Горици Поповић и Ђузи Стоиљковић награда по имену оснивача театра у Срба

Статуета Јоаким Вујић биће додијељена глумцу Властимиру – Ђузи Стоиљковићу, а прстен са ликом Јоакима Вујића глумици Горици Поповић на Дан Књажевско-српског театра, 15. фебруара. У крагујевачком театру у четвртак је саопштено да је Стоиљковић награђен због шест деценија богатог умјетничког рада, а Горица Поповић за изузетан допринос развоју театра и афирмацији његовог угледа у […]

петак, 27 јануара, 2012 / 08:02

Статуета Јоаким Вујић биће додијељена глумцу Властимиру – Ђузи Стоиљковићу, а прстен са ликом Јоакима Вујића глумици Горици Поповић на Дан Књажевско-српског театра, 15. фебруара.

У крагујевачком театру у четвртак је саопштено да је Стоиљковић награђен због шест деценија богатог умјетничког рада, а Горица Поповић за изузетан допринос развоју театра и афирмацији његовог угледа у земљи и иностранству.

На Дан театра биће додијељене и годишње награде глумцу Милошу Крстовићу и музичком уреднику Драгославу Танасковићу из Књажевско-српског театра.

Умјетнички директор позоришта у Крагујевцу Небојша Брадић је рекао новинариам да ће на Дан театра у Крагујевцу бити изведен програм под радним називом "У славу Крагујевца".

Он је најавио да ће од 16. фебруара у Крагујевцу почети Јоакимови дани и на сцени Јоаким Вујић крагујевачког театра биће од 16. до 22. фебруара изведене четири представе домаћих ансамбала.