Гдје је оптужница за злочин над Србима?

Тужилаштво БиХ води истрагу о страдању Срба у Мркоњић Граду у протеклом рату,рекао је Срни портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић. "Тужилаштво БиХ ради на том предмету, али не могу коментарисати докле се дошло са истрагом, односно када ће она бити завршена", рекао је Грубешић. Начелник општине Мркоњић Град Дивна Аничић најавила је да тим адвоката […]

петак, 17 јуна, 2011 / 13:24

Тужилаштво БиХ води истрагу о страдању Срба у Мркоњић Граду у протеклом рату,рекао је Срни портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић.

"Тужилаштво БиХ ради на том предмету, али не могу коментарисати докле се дошло са истрагом, односно када ће она бити завршена", рекао је Грубешић.

Начелник општине Мркоњић Град Дивна Аничић најавила је да тим адвоката ради на припреми тужбе ове локалне заједнице против Хрватске за надокнаду материјалне штете коју је хрватска војска нанијела у јесен 1995. године, али да претходно неко мора одговарати за злочине над српским становништвом.

Аничићева је рекла да општинске власти нису поднијеле тужбу против Хрватске, јер нису стечене све законске претпоставке, истичући да Тужилаштво БиХ још није подигло ниједну оптужницу против оних који су чинили злочине над Србима у Мркоњић Граду.

Према њеним ријечима, утврђено је да је на подручју општине Мркоњић Град убијено 480 Срба и да за ове ратне злочине још нико није одговарао.