Генерал Младић ће свједочити на суђењу Францу Косу

Одбрана Ратка Младића прихватила је да генерал видео-линком из Хага свједочи на суђењу Францу Косу који је оптужен за геноцид у Сребреници, изјавио је данас Срни Косов адвокат Душко Томић. Он је додао да ће Младић бити свједок одбране, када то дозволи његово здравствено стање. "Младићева одбрана сматра да је то у интересу истине и […]

петак, јун 10, 2011 / 13:21

Одбрана Ратка Младића прихватила је да генерал видео-линком из Хага свједочи на суђењу Францу Косу који је оптужен за геноцид у Сребреници, изјавио је данас Срни Косов адвокат Душко Томић.

Он је додао да ће Младић бити свједок одбране, када то дозволи његово здравствено стање.

"Младићева одбрана сматра да је то у интересу истине и генерала, који је поручио да никада и никоме није издао наредбу да убија заробљенике и цивиле у Сребреници", истакао је Томић.

Томић је рекао да је Младићева одбрана прихватила да генералу пренесе два питања – у вези заробљавања мајки и дјеце у сарајевској општини Илиџа 19. маја 1992. године и о одузимању 300 тона хране у новембру 1993. године на Палама за шта је речено да је наредба војних власти.

Према његовим ријечима, Томислав Ковач /бивши замјеник министра унутрашњих послова Републике Српске/ рекао је истражиоцима Хашког суда да је то урађено по Младићевој одлуци.

Суд БиХ уважио је приједлог Косове и одбране осталих оптужених за геноцид у Сребреници да се у овом случају саслуша генерал Младић видео-линком из Хага.

Уз Коса су оптуижени Станко Којић, Властимир Голијан и Зоран Гороња.Оставите одговор