Газда Фејсбука највише зарадио и на дневном, a и на годишњем нивоу

Власник Фејсбука Марк Закерберг зарадио је у 2017. највише новца на свијету, а само у једном дану ове недеље зарадио је милијарду долара, пише Тајм.

петак, 11 августа, 2017 / 08:45

Он је имао већи профит чак и од директора Амазона Џефа Безоса, који је на кратко прошлог мјесеца био најбогатији човјек на свијету.

Због великог скока акција Амазона, Безос је наиме по богатству премашио и Била Гејтса, али пошто је вриједност акција пала, и он се спустио на друго мјесто на листи.

У првој половини 2017, нико није зарадио више новца од Безоса, са увећањем богатства за 21 милијарду долара, али он је сад на другом мјесту јер од ове недеље, власник фејсбука има највећи профит у 2017. години.

Према подацима Блумберга, Закерберг је зарадио 23,1 милијарде долара, чиме је његово укупно богатство порасло на 73,1 милијарде.

Само у једном дану ове недеље, Закерберг је зарадио скоро милијарду долара.

Сада му недостају још три милијарде долара да престигне магната Ворена Бафета на мјесту четвртог најбогатијег човјека на свијету.

На Блумберговој листи најбогатијих људи на свијету на првом мјесту је Бил Гејтс, слиједи Безос, трећи је оснивач бренда Зара Аманћо Ортега, четврти Бафет, а пети Закерберг.