Гас маске за случај хемијског напада подијељене само Јеврејима

Више од половине Арапа који живе у Израелу нису добили гас-маске које је војска дијелила да би заштитила грађане Израела од могућег хемијског напада из Либана и Сирије, јавља агенција Анадолија. У писаном саопштењу из кабинета градоначелника Ен-Насира, у којем живи највећи проценат Арапа, наводи се како је војсци упућен захтјев за отварање центара за […]

петак, 30 августа, 2013 / 10:30

Више од половине Арапа који живе у Израелу нису добили гас-маске које је војска дијелила да би заштитила грађане Израела од могућег хемијског напада из Либана и Сирије, јавља агенција Анадолија.

У писаном саопштењу из кабинета градоначелника Ен-Насира, у којем живи највећи проценат Арапа, наводи се како је војсци упућен захтјев за отварање центара за дистрибуцију маски.

Начелник градске општине Кефр Касим Надир Сарсур је рекао како Арапи Кефр Касима, Уму’л-Фахма и других подручја нису могли узети гас-маске. Он је истакао да израелске власти врше сегрегацију друштва те да се маске дијеле само Јеврејима.

Новине Jедиот Ахронот објавиле су текст у којем се каже да војска није отворила центре за подјелу маски у мјестима у којима живе Арапи.

Јучер је израелска војска започела дијељење бесплатних гас-маски за грађане, у циљу заштите од могућег хемијског напада из Либана и Сирије уколико дође до међународне војне интервенције у Сирији. Војска је маске дијелила у импровизираним центрима постављеним у поштама и тржним центрима.

Оне који имају старе гас-маске војска је позвала да их замијене за нове, софистицираније. Грађани су показали велико интересовање, а маске су могли узети с личним документима.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *