Гаврановић кафендисао са грађанима

Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић данас је, уз кафу, разговарао са суграђанима, оцјењујући да су овакви састанци корисни јер се могу чути и конструктивни приједлози за рјешавање одређених проблема. Он је изјавио новинарима да су овакви састанци, који се, као и обично, одржавају сваког првог понедјељка у мјесецу, прилика да грађани изнесу проблеме са којима се […]

понедељак, март 4, 2013 / 15:06

Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић данас је, уз кафу, разговарао са суграђанима, оцјењујући да су овакви састанци корисни јер се могу чути и конструктивни приједлози за рјешавање одређених проблема.

Он је изјавио новинарима да су овакви састанци, који се, као и обично, одржавају сваког првог понедјељка у мјесецу, прилика да грађани изнесу проблеме са којима се суочавају.

"Долазе нам грађани са великим личним проблемима, који се претежно односе на социјалну проблематику и тражење посла. Желим да саслушам Бањалучане, али и да их упитам како они виде рјешење неких проблема у граду", рекао је Гаврановић.

Говорећи о иницијативи која је потекла из мјесне заједнице Врбања да чланови тамошњег Савјета мјесне заједнице раде волонтерски, градоначелник је рекао да велики број људи у мјесним заједницама ради веома добро.

Гаврановић каже да њихов услов за рад никада није била накнада, већ су они тај задатак схватили као моралну обавезу према својим комшијама и суграђанима.

"Њима је довољна стимулација и сатисфакција то што ће рјешавати проблеме својих суграђана на терену. Знамо и да су неке мјесне заједнице удаљене и по 30 километара од центра града и да постоји проблем када њихови представници долазе у град и није у реду да то падне на њихова леђа. Настојаћемо да ријешимо ово питање у наредном периоду за оне који имају трошкове", нагласио је Гаврановић.

Говорећи о проблему апотеке у Стричићима, која је недавно затворена, Гаврановић је рекао да град није у могућности да отвори апотеку у овом селу, те да је некадашња Апотекарска установа Бањалука приватизована.

"Не можемо никога натјерати да отвори апотеку, јер је у питању приватни капитал. Ми смо обезбиједили простор за апотеку, али очигледно је да не постоји економски интерес за њен рад. Када је у питању снабдијевање грађана уопште, а не само лијековима, све је препуштено тржишту. Мислим да то није добро рјешење, али такав систем је данас на сцени", закључио је Гаврановић.Оставите одговор