Гардисти Војске Републике Српске уз Руску Федерацију, ДНР и ЛНР

Удружење Гардиста 1.гардијске моторизоване бригаде ГШ ВРС позива сва борачка удружења, народ и представнике политичких партија из Републике Српске да искажемо подршку братском руском народу против сатанизације и Руској Федерацији у борби против лицемјерних западних глобалистичких империјалиста.

петак, 4 марта, 2022 / 15:08

Изазовна времена захтијевају изазовне реакције. У изазовним временима Отаџбинског рата 90-тих знали смо како да реагујемо. Скоро малољетни стварали смо и створили Републику Српску. Часном борбом борили смо се за право на живот и слободу српског народа. Данас када осјећамо неправду која се наноси братском руском народу осјећамо потребу да реагујемо, да браћи искажемо подршку, јер то је најмање шта можемо.

Сатанизацију коју пролази руски народ од стране западних хегемониста ми смо пролазили 90-тих година. Тридесет година на својој кожи осјећамо западњачку бахату и лицемјерну демократију. Ко искрено љуби слободу никада неће на то пристати. Ми не пристајемо. Знамо да је и руски народ поносан, да не пристаје да се гази и угњетава.

Русија и руски народ су нама, Србима, кроз историју увијек помагали, колико су могли у датим околностима. У новијој историји довољно је навести вето у Савјету безбједности Уједињених Нација на резолуцију о "геноциду", чиме су спријечили нашу сатанизацију.

Знамо да се Русија у Украјини не бори против братског украјинског народа. Знамо да се бори против западњачке експанзионистичке хегемоније и потчињавања. Знамо, јер смо то научили на својој кожи у протеклих 30 година. Знају и Ирачани, Сиријци, Либијци… Знају многи народи и државе али мудро ћуте.

Ако неко зна шта су ратне страхоте, крв војника и сузе мајки знамо ми. Ни један нормалан човјек се не радује војном рјешавању проблема, нарочито ми који смо то искусили на својој кожи. Знајући са којим злом се бори у Украјини надамо се да ће Русија побиједити то зло, као и више пута у досадашњој историји. Надамо се да ћемо сви након тога живјети у једном праведнијем, нормалнијем, мирнијем и бољем свијету.

Због свега наведеног осјећамо моралну обавезу да руском народу поручимо да смо уз њих, да у тешким временима имају подршку браће и пријатља. Њиховој држави, великој и часној Русији, поручујемо да истраје у борби за бољи и праведнији Свијет. Српским владама поручујемо да би и помисао на санкције била велика морална и државна издаја.

Због мрачних сила које су се надвиле над Европом није паметно другачије мислити од тих који надвише мрак. Не осудити Русију само по себи буди фашистичке пориве и потребу за кажњавањем. Стати у одбрану Русије сасвим сигурно доводи до страдања тих/нас који се усуде да бране. Свјесни смо могућег страдања, страдали смо већ, али без страдања нема ни избављења.

Подршку морамо да дамо и због тога што наша, Гардијска, застава краси Завичајни музеј у херојском Доњецку. Нисмо је изгубили у рату, нећемо ни сада.

Живјела Русија!
Живјела Република Српска!
Живјела Србија!

Предсједништво Удружења Гардиста Прве гардијске моторизоване бригаде ГШ ВРС