осам министара из других народа који живе у Српској.

  Лако је касније направити компромисе и постићи по мени пријеко потребну 2/3 већину у Бања Луци и Сарајеву, важно је показати државотворност и право на одлучивање о нашој судбини у Скупштини Републике Српске.

  Витални национални интерес српског народа је хитно формирање свих институција Републике Српске, наравно да су моје жеље да се то деси и у Сарајеву, нажалост то је немогуће за више мјесеци уз „најбољу“ вољу.

  Ово пишем из оправданог страха да не будемо заробљени тзв.свеукупним договором који ће сигурно бити штетан по мене и моју дјецу, као и за све становнике Српске.

  Формирање владе Српске одмах по објављивању коначних резултата ЦИК-а би по мени био доказ да су ти који формирају већину одговорни према српском народу и свим грађанима у Српској.

  Сјетите се 2010 године, ми све формирали до нове године, патња скоро годину око савјета министара, формира се једва влада у Федерацији по диктату ментора, распаде се за шест мјесеци и одради сав свој мандат у оставци.

  Не пада ми на памет да изгубимо идућу годину и да су искрене намјере партнера Изетбеговића и његових жељених партнера.

  Ево један од сто разлога зашто,наравно поред стабилности и задовољавања виталног националног интереса који ће тим формирањем 100% бити осигуран.

  Хоћу да се покрене пољопривреда од прољећа од 2015 године,да се обезбиједе пет пута већи подстицаји, да се заврше насипи, да се посије, да се до фебруара направи стратегија развоја од производње до прераде свих грана пољопривреде, да се формирају задруге и пољопривредна добра, да се школство прилагоди хитно тим потребама, да се ударнички по свим тим питањима од прољећа крене, да, да, да………………………….

  Знате већ шта се све може урадити без других у овој нашој заједничкој кући која има 1.360.000 дјеце ако се хоће, зар не?

  Поздрав.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *