ГОСПОДАР ПРСТЕНОВА ПОВРАТАК КРАЉА (THE LORD OF THE RINGS: THE RETURN OF THE KING)

Патетична сага о пријатељству, великим дјелима, и побједи људи са запада. С великим З. Дигитални спектакл, снимљен по свим правилима матрице. Изаткане од стране Бен Хура, Спартака, Лоренса од Арабије; и камаре других, који величају снагу и моћ с друге стране камере. Повремено губи кредибилитет, јер техника заказује на дијеловима, које ће дјеца будућности коментарисати […]

субота, 2 априла, 2011 / 05:19

Патетична сага о пријатељству, великим дјелима, и побједи људи са запада. С великим З. Дигитални спектакл, снимљен по свим правилима матрице. Изаткане од стране Бен Хура, Спартака, Лоренса од Арабије; и камаре других, који величају снагу и моћ с друге стране камере.

Повремено губи кредибилитет, јер техника заказује на дијеловима, које ће дјеца будућности коментарисати као наивне. (Види, вири му конопац док лети!)

Те сцене су се могле избјећи, али се више инсистирало на засљепљењу специјалноефекатском моћи, него на вјешто смишљеним захватима, који варају поглед, избаждарен да му требају 24 слике да види покрет. Такорећи, умјетничким триковима. Слично као што је у Косовском боју, непотребно зумирана комично-гипсана Лазарева глава. Мене је и данас брука.

Лијечење ПТСП-а је предуго. Но, да се искрено и мушки, јежити на борбене покличе. Што не помути ни сигурна женска кућа, у виду манифестног мача, заривеног у лице главнокомандујућег Назгула. Дјело младе принцезе од Рохана, којој је додијала мастурбација. То помрачити успије тек Арагорнов позив, на тријумф људи са почетка рецензије.

(Редитељ: Питер Џексон; Улоге: Елајџа Вуд, Јан Мек Келен, Виго Мортенсен, Лив Тајлер…)Оставите одговор