20:15 Милан Тегелтија: Да ли могу физички боравити у Ефбиху?13:00 Државни тероризам: Предсједник Ирана оптужио Израел за убиство нукеарног научника у Техерану12:50 Преко тристо доживотних робијаша у Турској због неуспјешног покушаја пуча против Ердогана11:47 Премијера серије Кости у Српској од почетка 2021. на БН ТВ11:42 Отресање ногом: Одлазећа Влада ЦГ даје 80.000 еура против "Асимилације Црногораца у Србији"08:25 Ко каже да је Сјеверна Кореја изолована: Пјонгјанг закључан због короне08:21 Јупитер и Сатурн 21.12.2020. никад ближе још од времена Стефана Првовјенчаног23:45 Шаровић: Ако републичка власт посегне за измјенама закона о локалној самоуправи - осјетиће реакцију народа22:57 У Бањој Луци ни прага: Тенк са Кошара у меморијалном центру у Крушевцу20:08 Нацрт, не цртеж: Слободни умјетници улазе у закон као самостални + стручњаци у култури

Говедарица, ако преведемо: Мектић прича, а не мисли

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица изјавио је данас да изјава министра безбједности у Савјету министара Драгана Мектића да „Срби морају да прођу катарзу и признају геноцид у Сребреници“ није став Мектића нити СДС-а.

недеља, 11 фебруара, 2018 / 20:07

Говедарица је рекао да је Мектић јуче новинарима саопштио да је „ријеч о једној измонтираној изјави“ с циљем његове дискредитације.

– Нико из СДС-а па ни Драган Мектић нема такав став. Евидентно да се један дужи временски период води харанга против Мектића, односно министра безбједности у Савјету министара. Одбацујем све то са јасном теоријом – у БиХ у протеклом рату дешавали су се злочини на све три стране – рекао је Говедарица.

Мектић јесте демантовао наводе у интевјуу, али су му новинари Вечерњег листа одговорили објављивањем аудио-снимка одговора на питање о Сребреници.

И новинар Вечерњег листа који је радио интервју потврдио је да га је Мектић накнадно звао и молио да интервенише у текст, што тумачи Мектићевим страхом од јавне осуде због изнесених навода о дешавањима у Сребреници. Тражио је да се у тексту помене и изјава Милорада Додика из 2012.године.

– То је истина, наиме када смо у најави ставили да ће бити интервју са Мектићем и ставили цитат и наслов да Срби морају извинити за геноцид онда се Мектић мени јавио и молио да морају додати то – напомиље Хасан Хаидар Диаб,  новинар Вечерњег листа Загреб

– Очигледно је да је извјесни новинар имао само једну врсту намјере, а то је да од Драгана Мектића прави човјека кога треба дискредитовати на сваки могући начин. Према томе ја више вјерујем господину Мектићу него том сумњивом новинару који се и до сада бавио разним видовима малверзација – тврди Говедарица.29 КОМЕНТАРА

 1. Специфичност овог случаја није интересантна због лупетања политичке будалетине Мехтића, него покушај вађења са његове стране, а још гори је покушај вађења од стране Говедарице.

  Потуричка БН и исти такав СДС су прво кренули са причом како то Мехта није рекао, па кад је новинар послао тонски снимак онда се кренуло са причом о монтажи, па кад је то слабо попило воде онда су се ухватили приче како Мехтић јесте нешто причао, али није поменуо геноцид, те како је у том интервјуу скидао одговорност са српског народа, а истом приликом не скида одговорност са њемачког народа за холокауст, јер су Нијемци тако поштени покајници да се и 73 године након тога извињавају, а Срби, срам их било, још нису ни почели, итд…

  Идемо редом…

  Демант Мехтића да то није рекао је био прије објаве тонског снимка. Из тог можемо извући три закључка.

  Први је да се Мехтић не сјећа шта је причао јер је лупетало, а други (под условом да се сјећа) је да је Мехтић склон лажима.

  И трећи, да је склон све своје будалештине приписати Додику, јер је, замислите, он то изјавио због Додика.
  То већ говори о озбиљној фрустрацији и склоности да се лаже и да се без скрупула удара на институције РС, што предсједник РС и јесте.

  Друго што им је пало на памет је монтажа снимка. Тиме су глупани из својих руку избили прилично добар аргумент из афере “Папак“ јер су овим на крају признали да је монтажа могућа.
  Зашто бих ја вјеровао да монтажама нису склони само они који су против Додика?

