Гадафи, Ђураз, Сиротановићи и одбијенице

Људи остају без посла, а они се заје… зезају. То му дође као ангажована умјетонст. Поново је Дом младих био препун, поново су се сви исмијали новим скечевима… Новост је да су Сиротановићи достигли максимум у свом наступу у сваком облику. Толико да су сви чланови АКТ, па и потписник ових редова, били изненађени како […]

четвртак, март 31, 2011 / 14:58

Људи остају без посла, а они се заје… зезају. То му дође као ангажована умјетонст.

Поново је Дом младих био препун, поново су се сви исмијали новим скечевима… Новост је да су Сиротановићи достигли максимум у свом наступу у сваком облику. Толико да су сви чланови АКТ, па и потписник ових редова, били изненађени како је све добро испало.

Марко Шикуљак, фото Жељко Свитлица

Друга изложба одбијеница није била самостална. У њој је учествовало много више људи који педантно скупљају повратну информацију из државних установа, којом их исте обавјештавају да нису примљени у радни однос, те да је њихово мјесто заузео неки други.

Изложба је отворена поздравним говором предсједника републике (ко није познао, у питању је пјесма Владислава Петковића Диса) и појавом Моамера Ел Гадафија. Њега је чекао шатор у коме се смјестио, а „Број два“ међу Сиротановићима, Мирко Комљеновић, био је Гадафи умјесто Гадафија.

Све се наставило у сали Дома. Представа је почела обраћањем Владимира Владимировича Путина, који се укључио видео линком. Идол младих из Русије је поручио да прати рад Сиротановића, да ће преко свог пријатеља Милета ургирати да следеће године буде мање одбијеница, те послао личну поруку продуцентима ТВ емисије Сиротановићи: Повећајте момцима плати, или…

Услиједио је одличан скеч са мајицом, на којој је овај пут била карикатура Адолфа Хитлера. Ево како се то збило.

И онда све по реду. Два скеча, па нумера грофа Ђураза, што је опуштало публику и давало потпуно нови ритам представи. Гроф је такође био ангажован, па је своје музичко излагање почео Блузом ратног ветерана.

Сиротановићи су представили ревизију статуса инвалидности, упозорили на епидемју моралности и нормалности, било је говора о уједињењу три комуналне службе у БиХ, а евоцирани су ликови из прошлости као што су Колумбо и Сизиф.

Нећу детаљисати. Ако нисте дошли синоћ на представу, боље је да сте имали доброг разлога. Пропустили сте сајајн наступ.

Галерија слика0 КОМЕНТАРА

  1. Добри су скроз, жалим што нисам био, мало смијеха је више него потребно овом народу!
    Само да ми је знати који је лик на мајици :)))

  2. Овај мали што је носио Хитлера на мајици, моја кћерка кад га види на телевизији црче дијете од смијеха.

    Ово за Дивјака и Трифуновића им је одлично.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *