Говедарица: Ако буде тужбе против Србије, другачије причамо у Сарајеву

Уколико дође до ревизије тужбе БиХ против Србије, Српска демократска странка (СДС) ће се на нови начин политички позиционирати и у Савјету министара БиХ и парламенту БиХ и та одлука биће у корист Срба, који живе у БиХ, рекао је данас предсједник СДС-а Вукота Говедарица.

среда, фебруар 1, 2017 / 15:45

Та одлука биће, каже, усаглашена и с другим странакама из Савеза за промјене.

– Заузећемо потпуно ново политичко позиционирање, уколико Сакиб Софтић поднесе тужбу, која може дугорочно да наруши стабилност у БиХ и не била имала легитимитет– тврди Говедарица.

Подсјетио је и да је српски члан Предсјендиштва БиХ Младен Иванић раније рекао да БиХ, односно сви чланови Предсједништва БиХ, не стоје иза тужбе.

СДС стоји, казао је, на принципима Дејтонског споразума, а најаве федерализације, које, како је навео, намећу хрватске странке, неприхватљиве су за СДС.

Он је на прес-конференцији у Бањој Луци рекао и да су потпуно неприхватљиве најаве неких хрватских званичника по којима би неки дијелови Републике Српске ушли у могућу хрватску територијалну јединицу.

Потврдио је да ће та странка крајем фебруара или почетком марта упутити у Народну скупштину Републике Српске деклерацију о опредјељењу Дејтонском споразуму, што би, каже, била посљедња опоменима свима који заговарају прекомпозицију дејтонског устава на штету Републике Српске.

Дејтонски споразум представља једну врсту формуле која је помирила максималистике циљеве након рата и данас један народ не може да буде привилегован, рекао је предсједник СДС-а.

Додао је да отворена питања између Бошњака и Хрвата и неспоразуми странака у ФБиХ треба да се рјешавају кроз Вашингтонски споразум, а не прекомпозицијом Дејтонског споразума.0 КОМЕНТАРА

 1. „Zašto bi SDS napustio pozicije koje je dobio voljom naroda i birača? Pa nisam im te pozicije ustupio ja i SDA, pa da nam ih vrate nezadovoljni našom politikom?! I ne vodi se ovaj proces protiv Srba kao naroda, već protiv Miloševićevog režima koji je doveo do počinjenja genocida na teritoriji Bosne i Hercegovine“ , rekao je Izetbegović za „Oslobođenje“.

  http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Izetbegovic-Ne-mozemo-graditi-buducnost-na-lazima-na-nepriznavanju-istine-i-poricanju-zlocina/411826

 2. ЛАБИЛНИ КАРАКТЕР (РИЈЕЧ ЈЕ РИЈЕЧ)

  Симо П. Ороз,28.01.2017. 11:56:36
  „До момента увођења неког реда на овај портал, примите пуно поздрава од Симе П. Ороза. До тада збогом!“

  Симо П. Ороз,06.02.2017. 12:24:15
  „До даљњег неће бити мојих коментара на овом порталу.“

  drazen78bl,06.02.2017. 12:56:06[168233]
  „Eто, опет сам те натјерао да покажеш колико си лабилан карактер. Написао си да се одјављујеш док те не заштити администратор (којег си назвао „педер“), није те заштитио, а ти се вратио. Али кад си издао руку која те храни, ништа нас од тебе не може изненадити. ;)“

  Симо П. Ороз,06.02.2017. 13:00:00
  „Хехехе,
  нисам ја рекао да нећу ућеравати фурунџијама, него да нећу давати коментаре док администратор не уведе ред на порталу.“

  Симо П. Ороз,07.02.2017. 16:53:50
  „Zašto bi SDS napustio pozicije…..“

  НАРАСТАЈУЋИ ИМПУЛС ЈЕ ИПАК БИО ЈАЧИ. НИЈЕ ИЗДРЖАО.

  🙁

 3. Опет болесни фурунџија није издржао да не помене Симу Ороза.

  Ја држим ријеч. Не дајем коменатаре, само сам линковао Изетбеговићев интервју.

 4. @Ороз

  Поново своје хомосексуалне фантазије пројектујеш на саговорнике којима при томе процјењујеш здравље као што оне бабе намјештају кук и дијегностију набачену црну магију. А ниси компетентан. Да ниси можда хоџа?

  Написао си „Збогом!“. Ниси издржао, јер се не можеш одупријети импулсима. А мене странке плаћају да те поменем, да те изведем на чистину, да из тебе извучем оно најгоре. B-)

 5. Фурунџија,

  ствари треба посматрати релативно.

  Ево ти примјера да схватиш Ајнштајнову теорију релативитета:

  Загонђија ућера фурунџији.
  Када се ствари посматрају релативно, загонџија има ђоку у буљи, али и фурунџија има ђоку у буљи.
  Разлика је једино у томе што је загонџија у повољнијем положају.

 6. Govedarica najčešće šuti a kada kaže nešto to bude potpuno nebitno, nejasno i potpuno očekivano. Zar se tako sprema za predsjedničku kampanju? Sad će to – samo što nije.

  Hoće li pozicija SDSa biti status kvo? Koliko vidim – hoće. To je prva i jedina opoziciona partija od kako su političlke partije uvedene u bjelosvjetsku političku praksu da se zalaže da se ništa ne promjeni. Osim naravno guzica u foteljama i imena na kancelarijskim vratima.

 7. Ја још не вјерујем да ће доћи до ревизије и мислим да Бакир само одржава политичку напетост још који дан, осим ако факат немају неких доказа који су се прикупили с којима би могли кренути с ревизијом, али их крију од јавности јер не желе још да распале рају.
  Ревизија није само „правно“ питање, како каже Бакир, али није ни само „политичко“ како добацују из Србије или РС-а, она је то обоје, али и морално, хисторијско питање. А када постоји неко питање онда оно заслужује и неки одговор. Па ћемо видјети какав ће бити.

 8. @Oроз

  Не интересују нас ти дегутантни детаљи из твог љубавног живота. Само желимо да не пројектујеш на нас, хетереосексуалце. Овдје је битно да си показао недослиједност, да у року од 24 часа погазиш своју ријеч.

 9. Када се чињенице поматрају релативно, најважније је да ти у сваком коментару мораш тврдити да ниси фурунџија.

 10. Samo da pozdravim najveći mozak i inteligenciju kod Srba otkad postojimo!
  Uspješno rukovoditi kolektivom od 800 ljudi i istovremeno pisati desetine članaka na frontalu to ne bi mogli ni Tesla i Milanković zajedno.
  Svaka ti čast, kapa do poda. Ti si snaga Srpske!

 11. Хи из бек! Заслужује громогласну подршку из публике:

  Симо педеру!!!
  Симо педеру!!!
  Симо педеру!!!
  Симо педеру!!!
  Симо педеру!!!
  Симо педеру!!!
  Симо педеру!!!

  B-)B-)B-)B-)B-)

 12. Ma ko mi dira moje jedino živinče oca mu jebem u vr gujice.Kad mi Tramp s gospojom dođe na slavu pa mu rečem kaki ste ajduci svi ćete u Gvantanamo pa glavu buć u kofu s rasolom.Ako su poćerali Dodu tu je moj Simca pile moje žuto.On zna s tim starješnama na egleski da teferići i svima da do znanja da je dobar Sžućom.

 13. Ђеврек,

  Ти очито не знаш разлику између педера и полупедера.
  Полупедери се дијеле на загонџије и фурнџије.
  Педери су они који су истовремено и загоџије и фурунџије.

  Напредак за фурунџију је кад постане педер, може се похвалити да је бар понекад загонџија, мада су међу фурунџијама у огромној већини они који тај напредак не желе.

  Имамо еклатантан примјер једног од таквих на овом порталу.

 14. Синоћ заборавих да напишем да постоји посебна група педера, позната као администратори на порталима.

 15. Nemoj Simo pile moje pokojnog Panteliju da brukaš.U našoj fameliji nikad tog bilo nije.Ni u tvojih pranđedova iz Anadolije ni u mojih Šupljeglava od Ercegovine.Poslaće majka koka vazelina prvim letom iz Trebinja da mi se ne zlopatiš kad te taka crna rabota spopala.Al ne moraš da tu sramotu po internetima da širiš.Ako već postoji vojka grupa pedera onda ti je lakše da nisi sam mimo svjeta da se nosiš sasvojom nesrećom.Mama koka se tebe neće odreći.Prevaliću vazbožji svjet ić kod Radojčića u kokošinjac da tražim ljek za tebe Simo pile moje nepečeno.Ljubi majka ofurenu trticu.

 16. Господин Говедарица мора да зна да никакве бијеле књиге, владе у сјени и персоналне промјене у врху странке неће донијети било какав напредак опозицији. Јака опозиција је потреба овог друштва, то заговара и један од СНСД идеолога.