  И треће, трабуњање око тога је ли поменуо ријеч геноцид.

  Није поменуо ријеч геноцид, али јесте холокауст, чиме је злочин у Сребреници изједначио са највећим злочином у историји човјечанства, геноцидом над Јеврејима.
  Још му то није било доста па је помињао катарзу наводећи за примјер Нијемце.
  Подсјећам Мехтића и Говедарицу да се катарза Нијемаца стручно назива Денацификација и да је давањем тог примјера сугерисано да су и Срби нацисти, али да су, за разлику од Нијемаца, то још увијек јер још нису попили лијек Денацификатор (три пута дневно, послије сваког оброка) који им прописује хећим Мехтић.

  Па ја зато препоручујем Говедарици, кад већ нема елементарног поштења да призна грешку и да се огради од Мехтића, да са катарзом крене од себе јер су ти сви разлози због којих је потребна катарза настали у вријеме када је странка чији је Говедарица предсједник, а Мехтић министар, била све и сја.

  Када су у Њемачкој вршили катарзу први потез је био забрана рада Национал-социјалистичке радничке партије.
  Очекујем да Мехтић и Говедарица, у складу са нашом ситуацијом, предложе сличан почетак катарзе.

  Ако они то не ураде, урадиће народ у октобру и те штеточине послати на депонију политичког отпада.

  1. „Ако они то не ураде, урадиће народ у октобру и те штеточине послати на депонију политичког отпада“.
   —————————
   Па јесте, народ ће се баш сада(због Мектића), ујединити и окупити око вас. Ако је ико радио на народном јединству годинама уназад то сте ви и МД(наравно ово под наводницима).
   Ова усиљена и јефтина харанга и прича као и остале сличне, а којих ће још бити, само и даље продубљују јаз, подјеле и мржњу међу тим народом на који се позивате. И даље сијете отров међу људе.

   Ко је до сада био на једној или другој страни он ће то бити и даље. Нема те параде нити Мектића који ће то промијенити. Граница је поодавно повучена између људи. Не само страначка него много дубља.

   Граница између ратнопрофитерског и криминогеног блока и осталих.

   Наравно, силом и лажима се може много тога, али то је кратког даха,што дуже траје то ће последице на крају бити погубније по све.

   Ви само можете добити ту апсолутну већину коју прижељкујете на начин да протјерате још коју десетину хиљада преко гране, а овдје да биједом и неправдом прије времена убрзаним темпом убијете још коју десетину хиљада бораца, инвалида, жељезничара, рудара. Очигледно да вам то и јесте прави план.
   Ви желите да направите неки свој народ, по својој мјери, по угледу на протеклих 50-60г. И за те циљеве нећете и небирате средства.
   Вама је до народа, Републике Српске, српства…,ко до лањског снијега.

  2. Ма није. Сад ће Хороз.ба објаснити народу да је у заблуди, да требају бити таоци бандита зато што је Мектић жељан јавности, а памет му није јача страна. Плаше СДС-ом дјецу к’о Бабом Рогом. Да чујемо, друже Хороз.ба, ко је основао СПО осим вас? Зашто прескачете битне људе? Ви то ко вам се лично допада? Одбраном пробосанског Среброва сте показали да радите за АИД. Још кад сте усвојили акцизе с Бакиром, све ја јасно. 🙂

 2. Заиста Фурунџија мисли да ће небулозама о Среброву скренути тему са Мехтића.

  Фурунџија не примјећује да ја нисам коментарисао Мехтићев став о геноциду него срамни покушај њега и Говедарице да нас убиједе да се нама учинило да је то рекао.

  Сребров није био пичка. Оно што је рекао је рекао. Никад није радио што раде ова двојица угурсуза, а којима се прикључује и Фурунџија којем поручујем да Симо неће бити наиван као Клинтон па да дозволи да докази шприцну по хаљини, па замало изгуби функцију.

  Фурунџија ће доказе морати да прогута.

  1. Хало, Орозу.ба! Вук Драшковић лаже на ВРС да су с брда убили 12000 цивила у Сарајеву. Ви га се нисте одрекли. Између Миливоја Чаваркапе (који је водио радни вод на Грбавици) и Среброва (који се нудио Алији и позивао сарајевске Србе да пређу на Алијину страну) ви очигледно бирате Среброва, а Чаваркапу изостављате из СПО оснивача. Чиме вам се Чаваркапа замјерио? Зато што је био на српској страни?

  2. Ало ба Фуруџија,

   СПО је основан прије 28 година и ти хоћеш да се сад о томе расправља како би скренуо причу са Мехте.

   А кад си већ навалио на Чабаркапу мислим да би било занимљивије шта он мисли о Мехтиној изјави и Мехтином и Вукотином вађењу (а и твом), него о неким давним догађајима.

  3. Znam ja Drazo da je tebi 12000 insana malo.,volio bi ti da ih je skroz nestalo,sto je i bio cilj pa su Srbi iz Sarajeva kojima je bilo obecano da ce za mjesec dana uci ponovo nestli ,kao da ih i nije bilo.Siguran sam da je medju njima bilo puno onih koji su zeljeli ostati ali nisu smjeli.
   A da si kojim slucajem cika Drazo usao u Sarajevo ,e onda tu vise ne bi bilo ni kuceta ni maceta,a kamoli sarajlija.Tad bi to bila prava Genocidina sa kojom bi se ti itvoji istomisljenici divili.
   I svakom budali bi bilo jasno da u RS postoje dvije najjace stranke koje isto misle samo sto su na razlicitim pozicijama.Ako bude osudjen na gubitak ode Dodo amerima i to prvi a ovi drugi ce ga smatrati izdajnikom.Pa mi smo svjedoci ove istorije.Znam da ces me poslije ovoga osloviti Balijom ali mi namjera nije bila ni provokativna ni losa.

 3. Није ЧаБаркапа, већ ЧаВаркапа. Ето колико знате о оснивању СПО у БиХ. Не знате ни имена главних оснивача. Иначе, као сљедбеник Вука Драшковића и саборац Алијиног Србина Среброва немате право да приговарате било коме да нешто чини на штету Срба.

 4. Ја се према Мехтићевом ставу нисам одређивао, нити ми пада на ум да полемишем о томе са фукаром и моралним биједницима попут Фурунџије.

  Моји коментари се односе на дебилни покушај да нас Мехтић и Вукота убиједе да нешто што је казано није казано.

 5. Издајници попут Ороза.ба, који су сљедбеници америчке пудлице Вука Д. и који жале за Алијиним Србином који се већ видио умјесто проф. Кољевића у Алијином тзв. предсједништву, свакако немају кредибилитет да прозивају било којег Србина, а поготово не оног ко је рат провео на првој линији. Господин Мектић и није превише бистар, воли јавност, а лако га узмају јалијаши, међутим човјек је искрен. И сад би борци тзв. АРБиХ Џевад Галијашевић и Хороз.ба требали да оцјењују његово родољубље. Ма ‘ај’те, молим вас!

 6. “… свакако немају кредибилитет да прозивају било којег Србина, а поготово не оног ко је рат провео на првој линији.“

  Фурунџија је толико декомпензован да не примјећује да коментарише вијест у којој је главни субјект Вукота Говедарица, а помиње прве ратне линије.

 7. G’son krajnik

  Dobro te ovaj ispreskaka….

  Nego ne odgovori ti jesil dobro primio namibijsku delegaciju?Ne brini svima sam ovdje objasnio razlog tvog odsustovanja,I „velicinu“ tvoje pozrtvovanosti.Sve za vodzu ….

  1. Испрескакао ме тако што је и сам признао да Мехтић није баш бистар.

   drazen78bl 13. фебруара 2018. у 19:54

   “Господин Мектић и није превише бистар…“

 8. “Одбацујем све то са јасном теоријом – у БиХ у протеклом рату дешавали су се злочини на све три стране – рекао је Говедарица.“

  Ово ми је запарало очи.
  Злочини на све три су за Говедарицу теорија.
  Можда професор тјелесног одгоја није у стању да схвати слијед хипотеза-теорија-чињеница, али један предсједник парламентране странке мора да то има у малом прсту.

  Изјава треба да гласи:
  “Одбацујем све то са јасном чињеницом – у БиХ у протеклом рату дешавали су се злочини на све три стране“

  Откуд Говедарици право да нешто што је чињенично стање, пребацује у статус теорије?

  Да неће опет испасти новинари криви и да су погрешно пренијели изјаву?

