Галијашевић: Абу Хамза иде у Бенгази

Тунишанин Карај Камел бин Али, познатији по имену Абу Хамза, након депортације из БиХ сигурно се неће скрасити у родном Тунису, већ ће се по наређењу свог шефа Осаме бин Ладена упутити у Бенгази, гдје се његови саборци из одреда „Ел муџахедин“ већ неко вријеме боре против либијске војске, сматра екперт за тероризам Џевад Галијашевић. […]

среда, април 13, 2011 / 10:15

Тунишанин Карај Камел бин Али, познатији по имену Абу Хамза, након депортације из БиХ сигурно се неће скрасити у родном Тунису, већ ће се по наређењу свог шефа Осаме бин Ладена упутити у Бенгази, гдје се његови саборци из одреда „Ел муџахедин“ већ неко вријеме боре против либијске војске, сматра екперт за тероризам Џевад Галијашевић.

Он је рекао за "Фокус" да на такав расплет догађаја упућују информације са терена, односно из самог Бенгазија, гдје се већ неко вријеме налазе и чланови тзв. "алжирске групе".

Према Галијашевићевом мишљењу, Карај Камел бин Али био би велико појачање побуњеницима у Бенгазију, јер је ријеч о искусном ратнику, али и доказаном убици и криминалцу.

Галијашевић је рекао да је у БиХ допутовао главни идеолог одреда "Ел муџахедин", Египћанин Имад ал-Мисри, додајући да су надлежне службе обавијештене о Мисријевивим намјерама да дође у БиХ, али да их је он очигледно предухитрио.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *