Фронтал.РС на међународном Форуму труда у Санкт Петербургу

Данас се у највећем конгресном центру у Европи одржава догађај за који није потребан претјерани превод. Труд и рад још увијек значе прилично сличне ријечи у оба језика.

четвртак, 27 фебруара, 2020 / 16:42

Од 27.-28.02.2020. године одржава се Форум рада у организацији Града Санкт Петербурга, Државног универзитета у Санкт Петербургу (СПБУ), ЕкспоФорум међународног предузећа и уз подршку Министарства рада и социјалне заштите Руске Федерације.

"У сврху одрживог развоја друштва и економије, неопходно је размотрити путање развоја рада. Људски капитал је основа економског развоја. Акумулација људског капитала има позитиван ефекат на раст производње, доприноси техничком напретку и расту радне продуктивности. Економски и друштвени пројекти су непотпуни без фактора људског капитала", кажу између осталог организатори због чега одржавају ову манифестацију.

У оквиру Форума рада, одржаће се низ попратних догађаја, као што су изложба заштитне опреме, која приказује најновија достигнућа у сфери заштите на раду и здравља радника. Такође, биће одржане многе презентације постигнућа студената СПБУ и других младих који ће на Међународном омладинском форуму рада дискутовати на широку лепезу теоретских и примјењених знања која се тичу рада.

Догађај је уврштен у Календар догађаја Ст. Петербурга који саставља Комитет за туризам и развој овог града, а на овом међународном форуму нашао се Фронтал.РС те читаоцима у Републици Српској представљамо једну другу слику, развијене, богате и стабилне Русије, која одолијева санкцијама ЕУ и САД, грабећи у научну и вриједну будућност.