ГО ПДП БЛ крајње очекивано: Бореновића за предсједника странке

Градски одбор ПДП-а Бањалука на вечерашњој 5. редовној сједници једногласно је предложио Бранислава Бореновића за предсједника Партије демократског прогреса који ће бити биран на Сабору 28. септембра, када ће уједно бити обиљежено двадесет година од оснивања партије.

четвртак, 11 јула, 2019 / 22:12

„Градски одбор ПДП-а Бањалука пуним капацитетом стоји уз Бранислава Бореновића и наша подршка је неупитна, снажна и јединствена. Вјерујемо да ћемо, у једном демократском процесу, управо Бореновића у септембру изабрати за старог – новог предсједника ПДП-а“, истакао је предсједник Градског одбора ПДП-а Драшко Станивуковић.

Он је говорио и о активностима бањалучког одбора – у претходном периоду је формирана већина бирачких и мјесних одбора, а Жене демократског прогреса, Млади демократског прогреса, те Извршни одбор и Предсједништво су спровели низ активности.

„Наш зацртани циљ је 10 одборника и градоначелник Бањалуке. Разговарамо са различитим удружењима грађана, активистима и желимо да изађемо из уско-партијског оквира. Са нама могу бити сви они који себе виде у нашим активностима, без обзира на партијску књижицу. Градски одбор Бањалука и у љетњим мјесецима наставља са активностима у пуном капацитету“, рекао је Станивуковић.

Истакао је да су активности и главни циљеви у наредном периоду потписивање петиције да се Трг Крајине врати слободним грађанима, гдје би могли одржавати мирна окупљања. Станивуковић је такође додао да су многе планиране активности подређене иницијативи за рјешавање еколошке катастрофе која је задесила Бањалуку, а то је цурење отровног гаса пиралена и да се неће одустати док се тај проблем, о чијим размјерама свакодневно добијамо нове информације, не буде ријешен.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *