Гласајте да Демофест буде најбољи фестивал у Европи

Демофест је у реду и Фронтал.СРБ им жели да што дуже трају и напредују и добијају награде, али просто саопштења овог типа, као један програмски азбучно опредијељен портал, морамо донијети свега пресловљено. Што би рекли: Немам ти кад.

четвртак, 2 новембра, 2017 / 16:57

Бањалучки Демофест, највећи фестивал демо бендова на Балкану, номинован је за најпрестижнију фестивалску награду Еуропеан Фестивал Аwардс (ЕФА), и то у главној категорији – као најбољи фестивал у Европи!

Прецизније, Демофест је номинован за награду Бест Медиум-Сизед Фестивал, односно за најбољи фестивал средње величине, што се аутоматски одређује на основу посјећености саме манифестације – од 10.000 до 40.000 посјетилаца.

Гласање је отворено до 30. новембра на званичном ЕФА сајту, гдје можете оставити глас за Демофест. Сам процес гласања је веома једноставан и све што вам је потребно је е-маил адреса, а самим гласањем добијате шансу да освојите карте за сваки фестивал који буде награђен.

"Ово је још једна потврда да наша мисија дуга једну деценију није узалудна, штавише. Заиста смо срећни што Демофест ужива овакав углед и афирмацију у европским фестивалским круговима, захваљујући нашој публици која нас безусловно подржава", казала је Бранкица Јанковић, директорица Демофеста и додала да је сада фокус на 11. издању славног регионалног фестивала демо бендова.

Иначе, ЕФА је највећа награда старог континента коју један фестивал може добити, а номинација за Демофест је стигла кратко након номинације за УК Фестивал Аwардс (УКФА), у категорији Бест Оверсеас Фестивал, тј. најбољи фестивал ван Велике Британије.

Док ЕФА укључује фестивале (који испуне високе критеријуме квалитета) из свих земља Европе у свим категоријама, УКФА се односи искључиво на фестивале из Британије, јер се ради о националној награди, осим у споменутој категорији Бест Оверсеас Фестивал, у којој је Демофест био номинован. Такође, као што важи и за УКФА, Демофест је први и једини фестивал из Босне и Херцеговине који је номинован за ову награду. Иза обје награде стоји Yоуропе, највећа и најзначанија асоцијација фестивала у Европи.