12:44 Тужилаштво БиХ "преузело" случај Давида Драгичевића, али не истражује убиство, него повреду службене дужности12:34 Мјешовити тим: Министрица Давидовић обишла фудбалере са Дауновим синдромом12:30 Је ли могуће да ће коначно неко одговарати: Вишковић тражи одговорне за уништење 1.300 вакцина у Приједору12:19 Република Српска и Покрајина Војводина - специјално и паралелно управљање отпадом (провјерите јесу ли портпароли то добро превели у загради)09:59 Гробар-лопаташ: Кловн Инцко на сахрани Јована Дивјака09:36 Фолклор у Хрватској: Јесте ли згрожени?08:18 Стоп лицемјерју: Српска и Србија се слажу са Хрватским поштама!19:21 ПДП након партијског састанка тражи од Вишковића да одговори да ли се Влада РС кришом задужила 800 милиона КМ17:05 Никола Дабић: Срдачан поздрав из Републике Српске за Шејлу Камерић16:46 Какву је приредбу припремила администрација Градског Сина Драшка за 22. април?

Гас Рес постоји, и прави заједничку фабрику са Гаспромом

Споразум о формирању заједничког предузећа између фирме "Гас-Рес" из Бање Луке и компаније "Газпром СПГ Технологии" из Санкт Петербурга потписан је данас у Бањој Луци.

субота, 16 децембра, 2017 / 19:21

У име "Гас-Рес" Споразум и Писмо намјере о формирању заједничког предузећа већ од јануара 2018. потписао је вршилац дужности директора Слободан Пухалац, а "Газпром СПГ Технологии" је представљао предсједник Управног одбора Алексеј Константинович Кахидзе.

Циљ заједничког предузећа је изградња фабрике окапног гаса.

"Фабрика ће се градити у Зворнику, јер је тамо гасовод и да ће гас који долази из Русије биће кориштен као основна сировина за ту фабрику. Укупна улагања ће износити 70 милиона евра и запослиће се на десетине радника", навео је Милорад Додик, након потписивања споразума и писма намјере.

У том заједничком предузећу мањи дио власништва имаће "Гас-Рес", а, како је навео, све ће се одвијати у оквиру Гаспромове компаније која ће осигурати финансијског партнера и технологију.

"Овај догађај представља доказ успјешне сарадње РС са компанијама из Руске Федерације, али и са самом Русијом у цјелини. Ово је и доказ високог повјерења, јер је ово прва фабрика те врсте која ће се градити у Зворнику и обезбиједиће додатну енергетску сигурност не само грађанима Српске, њеној индустрији и јавним установама, него и за читав регион. Вјерујемо да примјена нових технологија омогућава приближавање јефтинијој енергетској компоненти", рекао је Додик.
Сједиште тог новог предузећа биће у Бањој Луци.

Ентитетска премијерка Жељка Цвијановић је додала да је ово прави први велики корак у развоју домаћег гасног тржишта у оквиру гасног сектора у складу са усвојеном стратегијом развоја енергетике РС.

Каже да је у питању предузеће инвестиционо-комерцијалног карактера које ће дати снажан допринос економским циљевима.

Амбасадор Руске Федерације у БиХ Петар Иванцов такође је казао да је ово важан корак у унапређењу билатералних односа РС-а и Русије, додајући да је тржиште Српске добило још једну руску компанију, уз већ присутне "Гаспром", "Зарубежњефт" и "Сбербанку".

Вршилац дужности директора бањалучког предузећа "Гас-Рес" Слободан Пухалац рекао је да потписивање споразума представља улаз у нове гасне технологије, те у нове односе са већ започетим ранијими споразумима са руском компанијом "Гаспром".

Алексеј Константинович Кахидзе је навео "да се њихова технологија течног гаса активно развија широм свијета и да је прије свега то еколошка технологија".58 КОМЕНТАРА

 1. И шта сад каже Мирсо Шаровић?

  Ово му је већ други “гасни“ пораз.

  Први пораз му је био када није успио да руски клириншки дуг пребије за дуговања сарајевског кантона за гас, чиме би РС остала без трећине новца од тог дуга. Мирсо се мислио увући у дупе сећијашима тако што би српким парама платио гријање Сарајлијама.

  Други пораз му је оснивање овог предузећа са Гаспромом јер му је пропао план да у закон стави да је БХ-гас једини и ексклузивни снабдјевач гаса читаве БиХ.

  http://www.capital.ba/sarovic-dogovori-o-regulatoru-za-gas-na-nivou-bih/

  За неупућене:

  Шаровић је вршио притисак да се закон о регулатору гаса у БиХ донесе прије оснивања ове фирме, чиме би се БХ-гас фактички прогласио регулатором. Чак је пријетио санкцијама од стране ЕУ (и лобирао за њих) и у својим изјавама окривљивао Владу РС за недоношење тог закона.

