Фудбалски савез БЛ суспендовао стадион Рекреатива

Фудбалери Рекреатива из бањолучког насеља Чесма, утакмицу против Жељезничара, али и четири наредне, не играју на свом стадиону Др Неле Карајлић пошто је он суспендован. Дисциплинска комисија Подручног савеза Бања Лука донијела је одлуку да суспендује стадион Др Неле Карајлић због физичког напада на главног судију послије утакмице Рекреативо – Младост Залужани и то на […]

недеља, 16 октобра, 2011 / 14:39

Фудбалери Рекреатива из бањолучког насеља Чесма, утакмицу против Жељезничара, али и четири наредне, не играју на свом стадиону Др Неле Карајлић пошто је он суспендован.

Дисциплинска комисија Подручног савеза Бања Лука донијела је одлуку да суспендује стадион Др Неле Карајлић због физичког напада на главног судију послије утакмице Рекреативо – Младост Залужани и то на пет домаћих првенствених утакмица (поређења ради ФК Борац кажњен је са три утакмице играња на свом стадиону без публике, због улијетања неколико десетина навијача и прекида утакмице).

Одлуком дисциплинских органа суспензијама од две утакмице, годину дана и доживотно, кажњена су још четворица играча Рекреатива, иако је само један од њих учествовао у инциденту, и то у својству гледаоца, а кажњен је и представник домаћина који је стао у заштиту главног судије и спријечио већи инцидент.

"ФК Рекреативо свјестан је пропуста и жали због инцидента послије утакмице и потрудиће се да се тако нешто не понови, али исто тако изненађени смо висином казни с обзиром на досадашњу праксу кажњавања других клубова и појединаца у нашој лиги за сличне и много теже прекршаје и инциденте."

Иако сматрају да су многи појединци, па и клуб, неправедно кажњени што се врло лако може утврдити објективним увидом у чињенично стање, ФК Рекреативо неће се жалити на изречене казне, а уколико и сакупи новац потребан за подношење жалби у износу од 1000 КМ (5×200 КМ) радије ће га употребити за помоћ некој социјално угроженој породици или дјеци без родитељског старања него уплатити у касу ПФС Бања Лука, кажу у клубу.

На адресу ФК Рекреативо у међувремену је стигло неколико понуда пријатељских клубова из Бање Луке, али и других градова РС, па чак и из Федерације БиХ, који су изразили спремност да помогну и понудили нам да своје утакмице играмо на њиховим стадиома без накнаде и ФК Рекреативо им се на томе овим путем захваљује.

Утакмица против ФК Жељезничара у договору са представницима овог клуба игра се данас од 15 часова на стадиону у Предграђу.

О мјесту и термину одигравања осталих утакмица ФК Рекреативо обавијестиће своје навијаче и пријатеље путем званичног сајта и фејсбук групе „Громада – ФК Рекреативо Бања Лука“.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор