Голићева: Попусти приликом легализације

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић изјавила је да је Приједлогом закона о уређењу простора и грађењу предвиђено да одређене категорије становништва имају попусте приликом легализације објеката. Она је навела да је законом предвиђено да се легализација објеката може плаћати обвезницама за материјалну и нематеријалну штету, као и да ће […]

среда, 24 априла, 2013 / 07:57

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић изјавила је да је Приједлогом закона о уређењу простора и грађењу предвиђено да одређене категорије становништва имају попусте приликом легализације објеката.

Она је навела да је законом предвиђено да се легализација објеката може плаћати обвезницама за материјалну и нематеријалну штету, као и да ће овај поступак бити бесплатан за породице погинулих бораца и ратни војни инвалиди до треће категорије.
Голићева је синоћ за РТРС рекла да је предвиђена могућност до десет година да се изврши легализација са каматном стопом од један одсто.

"Сви бесправни градитељи који из објективних и субјективних услова нису могли да рјешавају проблем легализације, могу га овим законом ријешити трајно“, нагласила је Голићева.

Она је навела да у Српској има више од 85.000 бесправно изграђених објеката.

Голићева је рекла да је предвиђено и да рок важења грађевинске дозволе буде продужен са једне на три године.

Приједлог закона о уређењу простора и грађењу разматра Народна скупштина СрпскеОставите одговор