  И ту је попушио баш од стране ЕУ јер је одгађањем увођења санкција, Републици Српској дала баш толико времена да оснује ово предузеће и да се јасно каже да и ми коња за трку имамо.

  Бујрум, сад га (закон) доносите!!!

  Ни у најлуђим сновима нисам могао сањати да ће се мој сан о брисању СДС-а са политичке сцене тако брзо и тако лако остварири и да ће СДС самоубити.

  Једва чекам прву недјељу у октобру 2018.године.

 2. Друга, и по мени опаснија, обмана од стране Мирсе Шаровића је спинивана прича о томе да ми губимо неки новац за пољопривреду зато што нећемо да усвојимо неку стратегију о пољопривреди на БХ-нивоу

  http://www.capital.ba/cvijanovic-sarovic-stvara-laznu-sliku-o-podjeli-novca-poljoprivrednicima/

  Припремљен је терен јер је бошњачка јавност већ спинована да због блокаде из Републике Српске БиХ губи 90 милиона евра.
  Главни спин-мајстор хушкања на РС је Мирсо Шаровић.

  http://www.podrinje.online/vijesti/430-zbog-blokada-iz-banja-luke-poljoprivrednici-u-bih-mogli-bi-izgubiti-90-miliona-eura

  “Ovih izgubljenih 90 milijuna eura je iznos koji će poljoprivredni proizvođači platiti za populizam vlasti RS-a koje već godinama uskraćuju svoju suglasnost na sve državne dokumente iz oblasti poljoprivrede, čak i po cijenu potpunog uništavanja naših poljoprivrednih resursa. No, bit će to i cijena inertnog odnosa svih ostalih stranaka prema ponašanju RS-a. Čast izuzecima, o problemima vezanim za usvajanje strategije nisu do sada progovorili ni federalni političari na čiju smo pomoć i podršku računali,“

  Ipak, tvrde da ta šansa još uvijek nije izgubljena i da državni parlament ima još dva tjedna da usvoji Strateški plan ruralnog razvoja, što je ujedno rok koji daju bh. političarima da se usuglase i da dokažu da njihov cilj nije potpuno gašenje poljoprivrede u našoj zemlji.
  “Ako to ne urade, spremni smo blokirati čitavu državu i nemojte se nadati da će nas u tome spriječiti snijeg ili hladnoća. A već slijedeće godine račune ćete nam položiti na izborima. Sjetit ćemo se tada tko je danas bio uz nas, tko je preko naših leđa skupljao jeftine političke poene, a tko je prema našim problemima ostao potpuno ravnodušan, naveli su poljoprivrednici.“

  https://ljubuski.net/22569-poljoprivrednici-spremni-blokirati-drzavu

  Мирсина пјешадија је већ спремна:
  А сад погледајте списак пољопривредних удружења која најваљују блокаду ЧИТАВЕ државе:

  Udruga poljoprivrednika FBiH,
  Seljački savez FBiH,
  Udruga poljoprivrednika Vogošća,
  Udruga poljoprivrednika Unsko-sanskog kantona,
  Udruga poljoprivrednika Zeničko-dobojskog kantona,
  Udruga poljoprivrednika „Razvitak“ Sarajevo,
  Udruga poljoprivrednika „Krajina“ Cazin,
  Udruga poljoprivrednika „Krajiška zemlja“,
  Organsko FBiH, Udruga poljoprivrednika – obrtnika Tuzlanskog kantona,
  Udruga poljoprivrednika Goražde,
  Savez organskih proizvođača ZDK,
  Udruženja poljoprivrednika „Agrostočar“ Gradačac,
  Udruga poljoprivrednika Ilijaš,
  Udruga agronoma FBiH, Federalno Udruga ovčara „Pramenka“,
  Udruga poljoprivrednika Hercegbosanske županije,
  Savez proizvođača jagodičastog voća u BiH,
  Savez udruženja pčelara Kantona Sarajevo
  Udruga poljoprivrednika „Kornišon“ Živinice.

  Из приложеног је јасно да међу потписницима нема ни једног српскох нити хрватског пољпривредног удружења. Изгледа да су српски и хрватски пољопривредници гадљиви на Мирсине евре.

  Опасност се крије у томе да је ово први пут да бошњачка удружења најављују своје протесте и блокаде у дијеловима гдје су Срби и Хрвати апсолутна већина, а да у тим протестима неће учестовати ни Срби ни Хрвати.

  Замислите сцену да неко из Горажда оде у Чајниче и блокира границу са Црном Гором, неко из Источног Мостара оде на Црвени Грм и блокира тај прелаз или ови из Градачца да оду на Рачу.

  То би био рат, запамтите…

 3. И да завршим појашњењем за неупућене:

  У свим овим комбинацијама је руски гас. Само се води битка ко ће узети провизију од транспорта.

  Мирсо навија за БХ гас, Симо и Миле за Гас РС, Хрвати сада (послије оног бродског са Србима) овим споразумом имају конекцију и са Бошњацима и мудро чекају Јадрански гасовод.

  Е мој Мирсо туго моја…

 4. Ево још овај, па нећу више.

  Да појасним мало и технологију јер многи не знају шта је укапљени гас. Укапљени гас је онај што га купујемо за шпорете и та фабрика у Зворнику ће производити такав гас, само што ће се он у гасном стању умјесто из рафинерије доводити из Русије. То је велики еколошки помак.

  До сада смо у пракси користили гас који се цјевоводима доводи до потрошача у гасовитом стању, а резерве су спремане у великим подземним складиштима која су скупа. Због тога долази нова технологија укапљивања гаса који је познат као LNG. Хрватска већ годинама покушава да заврши терминал Омишаљ на Крку и ту су сада ствар преузели Американци.

  Како Американци немају директан цјевовод за допрему гаса до Крка, па се прије утовара на танкере мора први пут укапљивати, а транспорт тога је веома скуп, па онда друго укапљивање.
  Јадрански цјевовод који је требао користити гас из катарско-сиријског цјевовода је из познатих разлога на дугом штапу, Руси су успјели да се поново наметну као монополисти за овај регион.

  Фабрика у Зворнику је један од првих резултата руског војног успјеха у Сирији.

  Американци су прихватили овај руски монопол, а Руси су њима узвратили на Арктику. Не заворавите да је Тилерсон нафташ.

  И сад, ако ја као обични смтрник, који се информише на пар домаћих портала, могу схватити ове игре, а нашег Вукоту изјебе један новинар, онда схватите да за вођење политике није довољно пажљиво натапирати косу, имати добру оралну дикцију и широка плућа за звиждање.

  Можете ви мислити шта хоћете, али једини који се разумију у ове стратегије и кретања смо ја и Додик

  Нажалост …

  Камо среће да о овоме ишта знају Мирсо и Вукота…

  1. Да појасним мало и технологију јер многи не знају шта је укапљени гас. Укапљени гас је онај што га купујемо за шпорете и та фабрика у Зворнику ће производити такав гас, само што ће се он у гасном стању умјесто из рафинерије доводити из Русије. То је велики еколошки помак.
   До сада смо у пракси користили гас који се цјевоводима доводи до потрошача у гасовитом стању, а резерве су спремане у великим подземним складиштима која су скупа. Због тога долази нова технологија укапљивања гаса који је познат као LNG. Хрватска већ годинама покушава да заврши терминал Омишаљ на Крку и ту су сада ствар преузели Американци.

  2. Procita li itko ovo braco Srbi.

   Ako procitate a ne hajete..onda,ko Vas jebe.

   izvinjenje na izrazu.misljenje ostaje do daljega.

 5. Није Симо, важан ни један појединац, па ни цијела партија, или знаш, или не знаш и тачка?

  Не бих ни коментарисао на овом посту да ниси поменуо пољопривреду, велим, хајде да издангубим, свакако чекам жену, па да идемо на славу.

  Елем, ко нас је клео, није дангубио.

  Шта рече Шаровић?

  Губимо 90 милиона евра до 2020 године, ако нешто не потпишемо-знам ја добро шта, нећу да намјерно кажем, јер ме боли курац за стратегије које не пију воде?

  Другим ријечима, Република Српска-пољопривредници губи-губе однекуд(чак се не зна ни одакле) максимално трећину тих средстава у наредне три године (не рекоше бесповратних средстава,кредита, или мјешовито), него рекоше губимо???????

  Е сад Симо, потпуно ћемо се сложити да је ово чисто политиканство и лобирање за…………………………………, као што је у осталом ових дана пресеравање јалових регионалних политичара у борби за изборне позиције идуће године.

  Политиканство око трасе аутопута којег неће бити од Сарајева, па преко Тузле на Брчко и Бијељину ка Београду за најмање 30 година (до Тузле преко Жепча можда у наредних 10 година, то је и реално да уради Федерација), такође неће бити друге политикантксе трасе за 50 година, оне о којој моји источњаци и влада серу, трасе преко Вишеграда до Сарајева.

  О једином реалном рјешавављу путне инфраструктуре у Републици Српској, ако неко хоће, може и на овом посту, али после приче о пољопривреди.

  Елем, пољопривреда.

  Не могу се отети утиску да наше власти намјерно раде против интереса народа.

  Наиме, већ десет година онај политичар који због геополитике и невјероватних климатских промјена, односно бремена времена у коме живимо, не види да се и најотвореније земље свијета спремају ЗА НЕ ДАЈ БОЖЕ, односно, заокружују своју пољопривредну производњу, чувају изворе питке воде и гледају да имају бар основну фармацеутску индустрију, све у случају рата, или страшних климатских промјена, тај је сигурно будала и највећи душман своме народу..

  Јебеш државу која нема резерве хране, лијекова и воде за бар три године у овом времену, не дај Боже да се оствари оно што сам логиком,искуством и знањем, али и нечим мало натприродним видио и данас видим?

  Зато сам се и укључио у ову посљедњу борбу за опстанак прије седам година.

  Ја ћу то превести на републику Српску и моју колумну овдје „КАКО ПРЕЖИВЈЕТИ 2013 ГОДИНУ“, колумну, поруку, приједлог, који да су само влада и Мирјанић прочитали и примијенили 20% онога што сам предложио, данас, четири године после, ми би се овдје сви смијали на тих јебених 50 милиона км, које као требамо за три године да добијемо, ако слушамо Шаровића и његове менторе.

  Немам ништа против било кога, па ни Шаровића, али да су зелени- Лазаревић, умјесто рецимо СДС Шаровића били-био у Сарајеву?

  До сада, само после 2014 године за мандата овог Савјета министара, бар би у Републику Српску добили 300 милиона евра за пољопривреду, о средствима за еколошку инфраструктуру да не говоримо, бар пет пута толико, од тога најмање трећину бесповратно- подстицаја, остатак, супер повољних кредита.

  Е сад замислите да смо били дио владе и Савјета министара од 2010 године, да су тупаџије из СДС 2014 године, или СНСД 2010 и 2014 године мислиле и о народу, умјесто само на себе и како ће им проћи партије на изборима?

  За расправу о пољопривреди сам спреман, али бих молио сваког ко буде нешто хтио коментарисати, да прво уђе у архив и прочита моју колумну.

  1. За расправу о пољопривреди сам спреман, али бих молио сваког ко буде нешто хтио коментарисати, да прво уђе у архив и прочита моју колумну.-

   Kakvu bolan raspravu_ i ti si se Nikola razotkrio.aeato ti Pero pa sa njim o pljoprivredi…A imao si potencijal…Sta je tvoj arhiv

   Ti si odavno uvlakac u sadasnju vlast,oni te uporno odbijaju…sramota.Veliki potencijal a zavrsi ko posljednji uvlakac i papk,sto je najgore cak nisi ni naplatio svoje vazalstvo…

 6. Ево прочитах још једном колумну коју сам овдје написао октобра 2012 године, значи, прије пет година, није самохвала, али ја сам стварно за многе који мисле да мисле, нажалост, за оне који „мисле о нама“, геније.

  Колумна је под називом: Како преживјети 2013 годину?

  Неће да се отвори, бар мени, ако укуцам прије своје име, него само тачан назив.

  Извините, ово сам написао зато што се тешко отвара у архиву.

  1. “… али ја сам стварно за многе који мисле да мисле, нажалост, за оне који “мисле о нама”, геније.“

   Од како је Дабић заглавио Хага твоје стање се видно погоршало.

 7. Баш сам расположен, па ћу ти одговорити.

  Прочита ли ти моју колумну писану прије мало више од пет година, онда када је Фронтал био најјачи и најобјективнији медиј у Републици Српској?

  Прочитај колумну, па констатуј шта хоћеш, неважно да ли си удбаш, аид, комуњара, или само лицемјер?

  Симо вјероватно зна тачно ко си, мене лично не интересујеш?

  Поздрав

 8. Симо, што Дабић?

  До душе, можда си у праву,требао би ми добар доктор, јер само ће будала о свом трошку водити осам година битку против (не)људи.

  Ипак, нема предаје, прочитај колумну и приједлог рјешења, све је тамо, плус конкретно рјешење за пољопривреду.

  Колумну сам написао одмах после локалних избора 2012 године, када је СНСД држао владу, савјет министара и имао предсједника Републике Српске, а СЗП, освојио 2/3 локалних парламената.

  Оно је за изучавање, поготово овим у власти, због игнорисања онаквих приједлога, умало да вас побиједе мишеви 2014 године.

  Замисли да сам вам ја био умјесто Босића, те вајних идеолога Тадића и Савановића.

  Знаш гдје би данас били, једнако жути у Београду, наравно да сам осветник и глуп као жути радикали, па да немам јаку национално одговорну опозицију, ако мене смакну, за не дај Боже?

  Добро што подераше жуте лопове и педере, али што не ојачаше патриотски блок,умјесто што их газе, требали су им ако су национално одговорни, ако ништа, да бар имају изговор што не могу потписати Бриселски и остале идајничке споразуме са хегемонима?

  Увијек би се могли вадити на то да ће им разни коштуњићи дићи народ на улицу.

  Значи, не би вас уништио, напротив, сачувао бих вас као јаку опозицију, знаш ти зашто и због кога?
  Национално одговорна политика и јасан програм са роковима, односно ПРВА ПРАВА ПОСЛЕРАТНА ОБНОВА је код Лазаревића увијек у питању, зар не?

  П.С. Да ли си ти сигуран да већина оних који данас држе судбину српског народа у рукама, стварно МИСЛЕ, или МИСЛЕ да МИСЛЕ?

  О поштењу њиховом, као и твом не бих, јебеш то, питам о стратешком размишљању и о понашању владе и појединих министарстава задњих пет година, после мог писменог дописа влади са приједлогом неких рјешења која су добили, слагаћу, крајем октобра, или на самом почетку новембра 2012 године, управо због промишљања о будућем времену?

  Ја сам ову колумну на Фронталу објавио крајем октобра, намјерно да се мало врти у медијима, а онда који дан касније, послао допис влади са приједлогом неких рјешења, баш пред доношење економске политике за 2013 годину и четири наредне године , те планирања буџета републичког и локалних за 2013 годину?

  Тврдим да су ме само петину послушали, данас би наш буџет био најмање 5 милијарди км, знаш онда колико би нас интересовало да добијемо Шаровићевих 10-15 милиона годишње, ако „усвојимо стратегију руралног развоја на нивоу БиХ?

  Рекао сам ти, дај да забавимо народ овдје, нисам мислио да правиш будалу од себе глупим коментарима, имају удбаши, аидовци и остали овци да то раде овдје по задатку.

  Ако тако наставиш, стварно ће ти Дабић требати?

  Јесте партизанчићу сад фино, хаааааааааа?.

  Поздрав

  1. Замисли да сам вам ја био умјесто Босића, те вајних идеолога Тадића и Савановића.
   Знаш гдје би данас били, једнако жути у Београду, наравно да сам осветник и глуп као жути радикали, па да немам јаку национално одговорну опозицију, ако мене смакну, за не дај Боже?
   Добро што подераше жуте лопове и педере, али што не ојачаше патриотски блок,умјесто што их газе, требали су им ако су национално одговорни, ако ништа, да бар имају изговор што не могу потписати Бриселски и остале идајничке споразуме са хегемонима?
   Увијек би се могли вадити на то да ће им разни коштуњићи дићи народ на улицу.
   Значи, не би вас уништио, напротив, сачувао бих вас као јаку опозицију, знаш ти зашто и због кога?
   Национално одговорна политика и јасан програм са роковима, односно ПРВА ПРАВА ПОСЛЕРАТНА ОБНОВА је код Лазаревића увијек у питању, зар не?
   П.С. Да ли си ти сигуран да већина оних који данас држе судбину српског народа у рукама, стварно МИСЛЕ, или МИСЛЕ да МИСЛЕ?
   О поштењу њиховом, као и твом не бих, јебеш то, питам о стратешком размишљању и о понашању владе и појединих министарстава задњих пет година, после мог писменог дописа влади са приједлогом неких рјешења која су добили, слагаћу, крајем октобра, или на самом почетку новембра 2012 године, управо због промишљања о будућем времену?

   Procitas li ti sta pises-

  2. И треба ти тако Гњурац!

   Хвалио си Ахмета и говорио да је добар ћоек.

  1. “Amerikancima preskupa tehnologija ukapljavanja,fabrici u Zvorniku nije….“

   Типићно сарајстанско јалијашење.

   Нисам написао да је Американцима прескупа технологија укапљивања него сам написао да је руска предност у томе што имају гасовод до Зворника, а Американци немају до Крка. Да би гас дошао до Крка мора се направити гасовод из Катара, а он иде преко Сирије или укапити гас у Америци или Катару, превући га бродом до Крка, пустити га у терминале гдје ће се поново наћи у гасовитом стању, па га поново укапљуј.

   Или специјално за глупане попут тебе, Американци прије испоруке коначном потрошачу гас морају укапљивати два пута, а зворнички Срби једноч.

  2. Konju-dv puta ukapljavanje naravo da je skuuplje.Ako racunamo cijenu izgradnje cjevovoda dostatno je za iducih 30 g, duplo ukapljavanje. objasni kakve se to geopoliticke igre igraju oko ovako malog trzista… manipulatoru

  1. Још кад би теби и таквима са водећег бошњачког портала у РС успјело да убиједите гласаче да је Додик крив што се не гради Јужни ток, можда би Додик и изгубио изборе.

   Намјерно кажем “можда“.

 9. Алумина имала самосталан уговор за набавку гаса, убачен гас-рес да узме који милион. БХ Гас никада није имао везе са снабдијевањем РС. Технологија коју ће руси убацити у зворник још не постоји, а прва постројења ће бити испоручена у Русији 2021. године. Ко воли да чита нека чита. Што се тиче оног снабдијевања у Броду, та ствар је и договорена на нивоу БиХ и Хрватске, само су бакировци морали нешто да се перу.
  Занимљив је Симо, надасве занимљив лик.

  1. “БХ Гас никада није имао везе са снабдијевањем РС.“

   Невјешт покушај извртања чињеница.
   Ко то тврди?

   Ја сам написао да је Мирсо Шаровић гурао опцију да се донесе Закон о регулатору гаса на нивоу БиХ прије оснивања српко-руског предузећа јер је у том тренутку БХ Гас једини испуњавао услове.

   Зато се Мирси журило.

  2. “Што се тиче оног снабдијевања у Броду, та ствар је и договорена на нивоу БиХ и Хрватске, само су бакировци морали нешто да се перу.“

   Када су то Жењка и Ђокић добили ферман од Бакира да могу потписивати у име БиХ?

   Баш си се испроваљивао.

  3. “Технологија коју ће руси убацити у зворник још не постоји, а прва постројења ће бити испоручена у Русији 2021. године.“

   Опет глупост!?

   Како можеш знати да ће технологија која не постоји бити испоручена 2021.године!???!

 10. Pićko,mislis da si sve rastjerao pa mozes pisati nebuloze,uzdajuci se da citaju samo nezainteresovani,obeshrabreni i oni koji nemaju vise svrhe raspravljati…

  Objasni nam to oko ukapljavamja plina.Gdje je to RUSIJA INSTALIRALA .KOLIKO TO KOSTA,ZASTO ZA 70 MIL DOLARA NEMOGU I DRUGE DRZAVE ISTE TAKVE FABRIKE NAPRAVITI I…
  Ko fol ti neupuceni gradzanin ,uzimas podatke sa portala… veoma servilno…

  Lopuzo..

  1. Опет се балинће зајапурило!

   Послије приједлога да се српски патријарх спали у пећи на високој температури, опет се вратило вријеђању Симе који му овом приликом јебе матер.

   Да балинће ишта зна знао би да постоје три агрегатна стања материје. Природни гас се , разумљиво, налази у гасовитом стању и његов транспорт је исплатив искључиво цјевоводима. Како цјевоводи не могу доћи до сваке припиздине прибјегва се тлачењу гаса тако што се гас под великим притисцима и ниском температуром претвара у течност чиме се многоструко смањује његова запремина чиме се стичу услови за транспорт у цистернама.

   Да балинће ишта зна сјетило би Бојл Маритовог закона који се ући у основној школи.

   Управо је у Зворнику отворена фабрика која ће гас претварати у течност и та течност ће се развозити у цистернама широм Балкана.

   Куповаће га и балинћад (јер ће бити најјефтинији), без обзира што су (види се из приложеног) попиздили што ће та фабрика бити баш у Зворнику.

  2. “KOLIKO TO KOSTA,ZASTO ZA 70 MIL DOLARA NEMOGU I DRUGE DRZAVE ISTE TAKVE FABRIKE NAPRAVITI“

   Опет јалијашење.
   Није у питању руска технолошка надмоћ нити се ради о некој свемирској технологији.

   Овдје је битно ко има гасовод и гас.
   Технологија је ту небитна била 70 или 700 милиона.

 11. Јасмине, не сери, што рекао Миле.

  Иначе, гледајте ти и Симо у петак у 18,15 часова емисију НА КРАЈУ СЕДМИЦЕ на ПИНК БИХ, тренутно најгледанију политичку емисију.

  Видиш, треба имати углед и поштовање свих, па добити прилику да као представник једине неукаљане приче у Српској и БиХ завршиш годину,да ти одржиш посланицу за нову годину и наступајући Божић.

  Снимљено је, гледај и уживај,наравно, ако си човјек, ако си фундаменталиста,, онда само гледај и плачи?

  Јебига, мораш да схватиш, Ниџо је остао на истој причи, трпио и истрпио,трошио свој новац и јео говна, између осталих као што сте ти и Симо, све да би идеја опстала.

  Сад иде медијска наплата, прољећно орање и сијање, а на јесен велика жетва.

  Запамти шта ти кажем, од мене и зелених ће овисити која ће прича владати Републиком Српском и који ће људи састављати Савјет министара после идућих избора.

  Живи били па видјели.

  Ја рекох да ћемо доћи у позицију да изнуђено проведемо ПРВУ ПРАВУ ПОСЛЕРАТНУ ОБНОВУ, агенда потписана, наши зелени у Бриселу и Стразбуру се питају, ради се милијардама евра бесповратних средстава из области еколошке инфраструктуре, пољопривреде, туризма и производње зелене енергије до 2026 године.
  Гдје су тек супер повољни кредити и велики новац за ту намјену, новац који ћемо одвојити из свих буџета, од локала, до других нивоа.

  Биће народ запослен, са кровом над главом, имаће шта јести, а зубе им свакако упоредо морамо направити, да имају чиме јести.

  Има идућих година да ме наши начелници општина, посебно пољопривредници у оба ентитета славе и држе моју слику у кући као икону.

  1. Никола,

   би ли мене некако могао поставити за министра енергетике. Видиш како се добро у то разумијем.
   А знам и ворд и ексцел.

  2. Сад иде медијска наплата, прољећно орање и сијање, а на јесен велика жетва.
   Запамти шта ти кажем, од мене и зелених ће овисити која ће прича владати Републиком Српском и који ће људи састављати Савјет министара после идућих избора

   Ovo ide u arhivu pa cemo vidjeti…Sa politikom uvlacenja vlasti prognoziram ti 0 bodova….
   pero te salje kod Dabica ti mu se i dalje uvlacis,izvini moram ti reci nemogu to dalje trpjeti..a ti imas izbor radi sta hoces

  1. За коње који ништа не разумију и за балинће да мало једе своја муда:

   a TI SI MOJA KOBILA SUZI…

   Nemam ja sta jesti svoja muda glupane.Potpisao si je politicku smrt,Kao i njegovi zastitnici u Hrvatskoj,,,Prvi primjer Piranski zaljev…Itekako ce im izaci na nos to sa Krkom…Prvi put Vucic ima sansu da sjebe Hrvate,,,I sta radi?Kupuje smece od oruzja u Rusiji,,

   Ih sta cu s tobom o sv.politici kad ti ne dopires dalje od gazdinog……..

 12. Поента:

  “Pojednostavljeno, Aluminij d.d. Mostar će nakon oslobađanja od carine nelegiranog aluminija svoje proizvodne kapacitete sa električne energije prebaciti na plin. Ovaj energent će, prema informacijama koje smo ranije objavili, biti nabavljan od poduzetnika iz Hrvatske koji su nedavno potpisali desetogodišnji ugovor sa Rusijom o nabavci plina. U pitanju je kompanija PPD Zagreb iza koje stoji poduzetnik Zoran Gobac. Upravo je PPD Zagreb u januaru ove godine potpisao ugovor o sponzorstvu sa mostarskim Nogometnim klubom Zrinjski, iza kojeg politički stoji Dragan Čović.“

 13. Нешто ми паде на памет, рецимо ако одлучим да оборим ову власт,мислим, баш Додика, шта ће онда радити Васковић?

  Ја му сигурно нећу дати да буде на јаслама Републике Српске, без обзира што будале мисле да он помаже српском народу.

  Кад паметан човјек погледа сав његов рад,мора да констатује једну необориву чињеницу.

  После Силајџића једно вријеме, данас Изетбеговића, он је као „познати блогер“ највише од свих помогао Додику да остане на власти, одмах после њега је Вукановић, па онда иде Ценићка и остали економски и политички аналитичари, или нарикаче.

  Нешто ми се чини да ћу морати у пракси овим надри родољубима и јаловој опозицији показати како се то ради, на радост Јасмина, а на жалост Сима?

  Погледајте вечерас емисију „на крају седмице“ у 18,15 часова на пинку бих.

 14. Срећна нова година свим фронталовцима, даће Бог да идућу годину проведете у здрављу и весељу, све заједно са својим најмилијим, те да они који овдје нападају зелене схвате да смо ми дио сваке породице, па и њихове, поздрав.

  Никола Лазаревић

  1. Гледао сам са комшијом твој последњи интевју на Пинку. Комшија се одушевио.
   Иако је био одлучио да свој глас да Партији преварених, ти си му сада фаворит.

  2. И теби и твојима најмилијима да је сретна 2018. година и боља од претходне.
   Не смије нико дирати зелене, ко ми дирне у зелене ја му одмах џихад објављујем.

 15. Нисам био добар, поготово други дио, али имам оправдање, био сам уморан, ненаспаван, заспао сам у пет ујутро, снимање у 12 часова, а дан када сам снимао, уторак 26.12.2017. била ми је годишњица моје мајке, баш у то доба сам требао бити на гробљу.

  Видиш колико човјек мора да жртвује себе,све да би наша нормална прича коначно ушла у сваку породицу?

  Између осталог и због тога сузе, мада на сам помен мајки могу некоме главу скинути, колико саосјећам са њиховом свакодневном муком и неживотом.

  Мушки су пичке, ко нас јебе, сами смо криви, јаде се повукле и самосажаљевамо се, пас нам јебо матер, ми борци и курци?

  Али запамти, има наде док год је Ниџо жив, успалиће њих пози5тивно српски капетан до прољећа тако да ће „горити“ Република Српска, а Бога ми и Федерација.

  Кад кажем да идемо у ПРВУ ПРАВУ ПОСЛЕРАТНУ ОБНОВУ, онда идемо, нема назад, политичари и партије ће добити понуду, што рекао Дон Вито Корлеоне, „коју неће моћи одбити“.

 16. Између осталог и због тога сузе, мада на сам помен мајки могу некоме главу скинути, колико саосјећам са њиховом свакодневном муком и неживотом.
  Мушки су пичке, ко нас јебе, сами смо криви, јаде се повукле и самосажаљевамо се, пас нам јебо матер, ми борци и курци?

  мада на сам помен мајки могу некоме главу скинути, колико саосјећам са њиховом свакодневном муком и неживотом.

  аде се повукле и самосажаљевамо се, пас нам јебо матер,

  bez komentara….

 17. Прочитај ти још једном мој коментар, изгледа да ти пијеш, много грешки штампарских имаш и неповезано коментаришеш.

  Ја сам написао да сам осјетљив на муке десетина хиљада мајки које ноћас немају сна због секирације шта ће сутра за ручак направити јер живе у апсолутној биједи.

  Е за такве се живот даје, немају оне живот, живе неживот, немају за хране за сву кућну чељад, замисли онда да ли и кад су купиле нешто себи, отишле на фризуру,о неком изласку, мору, било каквом одмору ни не помишљају деценијама.

  Е због тих мајки, не да бих могао скидати главе оним који су их довели у ову ситуацију.

  А за пас нам јебо матер, то је мушкарцима, поготово пичкама које гласају 20 година за оне који су их оставили без посла и достојанства.
  Јасмине,

  Зелени су дио сваке породице, боримо се за оно што свака породица жели, па и твоја и Симина , у свакој правој породици мајка је на првом мјесту, ето зашто код зелених и Лазаревића увијек прво МАЈКА, па онда остали.

  Поздрав

 18. И ти си Симо наша-моја породица, зелени си дио сваке куће, немају само неки право да пјевају моју омиљену пјесму, не желим да ми неко настави унесрећавати МАЈКЕ, да им дјецу расељава, па да та наша дјеца са тугом у туђој отаџбини пјевају „Ово је моја кућа, живио сам ту.“

  1. Ош’ да кажеш да су Додик и Влада РС криви за јабике?

   Изгледа да је смрад опет кренуо из џамахирије…

   “Inspektorat Srpske već je preduzeo mjere. Tokom vanredne kontrole kod izvoznika iz Bijeljine, utvrđeno je da je sporna pošiljka nabavljena u Gradačcu.“

   “Za ovu pošiljku, navode u Inspektoratu, izdat je i Obrazac o porijeklu robe od Spoljno-trgovinske komore BiH, kojim se potvrđuje da je navedena roba porijeklom iz BiH.“

   И онда се питате што РС неда надлежности на БХ-ниво!?

 19. Што ће рећи да је преварант из Градачца купио јабуке у Пољској, прибавио сертификат да су јабуке поријеклом из БиХ и продао их у Бијељину као такве.

  Ја мислим да је ово урађено свјесно да би произвођач јабука Игор Додик био на губитку.

  Када би Шаровић био српски министар он би по сваку цијену морао да изађе у јавност и жестоко затражи да се лопови ухапсе и казне. А не овако млако, као да се ради о трговцу који није издао фискални рачун за кифлу и паштету.

  Мора бити жестоко бар колико и Мехтић када је показивао слике оних гејова.

 20. Могуће је да је ово месо било заражено, али само у случају да су им наши увалили са здравим месом са наших пашњака, увозно месо.

  Ми једноставно немамо довољно стоке да би имали квалитетног меса за потребе нашег становништва, а и оно што има квалитет извозимо у друге земље.
  Јебо ти државу у којој извозе првокласну телетину, јунетину и говедину, па и јањад, све отхрањено код нас на органској храни, а увозимо за домаће становништво месо са ГМО исхране.

  Баш ме интересује да ли у Швајцарску и Њемачку можеш увести месо какво се увози код нас?

 21. Симо П. Ороз 19. децембра 2017. у 12:13
  Ево још овај, па нећу више.

  Да појасним мало и технологију јер многи не знају шта је укапљени гас. Укапљени гас је онај што га купујемо за шпорете и та фабрика у Зворнику ће производити такав гас, само што ће се он у гасном стању умјесто из рафинерије доводити из Русије. То је велики еколошки помак.

  До сада смо у пракси користили гас који се цјевоводима доводи до потрошача у гасовитом стању, а резерве су спремане у великим подземним складиштима која су скупа. Због тога долази нова технологија укапљивања гаса који је познат као LNG. Хрватска већ годинама покушава да заврши терминал Омишаљ на Крку и ту су сада ствар преузели Американци.

  Како Американци немају директан цјевовод за допрему гаса до Крка, па се прије утовара на танкере мора први пут укапљивати, а транспорт тога је веома скуп, па онда друго укапљивање.
  Јадрански цјевовод који је требао користити гас из катарско-сиријског цјевовода је из познатих разлога на дугом штапу, Руси су успјели да се поново наметну као монополисти за овај регион.

  Фабрика у Зворнику је један од првих резултата руског војног успјеха у Сирији.

  Американци су прихватили овај руски монопол, а Руси су њима узвратили на Арктику. Не заворавите да је Тилерсон нафташ.

  И сад, ако ја као обични смтрник, који се информише на пар домаћих портала, могу схватити ове игре, а нашег Вукоту изјебе један новинар, онда схватите да за вођење политике није довољно пажљиво натапирати косу, имати добру оралну дикцију и широка плућа за звиждање.

  Можете ви мислити шта хоћете, али једини који се разумију у ове стратегије и кретања смо ја и Додик

  Нажалост …

  Камо среће да о овоме ишта знају Мирсо и Вукота…

Оставите одговор