Гадафи позвао либијски народ да мирно протестује

Свргнути либијски лидер Моамер Гадафи позвао је у поруци коју је емитовала сиријска телевизијска станица Араи, либијски народ на мирне демонстрације против либијског Прелазног националног савјета, политичког органа у Либији који је признало око 60 држава. "Позивам либијски народ, мушкарце и жене, да у великом броју изађу на улице и тргове у свим градовима у […]

петак, 7 октобра, 2011 / 09:15

Свргнути либијски лидер Моамер Гадафи позвао је у поруци коју је емитовала сиријска телевизијска станица Араи, либијски народ на мирне демонстрације против либијског Прелазног националног савјета, политичког органа у Либији који је признало око 60 држава.

"Позивам либијски народ, мушкарце и жене, да у великом броју изађу на улице и тргове у свим градовима у земљи у знак протеста", изјавио је Гадафи који се крије од краја августа у својој новој поруци коју је емитовала сиријска станица Араи Тв.

Ова станица је већ емитовала Гадафијеве поруке и поруке људи из његовог окружења.

Посљедња Гадафијева порука емитована је путем ово телевизијске станице 20. септембра.

Незадовољство Гадафијевим режимомо кренуло је средином фебруара и прерасло у оружане сукобе војске одане либијском вођи и побуњеника.

Коалиционе снаге западних држава покренуле су 19. марта војну акцију ради заштите цивилног становништва у Либији.

Након шестомјесечних сукоба побуњеничке снаге уз помоћ снага НАТО преузеле су контролу над готово читавом територијом Либије.

Гадафи се и даље крије док се његова жена и кћерка и синови Мохамед и Ханибал побјегли су у Алжир.Оставите одговор