ФС БиХ халалио: Србија и Српска могу играти

Извршни одбор ФС БиХ дао зелено свјетло да репрезентација Српске може да угости Србију у Бањалуци! Извршни одбор Фудбалског савеза Босне и Херцеговине на сједници у Сарајеву, усвојио је захтјев ФС Републике Српске за одигравање пријатељске утакмице између репрезентација РС и Србије у Бањалуци, објављено је на званичном сајту ФС БиХ. Међутим, без обзира на […]

уторак, јун 25, 2013 / 19:13

Извршни одбор ФС БиХ дао зелено свјетло да репрезентација Српске може да угости Србију у Бањалуци!

Извршни одбор Фудбалског савеза Босне и Херцеговине на сједници у Сарајеву, усвојио је захтјев ФС Републике Српске за одигравање пријатељске утакмице између репрезентација РС и Србије у Бањалуци, објављено је на званичном сајту ФС БиХ.

Међутим, без обзира на сагласност ФС БиХ, коначну одлуку о утакмици, која би требала бити одиграна у августу на бањалучком Градском стадиону донијеће ФИФА и УЕФА.
Недавно је ФС БиХ дозволио одигравање утакмице између Зрињског и репрезентације Хрватске у Мостару, али су ФИФА и УЕФА одбиле ту могућност, правдајући се безбједносним разлозима.

Међутим, први човјек ФС РС Миле Ковачевић у изјави за "Кликс" наводи да се не може повући паралела између ове двије утакмице.

"Ви знате зашто је УЕФА одбила дати сагласност, због безбједности и свих оних проблема који се дешавају у Мостару. Мислим да таквих проблема код нас неће бити и да ће УЕФА допустити одигравање. Нема разлога да ми не добијемо зелено свјетло", рекао је Ковачевић.

Предсједник ФС РС је додао да овај меч нема никакву политичку позадину.

"Ту нема ни трунке политике. Ми прије свега желимо зарадити, ојачати наш савез, клубове и ФС БиХ. Желимо да једном почнемо другачије размишљати, да наши пријатељи из Федерације БиХ дођу у своју Бањалуку, навијају за свој ФС РС и репрезентацију. То није ексклузивно право једног ентитета и народа. То је само утакмица. Позивамо нашег Сафета Сушића у Бањалуку, да погледа утакмицу и да види има ли неки играч за нашу државну репрезентацију", подвукао је Ковачевић.

На крају је истакао, иако није селектор Српске, увјерен је да ће у селекцији бити и играчи других националности.

"У репрезентацији РС неће играти само Срби. То је погрешна теза. Ту ће играти најбољи играчи са дијела Босне и Херцеговине који се зове Република Српска. Репрезентација сигуно неће бити једнонационална, милион посто. У њој ће играти и Бошњаци, Хрвати и остали".0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *