Голићка и Богданић о екологији у Италији

Потпредсједник Владе Републике Српске Сребренка Голић и министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић са сарадницима, у посјети су Равени, Италија.

уторак, март 6, 2018 / 17:39

На позив Привредне коморе Италија – БиХ, присутвовали су данас округлом столу на којем су са привредницима ове италијанске регије размијењене информације и искуства из области стања сектора екологије, управљања отпадним водама и материјама, као и енергетској ефикасности посебно у области здравства.

Италијанска предузећа, која се баве управљањем медицинским и другим врстама отпада, енергетском ефикасношћу и презентовала су своја досадашња искуства у овим областима, а разговарано је на тему евентуалне будуће сарадње и могућности техничке подршке у овим областима.

Делегацију Владе Републике Српске примио је градоначелник Равене Микеле де Паскале, гдје су министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић и предсједник Привредне коморе Италија – БиХ, Равена, Италија, Рикардо Кароли потписали Меморандум о сарадњи.

Меморандум о сарадњи између Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске и Привредне коморе Италија – БиХ потписан је са циљем унапређивања и проширивања сарадње у области здравља и социјалне заштите са домена стручне и економско-привредне сарадње у тим областима. Потписивањем Меморандума отварају се могућности будуће сарадње путем техничке помоћи и размјене знања и искустава, истраживања и научног усавршавања кадрова као и развијања заједничких пројеката у области здравства и социјалне заштите.

Посјета министара Сребренке Голић и Драгана Богданића Италији наставља се обиласком производних предузећа, која су европски лидери у области третирања санитарног и индустријског отпада, као и енергетске ефикасности у јавним установама.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *