Годишњица пробоја коридора живота

Данас се на Дугој Њиви код Модриче обиљежава 21. годишњица пробоја коридора живота.

недеља, 23 јуна, 2013 / 12:05

Овом акцијом, Војска Републике Српске, у љето 1992. године, извојевала је побједу над снагама ХВО и тзв. Армије РБиХ и тако прекинула блокаду Крајине и Републике Српске Крајине, која је трајала 42 дана.

Више од милион и по Срба, који су живјели на простору од Добоја до Книна, избављено је из обруча и омогућено је нормално снабдијевање становништва.

У бици, која је била судбоносна за Српску, погинула су 273 војника Војске Републике Српске, 70 припадника МУП-а Српске и 70 бораца Војске Републике Српске Крајине.

 0 КОМЕНТАРА

 1. Вечна захвалност!

  Док смо имали праве људе на правим местима,попут генерала Симића и Лисице,ни војни успеси нису изостајали.Кад је почело пензионисање најуспешнијих генерала у сред рата од стране „патриота“,нисмо ни имали чему да се надамо.

 2. Успјех пробијања коридора је успјех Радованове политике и политичке визије, опстајања српских енклава и њиховог међусобног повезивања, касније је то злочиначки запад прогласио „етничиким чишћењем“!
  Ово није био један и једини коридор, такав коридор је пробијен до Херцеговине у два правца, један преко Рогоја, а други иза Горажда, пошто нато агресор свим силама бранио позиције Горажда!
  Такође врло битан коридор је Српско Сарајево- Дрина, Србија, спајање са матицом. Један од тих коридора је ишао преко Вишеграда до Ужица, ослобађањем подриња око хидроцентрале до Устипраче, а други је према Зворнику,прво је то био узак пролаз преко Цапарди, свега два километра ширине, а касније је проширен и пробијен преко Коњевић Поља и на тај начин увезано комплетно српско подриње у компактну цијелину РС, коју је Радован тако створену довео до Дејтонског споразума и међународног признања, вечита захвалност др Радовану Караџићу за све учињено на овим просторима за српски народ!

 3. Разлика између генерала најзаслужнијих за одбрану Посавине и Крајине и квазипатриоте са Пала је и више него јасна судећи по томе како проводе или су проводили пензионерске дане.

 4. „Tada su mi Kosta Mihajlović i Smilja Avramov rekli: „Naši predsjednici su dogovorili da cijela Posavina pripadne Srbiji.“ Još nije bilo ni Radovana Karadžića, ni Ratka Mladića. Potom je 6. svibnja 1992. izašao i onaj Sporazum Karadžić-Boban sa sastanka u Grazu, a Večernji list je tim povodom objavio da više nema nikakvih sporova između Hrvatske i Srbije, da je pitanje Posavine riješeno. Sporno je ostalo samo malo područje istočno od Dubrovnika.“ http://www.nacional.hr/clanak/131028/tudman-mi-je-rekao-kad-podijelimo-bosnu-ja-i-sloba-bit-cemo-saveznici

 5. Mr Biggy, 23.06.2013. 16:04:51

  А квазипатриоте из квазикрајине, мисле да је само крајина важна, за разлику од вас имали смо Радована који је био патриота за комплетну РС.

 6. Рамуш

  Осим за оне које је могао утопити за личну корист…
  Како било,данас Лисица мирно проводи пензионерске дане за разлику од Раше.Све се враћа,све се плаћа.

 7. Mr Biggy, 23.06.2013. 16:04:51 [80241]

  Разлика између генерала најзаслужнијих за одбрану Посавине и Крајине и квазипатриоте са Пала је и више него јасна судећи по томе како проводе или су проводили пензионерске дане.
  ——————-

  А шта си ти радио на КОРИДОРУ у време КОРИДОРА!?
  Пошто видим да си „добро поткован“!

 8. Mr Biggy, 23.06.2013. 20:26:29

  Браво љиги, коначно да се сложимо, лисица је издајник зато га његове газде не дирају, ужива у награди за обављени посао, разбијања Југославије и ЈНА, док они који су спашавали свој народ од тог комунистичког лудила буду прогоњени од ваше нато инквизиције!

 9. Ramuš

  Добро су га платили,“очистио“ је најплодније територије Српске од непријатеља не направивши ниједан злочин,не окаљавши српско име,борећи се против организованог криминала који је Радован патентирао.

  Да га не „платише“ можда би Рашо продао и Романију.За разлику од Лије,вођа организованог криминала са Пала је остамотио Србе,побио цивиле и никаквог војног успеха није имао.Док је војска гладовала он је аминовао шверц,пензионисао генерале,а данас му леђа окрећу најближи ратни сарадници.

  Да је мање „патриота“ а више „плаћеника“.

 10. Mr Biggy, 24.06.2013. 10:39:04

  Љиги све што је ослобођено, ослободила је паравојска, а оно што је лисица водио са наредбама из штаба покрета за југославију, кадијевић и благоје аџић, е то би ослободило курац мој, што није тај лисица покупио пола Хрвата и пола муслимана у своје редове, па бих га сматрао некаквим часним официром, овако је јајара зна се.
  Није он правио злочине? Па какве је онда Радован злочине правио, исто се заузимали градови на исти начин војнички као и љисица, да то није дипломатијом љисица одрађиво? а овамо САО Романија са калашњиковима узела Вишеград, Рогатицу, Српско Сарајево, Илиџу, Грбавицу, Вогошћу, Илијаш…??

 11. Па саму ту твоју Дервенту је разлупо без потребе до темеља? Коме би после требали ти спаљени и са земљом сравњени градови? Какве је он то уличне борбе водио, да је предузео највеће разарање цивилних зграда без икакве потребе, пошто се хрватска војска повлачила из Посавине!

 12. Хахаха…
  Част је част,а ни ти,ни тај са профилне слике немате је ни једног грама.

  Поборниче нацистичких покрета,морао би да знаш колики значај има Посавина у геополитичком значају НДХ,а вероватно и данас у неким неоусташким круговима којима си близак.

  Овде су се водиле борбе прса у прса,до задњег човека,тако да никакве зграде нису биле битне.Војска коју је Радован оставио гладну и покрадену веровала је том човеку и у рекордно кратком року ослободила је највеће територије Српске.Кад више није могао да гледа обесправљене војнике и кад је устао против шверца „врховни командант“ је најуспешнијег генерала поставио да води војну школу у сред рата.

  Сваки војник зна ко је Генерал,а све више их зна ко је био фукара са Пала.Није правио злочине,није ни оптужен никад,док је Рашо..знамо где.Женевске конвенције или Хаг,сваком по заслузи.

 13. Mr Biggy, 24.06.2013. 11:07:34

  љиги, борбом прса у прса се не руше блокови зграда, немој да паламудиш сам си рекао да рата ниси видио, зато боље не зијевај на празно, а срећом па је Радован склонио те кадијевићеве лудаке јер са њима ми не би дочекали живи Дејтон, ти лудаци нису били у стању ни свој стан, а камоли касарну да одбране, па знамо добро како се прошло са кукањчевим конвојем кроз Добровољачку! Иста су то говна, част неколицини генерала који су часно одрадили посао од почетка до краја, попут Милошевића Драгомира или Новице Симића, Толимир, Ђукић, Галић,…а ови други су боље не помињати шта!

 14. Хахахахаха…
  Чињенице су чињенице,а стање у твој глави је у сукобу са тим.

  Пријатељу,овде је био рат,али прави,не онај који си ти водио у Рашином чмару повремено излазећи да се са паравојницима опљачка којекоја избеглица,било српска или друга.

 15. Јебем ли ти матер шизофреничну, кад ти љиго причаш о рату ја бих се поново за пушку ухватио само да такве уши као тебе средим за сва времена, јебем ти наш рат, кад су нам такве гњиде профитирале и умножиле се, а нестало свега нашег патриотског и витешког из тог рата, ког ја не радо помињем, а ти гњидо додикова стално упињеш муда о рату, а сам кажеш да са ратом немаш ништа ниси ни био ни видио!
  Па маму ти јебем ушљиву, балаву, жваљави смраде!
  Кад је један војник или један шараф важнији од цијелог система тако и тај твој лисица, по чему је он важнији као појединац од цијелог руководства РС на челу са Радованом који је био политичар који зна и умије политику да води, а не сељаци ко ови твоји сад око екрема што се скупљају! Мршш копиле усташко, са овим завршавам сваку расправу са дезертерчићем испод части ми је!

 16. rammstein, 24.06

  Па ја горе написах да је „добро поткован“, а ти наставио и даље са њим!

 17. slavija, 24.06.2013. 23:54:38

  Хвала на упозорењу, а и сам се држим принципа никад не расправљај са глупаком, свешће те на свој ниво, а онда добити на искуство!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *