Гњилански терориста добио улицу у Бујановцу

У Бујановцу се распала албанско-српска коалиција која је на власти била двије године и два месеца, након што су одборници албанских партија усвојили приједлог којим се брише 17 српских назива улица у том граду на југу централне Србије. риједлог о промјени назива улица усвојила је седмочлана комисија у којој су четири представника албанске мањине прегласала […]

уторак, 7 фебруара, 2012 / 07:47

У Бујановцу се распала албанско-српска коалиција која је на власти била двије године и два месеца, након што су одборници албанских партија усвојили приједлог којим се брише 17 српских назива улица у том граду на југу централне Србије.

риједлог о промјени назива улица усвојила је седмочлана комисија у којој су четири представника албанске мањине прегласала три представника из редова српског народа.

За приједлог су гласали само одборници из редова албанских партија, а незадовољни таквом одлуком, сви српски одборници су напустили сједницу.

Том одлуком у Бујановцу се бришу називи улица: Цара Лазара, Царице Милице, Војводе Мишића, Војводе Степе, Радомира Путника, Димитрија Туцовића, Доситеја Обрадовића Светозара Марковића и других великана из српске историје, науке, просвјете и културе.

Убудуће би те улице требало да носе имена: Скендербег, Реџеп Хасани, Љам Брезница, Наим и Сами Фрашери, Идриз Сефери и других албанских књижевника и бораца, како је наведено, за "албанско буђење".

Улицу ће у Бујановцу добити и Фатмир Ибиши из Гњилана, припадник Косовског заштитног корпуса, који је фебруара 2000. године код села Кончуљ, са терористичком групом извео бомбашки напад на полицијско возило МУП-а Србије, када је један полицајац убијен, а три тешко рањена.

Централни градски трг, који сада носи име вође Првог српског устанка, Карађорђа Петровића, требало би да се зове Трг Скендербега.

О овој одлуци Скупштине општине Бујановац, коначан суд даће надлежна комисија Министарства за државну управу, локалну самоуправу, људска и мањинска права.