Голићева: Хвале нас ММФ и ЕУ

Потпредсједник Владе Републике Српске Сребренка Голић изјавила је вечерас да су представници Међународног монетарног фонда и ЕУ похвалили реформски курс који Влада Српске намјерава да проведе. Она је навела да сет закона који су усвојени на посебној сједници Народне скупштине представљају почетак реформи, које је Влада зацртала. Голићева је рекла за Алтернативну телевизију да је […]

субота, март 7, 2015 / 20:39

Потпредсједник Владе Републике Српске Сребренка Голић изјавила је вечерас да су представници Међународног монетарног фонда и ЕУ похвалили реформски курс који Влада Српске намјерава да проведе.

Она је навела да сет закона који су усвојени на посебној сједници Народне скупштине представљају почетак реформи, које је Влада зацртала.

Голићева је рекла за Алтернативну телевизију да је битно што се усвојеним актима смањује стопа доприноса за 1,4 одсто и сада ће да износи 31,6 одсто.

Она је додала да у Федерацији БиХ укупна стопа доприноса износи 41,5 одсто, Србији 32,8 одсто, Црној Гори 34 одсто, те да нижу стопу у окружењу има само Македонија.

Према њеним ријечима, важно је и формирање Фискалног савјета Репблике Српске у којем ће се налазити емитентни домаћи и стучњаци из иностранства.

Голићева каже да је важно што ће усвојени нацрти реформских закона ићи у јавну расправу да би се добила што боља рјешења и да би привреда могла боље пословати.0 КОМЕНТАРА

 1. Добро је да се смањују доприноси,ово ипак није никакав стимуланс за производњу без које смо мртви ако одмах не кренемо.

  Оно што је сигурно, ниједна фирма која је отишла из Српске и отворила у Сарајеву представништво неће се вратити после ових пореских олакшица, гарантујем животом.

  Тамо је дупло тржиште,ми ћемо свакако куповати овамо њихове производе све док не почнемо наше домаће производити.

  Гарантујем такође животом да најмање 70% врста производа можемо производити да буду квалитетнији и здравији од оних које увозимо из Србије и Хрватске.

  Уосталом, да не би било третирано као издаја они би то урадили још прије 15 година, једноставно је то финансијски интерес.

  Ко их јебе, свакако су то увозна предузећа, жао ми је једино ових због горива што пређоше из Српске у Федерацију, ту смо изгубили доста лове.

  Оно што могу те увозне фирме очекивати од правих реформатора је да ћемо им у складу са Законом и међународним уговорима кад преузмемо производњу хране и пића понудити заједничко улагање, наравно са већинским државним капиталом.

  Прихватиће, понуда наше владе се неће моћи одбити, или ће затворити овдје све и изгубити тржиште са којег сваке године из Српске и Федерације извуку милијарде марака које унесу наше тзв. ЈУГО-ШВАБЕ.

  Они на годишњем нивоу унесу преко 7,5 милијарди марака кеша у БиХ које ове увозне битанге, са нашим битангама у владама извуку вани, зато све увозимо, зато нема производње.

  Значи, или ће овдје паре уложити у производњу, или нога са одузимањем тржних центара који ће им јефтино бити отплаћени јер су их практично због наших лупежа бесплатно направили(ПРИМЈЕР ТУШ)

  Неће Српска више никад бити увозник хране и пића.

  Замислите глупости, само воде и пива увозимо годишње у Срску преко 200 милиона км, замислите колико још у Федерацију.

  Умјесто да годишње заједно са Федрацијом арапима узмемо 2 милијарде за воду од извоза, ми је увозимо.

  Нема извора воде,ријека, језера, земљишта, шуме, минерала, енергетских ресурса и осталих ПРИРОДНИХ РЕСУРСА у већинско власништво приватницима.

  Не пада ЗОРИ на памет да нам народ остане гладан,да купујемо у нашој кући туђу струју, да нам говна овдје производе ГМО храну и да наш народ остане слуга и подстанар у рођеној кући.

  Значи ОДРЖИВИ РАЗВОЈ.

  Зар ово није став, или пронародна политика свенародног покрета ЗОРЕ?

  Смије ли иједна партија ово јавно рећи од ментора, ја одговор знам, чекам њихове тролове овдје.

  Поздрав

 2. змају,

  апсолутно ме не интересује ова килава економска политика, таман је равна нашој леукемичној, јаловој, без икакве енергије и идеје политичкој сцени.

  Ја пошаљем коментар као поруку,ова тема до сада би требала имати преко 50 коментара, ради се о економији, али кога то интересује?

  Ја написах ако се будемо ми питали шта би урадили, нико не написа ништа контра ни за, интересантно.

  Не смије нико да отвори рак рану нашег друштва, распродају ресурса која треба да се заврши за двије године.

  Не смије нико да помене доминацију увозних лобија који преко политике уништише привреду да би нам продали туђа говна, макар била из Србије.

  Јебем ја кућу у којој домаћин продаје, трује и запушта своју земљу да би купио хране и воде од другога.

  Поздрав

 3. травничанин,

  неће њима доћи из гузице у главу, они су плаћени да се не мијешају у свој посао, ја сам се у то увјерио лично.

  Ми више година покушавамо да уразумимо власти од локала до државе да се нешто радикално мијења, нудимо рјешења, волонтерски рад, само да се крене, нема теорије.

  Е сад је доста, видиш како смо заоштрили ових дана?

  Видиш како дође да има бар нешто нормално,завршише се избори, сви се забавише око столица и доказаше да су што каже народ „сви исти“.

  Неко увијек претекне, тако и наша идеја и прича ЗОРЕ, повукосмо се са избора јер не нађосмо искрене саговорнике који ће ако треба после избора увести КАЗАН, само да се покренемо.

  Читам јутрос коментар на твитеру Иване Шпановић којој од срца честитам златну медаљу.

  Каже дјевојка цитирајући цара Лазара:

  „Ја не одлучујем да ли ћу ићи у битку по томе која ми сила пријети, већ по томе колику светињу браним“

  Е видиш мој травничанину, ја сам већ неколико пута довео живот у опасност да би се супроставио насиљу над природом и тровању народа од стране кулака и политичких лихвара на локалу.

  Апслолутно ме не интересује ко ће бити противник, циљ ЗОРЕ је заустављање концесија,(доказали смо то са Сутјеском као почетком борбе),апсолутна заштита преосталих природних ресурса, полудиригована привреда са већинским државним капиталом који се односи на коришћење тих преосталих природних ресурса………………………….

  Значи крајњи циљ је хумана држава и здрава нација кроз ОДРЖИВИ РАЗВОЈ и заштиту природних ресурса по питању ЖИВОТА И СМРТИ.

  Све то због будућности моје дјеце, дјеце од мојих сестара и брата, унучади, рођака од оца и мајке,понижења дјеце мученика који су дали живот да би сачували ову светињу звану РЕПУБЛИКА СРПСКА.

  Да је само за побројане вриједи ако треба погинути, замисли гдје су сви борци и њихова дјеца?

  Ускоро ћемо их у ПРОГЛАСУ питати јесу ли за нову енергију коју доноси свенародни покрет ЗОРЕ, или да за двије године буду туђе слуге у кући коју су својим животима бранили?

  Поздрав

Оставите одговор