Гаџет за математичке проблеме

Управо представљена на самиту у Лондону, апликација Мaјкрософт математикс 4.0, сада је доступна свима и може се бесплатно преузети. Апликација помаже у рјешавању комплексних математичких задатака из области алгебре, тригонометрије, интегралног рачуна и других, али и математичке проблеме који су у вези са другим природним наукама. При рјешавању математичких проблема помоћу овог пакета постоји и […]

субота, 15 јануара, 2011 / 11:22

Управо представљена на самиту у Лондону, апликација Мaјкрософт математикс 4.0, сада је доступна свима и може се бесплатно преузети.

Апликација помаже у рјешавању комплексних математичких задатака из области алгебре, тригонометрије, интегралног рачуна и других, али и математичке проблеме који су у вези са другим природним наукама.

При рјешавању математичких проблема помоћу овог пакета постоји и могућност да систем представи све кораке у проналажењу рјешења, и на тај начин олакша разумијевање логике рјешавања проблема, као и опције цртања 2Д или 3Д графика појединих израза, уз могућности скалирања, ротације, измјене појединих параметара једначина уз аутоматску измјену графика, који се исцртавају помоћу Мајкрософт директ Икс технологије.

Апликацију у верзији за 32-битни или 64-битни Виндоуз можете бесплатно преузети овдје.Оставите одговор