 9. Хороз.ба као сљедбеник Вука издајника и неко ко жали за Алијиним Србином који је желио извести пуч и ставити Србе под Алију, који је побјегао из Сарајева, умјесто да је узео пушку у руке, сада себи даје за право да прозива човјека који је учесник рата на српској страни. Фуј!

  За разлику од мишева који се крију док износе своје схизоидне конструкције, мени није проблем да јавно напишем да је господин Мектић исувише наиван, да има бројне пропусте у раду, али је опет много бољи од љигаваца попут Хороза.ба и других који га прозивају, јер је искрен и има честите намјере. Да је мало интелигентнији, био би идеалан. Ето, можда јесте мало грубо, али с моје стране искрено. Цијеним његово часно дјеловање.

 10. Хороз.ба као сљедбеник Вука издајника и неко ко жали за Алијиним Србином који је желио извести пуч и ставити Србе под Алију, који је побјегао из Сарајева, умјесто да је узео пушку у руке, сада себи даје за право да прозива човјека који је учесник рата на српској страни. Фуј!

  За разлику од мишева који се крију док износе своје схизоидне конструкције, мени није проблем да јавно напишем да је господин Мектић исувише наиван, да има бројне пропусте у раду, али је опет много бољи од љигаваца попут Хороза.ба и других који га прозивају, јер је искрен и има честите намјере. Да је мало интелигентнији, био би идеалан. Ето, можда јесте мало грубо, али с моје стране искрено. Цијеним његово часно дјеловање.

 11. Коментар с интернета:

  „Мистер Бин у још једној епизоди ‘1001 ноћна мора за Милорада Додика и кумове’ „. 🙂

 12. U svim enciklopedijama i u Wikipediji pise da je u Srebrenici bio genocid,i to je jasna istorijska cinjenica potkovana na relevantnim sudskim presudam,koje su pravno obavezujuce,i sto prije to shvate prvo politicari to ce shvatiti i javnost.Ako ne onda ce vrlo brzo biti genocida samo na kojoj strani?Nista se nije naucilo iz istorije a ono „oprosti“ sto je prvo u svim svetim knjigama je napisano samo iz tih razloga da nebi bilo ratova.

  1. Проблем је та широка дефиниција геноцида која обухвата и оно што се десило у Сребреници, али и оно што су Насерове јединице чиниле по српским делима око Сребренице. Тако да је непоштено ту етикету лијепити само Србима, тим прије што су Муслимани по селима убијали и жене и дјецу, док се Младић показао као прави хуманиста у односу на њих. Он јесте одговоран што касније није казнио одговорне, а то су поједине пеинтбол групације из Србије попут оних „шкорпиона“ и професионални ратници које су КОС официри на платном списку страних служби организовали у 10. диверзантски одред. Да је поштења, по истом принципу би одговарао муслимански војни и политички врх, јер су били 10 метара на Возући од муџахедина који је одсијецао главу ратном заробљенику и прећутали. Да не говоримо да су им бригаде водили људи из подземља и да ниједан није кажњен за злочине, од Насера до монструма Цаце, којег су убили тек кад је заклао сина Авде Хебиба, кад су се препали да ће ти јалијаши сарајевски извести државни удар. Нема корпуса муслиманске војске гдје нису чинили злочине, док се ниједан не везује за војнике ВРС било гдје осим у Сребреници. Сви злочинци су добили судски епилог, а извршиоци нису били Младићеви војници, већ паравојске и поједини локални играчи подређени СДБ, чији челници су радили за ЦИА-у.

 13. Govedarica je glupan nevidjen. Da ima pameti davno bi istjerao Mektica i dobio mnogo vise poena kod naroda, a umjesto toga on mu cuva guzicu svojim obrazom. Pa neka, kako radis tako ce ti i biti. Zbog Mektica ces i popusiti na izborima.

  1. I ne samo zbog Mektica, nego i zbog Obrena i ostalih nepismenih i kriminizovanih smradova. Fakat ne kontam.. da SDS recimo podigne krivicnu protiv Obrena, dobio bi glat izbore a izgubio bi jednog idiota. Pokazao bi SDS da jen razlicit od ostali, u prvom redu, bande na vlasti
   Ali upravo je to problem, nema u SDSu mozga. Ista matrica kao i u SNSDu: Sve ste u pavu sefe, a i jako ste mi zgodni danas
   Jebem im mater i jednim i drugim

Коментариши