Гори чак и од Српске: Македонија укида полицијски и припушта дјелимично у кафане

У Сјеверној Македонији данас је укинут полицијски час, а од сутра (четвртак), биће дозвољен дјелимичан рад угоститељским објектима, одлучила је Влада.

среда, 27 маја, 2020 / 06:16

Влада је задужила Комисију Министарства здравља за заразне болести да направи „јасну и прецизну процјену за отварање државних граница“, рекао је премијер, и да припреми „одговарајуће протоколе“ за путнике.

Спасовски на онлајн-конференцији за новинаре рекао да ће одлука о границама бити донијета у коородинацији с другим земљама региона, а истакао да његова влада са сваком од њих има „одличну комуникацију која најављује да ће убрзо путовање у региону бити регулисано у интересу грађана свих земља“.

На препоруку Комисије за заразне болести, Влада је поподне одлучила да укине још нека ограничења уведена због епидемије, а премијер је рекао да је епидемиолошко стање „под контролом, али то не значи да је вирус побијеђен или да је нестао“.

„Вирус је ту и неће ишчезнуту преко ноћи! Биће присутан све док се не стекне имунитет или не буде пронађена вакцина. Зато је од изузетног значаја да се грађани придржавају препорука и мјера Владе о неопходној физичкој дистанци и коришћењу заштитне опреме (маске)“, рекао је Спасовски.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *