Галијашевић: Сарајево је пустило вехабије да оду предалеко

Разлоге за слање бомбе предсједници Суда БиХ Медџиди Кресо треба тражити у процесима који се воде пред овом правосудном институцијом против лица која се доводе у везу за тероризмом, односно вехабијским покретом у БиХ, међу којим су Насер Палисламовић и Ријад Рустемпашић, изјавио је данас члан Експертског тима југоисточне Европе за борбу против тероризма и […]

четвртак, 4 августа, 2011 / 15:30

Разлоге за слање бомбе предсједници Суда БиХ Медџиди Кресо треба тражити у процесима који се воде пред овом правосудном институцијом против лица која се доводе у везу за тероризмом, односно вехабијским покретом у БиХ, међу којим су Насер Палисламовић и Ријад Рустемпашић, изјавио је данас члан Експертског тима југоисточне Европе за борбу против тероризма и организованог криминала Џевад Галијашевић.

"Ово је порука и доказ сарајевској и бошњачкој политичкој елити и друштву да су пустили вехабије да оду предалеко. Вехабијски покрет у БиХ је организован, безобзиран и спреман да изведе териритсичку акцију или упити терористичку пријетњу било када", рекао је Галијашевић Срни.

Према његовим ријечима, бомба ће постићи циљ, јер ће унијети страх у свакодневни живот Медџиде Кресо и запослених у Суду БиХ.

"Браћа Синановић су припадници вехабијског покрета у БиХ. Следећи разлог за дјеловање вехабијског покрета биће слање војника из БиХ у мировну мисију у Авганистану и то мора бити јасно апсолутно свима", сматра Галијашевић.

Суад и Фуад Синановић из Завидовића, који су осумњичени да су поштом послали пакет- бомбу ухапшени су 2. августа. Из Тужилаштва БиХ саопштено је да су Синановићи ухапшени због основане сумње да су починили кривично дјело тероризам.