Говедарица: Изјаве Цвијановићеве доказ да живимо Домановићеве сатире

"Изјава госпође Цвијановић да народ мора да безусловно вјерује у институције подсјећа на најљепше редове Домановићеве "Страдије" у којој је министар полиције узео на себе сву народну бригу, да бира умјесто народа, да народ не дангуби, не брине и не мисли" – изјавио је предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица коментаришући изјаву Жељке Цвијановић да "грађани треба да вјерују МУП-у Српске који брине о њиховој безбједности".

недеља, 9 јуна, 2019 / 15:20

"Вјера грађана у институције па и у МУП Републике Српске ствара се примјерним, одговорним и професионалним радом институција а не пуком демагогијом политичких званичника. Изјава Жељке Цвијановић говори да је режим жели да створи друштво налик на оно из трагикомичних Домановићевих сатира у којем грађани не треба да слободно промишљају већ само да слијепо слушају налоге властодржаца" – рекао је Говедарица.

Предсједник СДС-а је подсјетио да је још 2015. године Милорад Додик почео јавно да говори о црним књигама којима је најавио системски прогон свих оних који не мисле као "вођа" што је константно потврђивао у изборној кампањи својим наступима.

"У Добоју полиција приводи и кажњава активисте Српске демократске странке са последњих ванредних избора за градоначелника Добоја који су покушали да спријече крађу у режији политичког бенда Обрена Петровића, данас већ високог функционера СНСД-а. Полиција кажњава људе који су бранили право на фер изборе за угрожавање јавног реда и мира док насилнике који су застрашивали и пријетили бирачима, узурпирали изборни процес и правили бирачке преваре гледа као узорне грађане" – закључио је Говедарица.

Сектор за политику и медије