Глас и истраживања: Јандрића не занимају, Стевандић зна да су наручена

Политичари, који нису из владајућих партија, скоро су јединствени у оцјени да су истраживања јавног мњења РС, које скоро свакодневно објављује Глас Српске, наручена од стране власти. Свој коментар за Фронтал.РС дали су посланик СДС, Ненад Стевандић и предсједник и посланик НДС, Крсто Јандрић. Предсједник ДП, Драган Чавић, јуче је прокоментарисао сликовито да је Глас […]

субота, 26 новембра, 2011 / 19:07

Политичари, који нису из владајућих партија, скоро су јединствени у оцјени да су истраживања јавног мњења РС, које скоро свакодневно објављује Глас Српске, наручена од стране власти. Свој коментар за Фронтал.РС дали су посланик СДС, Ненад Стевандић и предсједник и посланик НДС, Крсто Јандрић.

Предсједник ДП, Драган Чавић, јуче је прокоментарисао сликовито да је Глас Српске у ствари Глас СНСД-а, а слично мисли и његов колега из СДС, Ненад Стенандић.

– Резултат истраживања је у суштини захвалност онима који су га платили буџетским новцем. Да је истраживање било о корупцији резултат би био обрнут. Једноставно наручиоц наручи тему и резултат чак и не мора бити намјештен јер је ствар у вјештој поставци.

Крсто Јандрић, предсједник НДС, чија странка у истраживању о томе за кога би данас гласали грађани РС није имала ни један одсто гласова, има нешто другачије мишљење. Наиме, како Јандрић каже, НДС нико никада није ни помињао у било каквом истраживању.

– Нас никада није било у некаквим истраживањима. Ни када су били локални избори у Бањој Луци 2008. године, а када су завршени добили смо два одборника. Исто тако је било и пред Опште изборе 2010. године када нас истраживања нису спомињала ни у траговима, а сада имамо два народна посланика. И на наредним локалним изборима, НДС ће бити странка са највећим растом што наравно није тешко јер имамо мали број гласова.Без обзира на ова истраживања наш рад је рударски, теренски, нема нас у медијима, нисмо "популарни" у широј јавности, али резултати ће то све демантовати – рекао је Јандрић за Фронтал.РС