Главаш неометано прави кућу у БиХ

ГРУДЕ – Осуђени ратни злочинац Бранимир Главаша већ више од два мјесеца гради кућу у БиХ у засеоку Бовани код Дриноваца, селу одакле су његови родитељи. Кућа од три етаже, површине око 300 метара квадратних, сазидана је до под кров и биће готова ове јесени. Процјењује се да ће кућа, у којој ће бити укупно […]

четвртак, 13 августа, 2009 / 09:37

ГРУДЕ – Осуђени ратни злочинац Бранимир Главаша већ више од два мјесеца гради кућу у БиХ у засеоку Бовани код Дриноваца, селу одакле су његови родитељи.

Кућа од три етаже, површине око 300 метара квадратних, сазидана је до под кров и биће готова ове јесени. Процјењује се да ће кућа, у којој ће бити укупно осам соба и купаонице, вриједити око 100.000 евра.

Главаш је кућу почео да гради само мјесец и по након што је неправоснажном пресудом Жупанијског суда у Загребу осуђен на 10 година затвора због ратних злочина над Србима у Осијеку и од тада је бјегунац пред законом.

Грађевинске радове изводи локална фирма, а Главаш свакодневно обилази градилиште.

Кућа се налази уз пут који води до километар удаљених Дриноваца, а који је раније асфалтирала грађевинска оператива Љубе Ћесића Ројса.

Главаш је откупио сусједне парцеле на пропланку гдје гради кућу.

У првој етажи планира да сагради и винотеку с великим дневним боравком. На двије горње етаже биће осам соба и купаонице.

Неки осијечки приватници и Главашеви пријатељи говоре да су донирали примјерене новчане износе за градњу његове куће.

Главаш је рекао да градњу дјелимично финансира и посланичком платом од око 25.000 куна, која му, упркос чињеници да је бјегунац пред законом и да је хрватски МУП за њим расписао потјерницу, и даље редовно стиже.