Глигорић: Ми смо за границу по средини ријеке

Република Српска се залаже да гранична линија између БиХ и Хрватске иде средином ријека, што подразумијева да се на тај начин ријеши спорно питање границе са Хрватском код Костајнице и на другим мјестима, те међуентитетске линије разграничења између РС и Федерације на ријеци Угар, изјавио је Срни директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове […]

среда, 25 јула, 2012 / 11:38

Република Српска се залаже да гранична линија између БиХ и Хрватске иде средином ријека, што подразумијева да се на тај начин ријеши спорно питање границе са Хрватском код Костајнице и на другим мјестима, те међуентитетске линије разграничења између РС и Федерације на ријеци Угар, изјавио је Срни директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове РС Тихомир Глигорић.

 Глигорић је рекао да Хрватска и Хрвати из БиХ у Комисији за границу БиХ имају другачије мишљење и залажу се да се питање државне границе БиХ са Хрватском рјешава парцијално од случаја до случаја.

Према његовом мишљењу, БиХ и Хрватска далеко су од тога да ријеше ово спорно питање све док не буде приближавања неком општем принципу.

Дужина линије разграничења између Бих и Хрватске износи 1.001 километар. Са Хрватском су спорне територије код Неума, острва Мали и Велики Шкољ, те у Костајници у Републици Српској.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *