Галијашевић: Њемачка ће платити цех игнорисања исламистичке организације Позив у рај

Члан Експертског тима за борбу против тероризма југоисточне Европе Џевад Галијашевић о односу Њемачке према ултраисламистичким организацијама Члан Експертског тима за борбу против тероризма југоисточне Европе Џевад Галијашевић изјавио је Срни да је најављено одржавање семинара, под покровитељством ултраисламистичке организације "Позив у рај", у њемачком дјечијем одмаралишту у близини Фулде, од 14. до 16. октобра, […]

субота, 1 октобра, 2011 / 16:39

Члан Експертског тима за борбу против тероризма југоисточне Европе Џевад Галијашевић о односу Њемачке према ултраисламистичким организацијама

Члан Експертског тима за борбу против тероризма југоисточне Европе Џевад Галијашевић изјавио је Срни да је најављено одржавање семинара, под покровитељством ултраисламистичке организације "Позив у рај", у њемачком дјечијем одмаралишту у близини Фулде, од 14. до 16. октобра, цех који Њемачка тек почиње да плаћа због свог става да Ал каида није оно што не напада њу и њене интересе.

"Санкционисање Њемачке због њеног приступа овом проблему неће се завршити само на овоме. Ово је почетак њеног плаћања цехова, јер њемачка и америчка влада сматрају да она структура која не напада њихове циљеве и интересе није Ал каида. За њих је Ал каида вјерски радикално, исламско, склоно насиљу, базирано на учењу муслиманске браће са вехабистичком вјерском подлогом само он што напада искључиво америчке интересе и интересе њених савезника. А ако не напада Америку, њене и интересе њених савезника онда то није Ал каида и терористичка организација", истакао је Галијашевић.

Абу Хамза је за Њемачку борац за слобуду!

Он је констатовао да су због таквог размишљања амнестирани од тероризма муџахедини у БиХ, чеченски терористи, косовске терористичке организације… "То за њих нису терористичке организације, већ борци за слободу као што су Абу Хамза и остале убице. То је став и Њемачке и Америке. Сада имамо прилику да Њемачка плати цех томе. Ово што је изграђено на Балкану то је терористичка структура и она ће доћи и изводити акције и у Њемачкој", оцијенио је Галијашевић.

Коментаришући писање "Штутгартских новина" да ултраисламистичка организација "Позив у рај", преко своје ћерке организације у БиХ врбује муслиманску дјецу за исламистички камп у дјечијем одмаралишту у близини Фулде, у Њемачкој и најављује одржавање семинара од 14. до 16. октобра, Галијашевић каже да је овај лист медијски реаговао на њемачку владу да не дозволи одржавање тог скупа.

"Послије разних мисионара који су послати Нијемцима, долазе прави инструктори који ратним техникама и вјештинама обучавају слуђену западњачку дјецу која и не знају гдје су у овом тренутку, безперспективна су или имају перспективу али немају духовни избор. Њима се нуди једна цјеловита опција а то је опција радикалног ислама.Организатори углавном долазе из из БиХ – Ебу Џибрил, Ебу Анас… То су идентитети који ништа не значе. То је таква структура људи који у западном свијету изазивају вјерску конфузију и сију сумњу у исправност вјерских увјерења и истовремено регрутује слуђене младиће за будуће бомбаше самоубице", истакао је Галијашевић.

Он је објаснио да је организација "Позив у рај", која врбује дјецу за исламистички камп у близини Фулде, у Њемачкој, екстремно селефистичко вехабијска структура задужена за производњу будућих бомбаша самоубица од православца и католика.

"Позив у рај" окренута је иновјерцима, немуслиманима

"Ова организација је окренута иновјерцима, немуслиманима. Она се бави искључиво увођењем немуслимана у ислам и зато њено дјеловање и јесте значајније. Подсјетићу на инцидент од прошле године када је позиве у рај ова организација закуцала на врата православне и католичке цркве у Маглају. Тада је православни свештеник Далибор Ђекић тражио помоћ, схватајући да ако вас неко у божијој кући, која припада другој вјери, позове да промијените вјеру онда он негира и вашу вјеру и слободу ваше вјере", истакао је Галијашевић, додавши да нико никоме не може гарантовати рај, нити га може изабрати кад хоће, осим ако се опаше бомбом.

Он је додао да се показало да су неки католицу посебно из Рубеа у Француској као што Лајонел ди Мон звани Абу Хамза, Кристоф Казе и други прешли са католичанства у ислам и били најекстремнији, најригиднији и најмонструознији у рату у БиХ и касније послије рата.

Галијашевић је рекао да организација "Позив у рај" има своју базу у БиХ, а изворно је регистрована у Њемачкој. Иза њеног формирања углавном су стајали исти људи који су стајали и финансијски је подржавали у БиХ. Капитал који покреће ову организацију, каже Галијашевић, је капитал Јасина ел Кадија и Шефика Ајада, држављана БиХ, који су на листи Савјета безбједности УН као терористи. Они су учествовали у шверцу наоружања за БиХ још у рату, а главни су акционари, односно већински власници Вакуфске банке, некадашње Депозитне банке.Оставите одговор