Гаравице у вријеме избора: Један министар и један посланик

У Бихаћу ће данас бити обиљежено 77 година од усташког злочина над Србима у Гаравицама.

субота, 8 септембра, 2018 / 12:22

Скупу ће присуствовати министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Стрпске Миленко Савановић и посланик у Народној скупштини Републике Српске Зорица Кузмановић Василић.

Програмом обиљежавања 77 година од страдања Срба у усташком злочину у Гаравицама предвиђен је парастос жртвама у 12.00 часова, полагање вијенаца у 12.15 часова и обраћање званичника у 12.30 часова.

Убијени становници Бихаћа и околине, њих више од 12.000, углавном су били Срби и у мањем броју Јевреји. Памти се да је на Гаравицама у љето 1941. године убијено више цивила него што је Бихаћ имао становника. Међу убијенима је био велики број дјеце.

Ово стратиште је запостављено након Другог свјетског рата јер су чињенице о злочину и покољу над цивилима у Бихаћу, који је спровела Независна Држава Хрватска, држане далеко од очију јавности бивше Југославије.22 КОМЕНТАРА

 1. Коректно би било да се напише да су и министар и посланица из редова СНСД.

  Онолике странке у СзП, министри са БХ-ниова, пшосланици, а никог из СДС-а, ПДП-а, НДП-а.

  Треба ли бољи доказ да се боје својих сарајевских газда?

  1. @ simo big cock
   Aj ne pravi se budala. Znaš da se političari i ugledni ljudi na ovakve skupove pozivaju i čuva im se mjesto u prvom redu. Ako dođu nepozvani, stoje nazad sa običnim svijetom. Zašto bi neko sebi dozvolio da ga potcjenjuju i unižavaju? Da daju municiju vama sektašima. Pardon, ne praviš se ti budala, nego si govno.

  2. Prošle godine je samo Ivanić bio a što je najcrnje niko od srpskih političara uopšte do tada nije uopšte znao za to stratište a naročito „patriote“.

 2. Трансформација из Личанина у Херцеговца и из ћирилице у латиницу није довољна.

  Препознат си.

  Боље се Никола камуфлира.

  Посланички кандидат пише коментаре по порталима и прича како има програм?!

 3. @ Kritik analitik

  Наравно да је до организатора. Скоро сваке године , до сада , „скуп“ је , данима унапријед , био најављиван у медијима па су чак организовали и бесплатан превоз за заинтересоване. Пошто је међу „организаторима“ гомила „U“ДБА-ша , ј“U“гословена и комуњара оваква подвала је и била за очекивати. Колико се сјећам , један од главних у „организацији“ је био и Н. Куштриновић који воли камеру али и микрофон (к’о род рођени) па је веома чудно да се бар он није огласио. Можда иза овога стоји неко ко им је срцу (или џепу) дражи од камере и микрофона?

  1. За Гаравице вам треба позив да би дошли, је ли, а у Челинац може и без позива.

   Све озбиљније схватам Давора и еегове тврдње да избора неће бити.

   Додику поручујем да уозбиљи обезбјеђење јер му је већ требало да буде јасно да је мета.

  2. @ simo govno

   Vidiš šta se desi kad nepozvan dođeš sektašima u goste. Jebem vam sve do 9-tog, onog turskog, koljena.

  3. До турског кољена?!

   Аха… Прва брачна ноћ, балијска фора да су Срби Турци.

   За Хаџи Лоју ми је требало дуго времена да докажем да је балинче, а тебе сам у рекордном времену разоткрио зато што си растројен и што видиш да вам сваки потез има контраефекат.

  4. Не иде вам како сте замислили.

   Сваког дана аутогол.

   Мијењам прогнозу.

   СНСД 42 посланика.

  5. @ simo govno

   Ne bi ti toliko insistirao na telaluku, baliluku i ostalom lele i kuku da se nečega debelo ne stidiš. Ja da tebe ubjeđujem da sam Srbin, nemam namjeru, tebi to ionako ne znači ništa. Vama sektašima je samo vođa bitan. Da se sutra proglasi za eskima, svi bi vi igloe počeli praviti. Aj u zdravlje i u usta škrbava.

 4. О чему ти Симо булазниш ? Какав Херцеговац ? Опште познато је да сам један од ријетких који се више пута потписао пуним именом и презименом, зато не жваљави. Боље би било да се ти потпишеш, па да сви виде да се ради о класичном плаћенику.

 5. Ороз.ба изгубио компас! Не зна да мин. Савановић није снсд но сп. Халуцинира о 42 гласа, а не види драстичан пад подршке снсд-у. Додик лично има шансе, али знам масу чланова снсд који неће гласати за Ж.Ц. Радојичићев велики пријатељ, а мој зет ће за Додика и Вукоту, мој зет из Лијевча из днс и његова породица такође за Додика и Вукоту.

  Зар политичари да се такмиче по броју комеморација умјесто по броју отворених фабрика? Окренути прошлости не видимо да немамо будућност.

 6. Браво Дражене за оно о броју комеморација, умјесто да се такмиче о броју отворених фабрика.

  Симо радиш против својих, прати коњу кампању,тек је пети дан кампање, први дан обраћање, други дан са одрадио причу о школству, имаш на мом фејсбук профилу Никола Лазаревић, једанаест минута моје обраћање на факултету.

  Одрадио сам прекјуче рјешења за неопходно убрзање путева на истоку, радим два дана туризам,у међувремену сам приштедио твоје на АПОСТРОФУ.

  Значи, идемо позитивном причом, ево, у АПОСТРОФУ сам дао оним шупцима који су правили онај одвратни спот да се купује домаће.

  Хоћеш да слоган остане у уху и да ти набије моралну обавезу, онда кажеш:

  „ЕМ ЗДРАВО, ЕМ НАШЕ“

  Јесам јак мила мајко, зар не Дражене?

  Иначе, погледајте на мом профилу јучашњу рецитацију на Тјентишту, није давно постављено.

  Поздрав и хвали те ме , немојте срати.

 7. Јаки сте, господине Амбасадоре са Пала. Ми Вас знамо, па сте нам досадни, те тјерамо шегу с Вама да разбијемо монотонију, али другима сте сигурно највеће освјежење ових избора. Рецитација је врхунска.
  Јесте ли одлучили коме дајете подршку, Додику и Жељки, или Младену и Вукоти?