Фронтал.РС подржава Природољубље: БЛ10К – За чист зрак!

Они кажу: Тркачки пакет за овогодишњу Десетку је најзеленији до сад! Ми пресловљавамо на српсо писмо њихово саопштење, јер је похвално да приватна предузећа, уз подршку буџета свега у виду локације, воде рачуна о заштити животне средине.

петак, 26 августа, 2022 / 07:22

Но, као што имамо таг Природољубље, тако имамо и таг Пресловљено, јер немамо кад бавити се пословима Института за савремени српски језик, што је установа која у Републици Српској и не постоји. Машинско пресловљавање (слово за слово) на српско писмо, једини је вид протеста и борбе са латинизацијом и англицизацијом, који смо ми у стању извести на дневној бази.

Сад саопштење:

Сазнајмо колико нам је прљав зрак

Након љетног предаха идеално је да јесењу тркачку сезону отворимо управо "Бањалучком десетком" коју трчимо наљепшим улицама Бањалуке и скренемо пажњу јавности на важност заштите животне средине.

Поред кампање "За чист зрак" кроз коју планирамо постављање сензора за мјерење загађености зрака на више локација у Бањалуци (о томе више информација ускоро), потрудили смо се да, уз помоћ наших спонзора, ову десетку "озеленимо" што је више могуће!

Сви тркачи који истрче стазу дугу 10км на циљу ће добити атрактивну медаљу направљену од дрвета. С жељом да што више смањимо еколошки отисак нашег догађаја, одлучили смо да умјесто метала и пластике за медаље користимо органске материјале, с циљем да смањимо кориштење необновљивих природних ресурса.

Поред медаље, учеснике ове трке у стартном пакету очекује сјајна мајица, тркачки број, те поклони спонзора, а све то упаковано у руксак од рециклираних материјала чиме такође акценат стављамо на еколошки аспект овог догађаја. Руксаци које ће добити сви учесници ће ове године бити направљени од рециклиране пластике, а у њима ће осим освјежавајућег протеинског напитка добити и пакет сјемена зачинског биља, одличан увод у све који су заинтересовани да своје оброке учине што одрживијим!

То није све! за све учеснике припремамо Афтер Рун Пицниц у парку "Младен Стојановић” уз домаће гастро специјалтете, пиво, музику и програмске садржаје за дјецу.

Ако се још нисте пријавили, пожурите јер број тркачких пакета и мјеста на старту је ограничен.

Видимо се 11. септембра са почетком у 9 часова у улици Олимпијских Побједника!