  Да би опозиција вратила симпатије оних који ју доживљавају тек нешто другачијом од власти мораће да:

  1) ТАМО ГДЈЕ ИМА ВЛАСТ ДА ПОКАЖЕ БИТНО ДРУГАЧИЈЕ ПОНАШАЊЕ ПРЕМА ЈАВНИМ СРЕДСТВИМА, ТЈ. БЕЗ ПАРТИЈСКОГ ЗАПОШЉАВАЊА, БЕЗ НЕПОТИЗМА, БЕЗ НАМЈЕШТЕНИХ ПОСЛОВА, КРЕСАЊЕ ПРИМАЊА АДМИНИСТРАЦИЈИ И УСМЈЕРАВАЊЕ СРЕДСТАВА ЗА ПОТРЕБЕ ГРАЂАНА, ШТЕДЉИВОСТ…..То је тек дјелимично, а не до краја урађено у Теслићу, Градишки, можда још негдје. Бијељина, Добој, Требиње и већина других општина негативни су примјери, с локалним феудалцима, сличним онима које имају и владајуће партије. Чак и на нивоу БиХ је власт искориштена за ухљебљење рођака, пријатеља, партијских војника, па су и министри и амбасадори бирани најчешће по тим линијама, а не по компетентности. Осим тога, кампања је грађена на борби против криминала власти, а још нема видљивих ефеката. У таквој ситуацији се морају понудити јасна рјешења и објаснити грађанима корак по корак како ће бити реализована, до детаља дакле.

  2) МОРАЈУ СЕ МЕДИЈСКИ ЕКСПОНИРАТИ ПОТПУНО НОВИ, НЕКОМПРОМИТОВАНИ ЉУДИ, па је у том смислу јако добро што сте дали простор нпр. господи Марку Ђогу и Славиши Раковићу, који и нису анонимни, али су ипак нови за грађане.

  3) ОДРИЦАЊЕ ОД КОМПРОМИТОВАНИХ ЉУДИ ИЗ ВЛАСТИТИХ РЕДОВА, без обзира колико ни доносе гласова. Нека жртва данас сутра може донијети много бољи резултат.

  4) ПРЕКИД ПРАКСЕ КОМПРОМИСА С ВЛАСТИТИМ ФЕУДАЛЦИМА, ФЕДЕРАЛЦИМА И КОАЛИЦИОНИМ ПАРТНЕРИМА, АЛИ И СА ВЛАШЋУ. Подсјетимо се да је Огњен Тадић за 1% изгубио изборе, а да су Додику за побједу пресудни били Лука Петровић, Обрен Петровић и Славко Вучуревић. Сјетимо се да је СДС са СНСД потписао споразум о коалицији на нивоу БиХ, Додик их користио као своју „приколицу“ и „на задњој кривини откачио“. Изостанак супротстављања федералним партнерима нанио је највише штете.

  АКО БИ СЕ ИСПОШТОВАЛО ОВО ШТО СУГЕРИШЕМ, ОНДА БИ И ОВИ ДРУГИ МОРАЛИ ДА ПОШТУЈУ НОВЕ СТАНДАРДЕ, СВЈЕСНИ ДА БИ МОГЛИ ИЗГУБИТИ ВЛАСТ И ПОЗИЦИЈЕ. БИО БИ ТО МЕХАНИЗАМ ПОЗИТИВНЕ ПОВРАТНЕ СПРЕГЕ, ПА БИ СЕ СТРАНКЕ ТАКМИЧИЛЕ КОЈА ЋЕ БИТИ БОЉА, А НЕ ДА ПРАВДАЈУ СВОЈЕ ПОЗИЦИЈЕ ТВРДЊОМ ДА СУ ОНИ ДРУГИ ГОРИ.

 17. Бакирова тужба је кец на десет свим српским сецесионистима. Коме је до Слободне Српске – треба пустити Бакира да ради оно што је започео. Треба помоћи човјеку.

 18. ИЗЕТБЕГОВИЋ:“Zašto bi SDS napustio pozicije koje je dobio voljom naroda i birača? Pa nisam im te pozicije ustupio ja i SDA, pa da nam ih vrate nezadovoljni našom politikom?!

  ГОВЕДАРИЦА: Нема користи од напуштања институција БиХ“

  Све јасно!
  Вежи коња ђе ти газда каже.

 19. Е, чуј, „Бакирова тужба“…Шта неће жив инсан све чут’…“Бакир тужи Србију за геноцид“, како добро, РТРС-овски звучи…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *