Фронтал и број вјечности

Данас се навршава осам година од како је на свјетској мрежи доступан једини ћирилични портал западно од Дрине.

субота, 1 априла, 2017 / 18:04

Данас се навршава осам година од како је на свјетској мрежи доступан једини ћирилични портал западно од Дрине.

Општефронталски консензус је да овај годишњачки текст по сваку цијену буде лишен патетике. Питање да ли је то уопште могуће. Мотиви због којих постојимо и ово радимо посљедњих осам година, за већину људи је или маркетиншка пријесна лаж какве медији о обљетницама обично меде, или патетика.

Радије онда да смо патетични.

Фронтал је основан уз крајњу свијест о својој издвојености. Осам година касније ми смо и даље "једини ћирилични портал западно од Дрине". Радо би промијенили свој поднаслов уколико би се појавио још неки, али данас то можемо урадити једино ако напишемо "једини азбучни портал западно од Дрине". Немамо конкуренције у тој области. И то је оно што је општедруштвено поразно.

Начин како смо писали или питали од 2009. године, а тиче се борбе за што је могуће већи степен државности Српске; данас је постао политички мејнстрим. И код власти, и код опозиције. Наравно, само као предизборно увиђање стварних жеља грађана за сигурношћу од рата, а као посљедица отупљења окупационе и протекторатне оштрице оличене у некада страшном ОХР; а не из искрених политичких идеала или бар конкретних планова за то. За друштво слободних индивидуалаца. Без корупције, веза, негативне селекције уопште. И то је онако средње.

Нико од нас није бизМисмен. Бар не у медијским пословима. Већина уредника и сарадника има своје послове, а Фронтал доживљавају лично. Као своје власништво. Непрофитно. Почаствовано јер за Фронтал пишу. Осме године стога можемо слободно рећи да ћемо, ако се такво стање настави, трајати вјечно. И то је оно што је изванредно.

Оно што је одвратно и што нас након ових осам година једино озбиљно понекад зна наљутити, јесте што нам некад стигне телефонски позив, гдје нас оптужују да смо љиге једне људске, кад смо "анам тамо нешта" објавили. А ми везе са тим немамо. Дакле, драги посјетиоци, уколико вам неко и убудуће покуша или чак успије продати причу под Фронталовим именом, а то чини латиницом – немојте се на нас љутити. Ми нијесмо ситношићарџијски профитери у мутном, перачи пара и нудигузи за донације, па за то што се неко усуђује кити нашим перјем са печата нам из 2009. године; љутите се на судске власти.

Без обзира на све до сад изречено, ми молити и цвилити не намјеравамо. Нажалост, као непрофитно удружење смо умоболно непропорционалну количину новца скупљеног донацијама или од оглашавања, утрошили на правну заштиту. Односно одбрану и постојање, умјесто на технику и људство. Писање онога што јесте, или напросто свог мишљења, те допуштање аутоматског и нецензурисаног коментарисања вијести све ове године; има своју цијену. Зато, рекосмо, без патетике.

Сви ви којима се допадамо и жељели би да наставимо постојати, а нисте, као и већина Српске што није, пијани транзициони профитери, уплатите нам неку донацију. Највише смо поносни кад стигну оне од десет, двадесет марака.

Толико о томе.

И ову годишњицу ћемо обиљежити без икаквог маркетиншког дружења, јер смо бијела врана. И наставићемо грактати без жеље да се уклопимо у већину. Сви они који исто то желе, могу нам се јавити. Техника и софтвер су у протеклих година толико напредовали, да свако себи данас прави портал. Макар на друштвеној мрежи. У тој шикари веб адреса које су се појавиле, Фронтал.СРБ има једну кључну предност. Своју усмјереност и дослиједност уређивачке политике. Уважавањем протока времена и нових околности које доноси, ми ћемо своје подручје свега можда мало сузити. Односно детаљније истрајавати на оним садржајима који су најчитанији и који, уосталом, и јесу Фронтал.

Нешаљиво, али и надамо се не претјерано патетично, честитамо свима нама заједно наставак живота по принципу "покољења дјела суде".

Видимо се у вјечности.0 КОМЕНТАРА

 1. Свакако имате чиме да се поносите, надам се да сам и ја својим писањем и коректним коментарима доприњео да Фронтал РС остане једини ћирилични портал у Српској.

  Још једном честитам, уз приједлог да се не цензуришу коментари, али да се забране никови, да се једноставно коментарише под именом.

  Можда се неком чини то апсурдним, да ће неки „као познати фронталерси “ престати коментарисати, што није далеко од истине.

  Али промјене су неминовне у друштву, па и овдје, гарантујем да ће већина коментатора остати, да ће се због тога неки јаки колумнисти вратити,да ћете као одмерен српски портал стећи повјерење честите српске интелигенције.

  Посљедично ће Фронтал постати симбол слободне мисли у Републици Српској,десет пута посјећенији, па и економски одржив, јер тамо гдје се слободно мисли, ту паметни гостоју, гдје паметни и часни гостују, ту је и већина,значи ту се исплати и платити реклама.
  Мало се нешто у економију разумијем, што рекао Делбој, „ко рсискира, профитира?“

  Јебеш посао, ако неки „блогер“ има сто пута више прегледа од портала који је био и може још десет пута бити јачи симбол слободне мисли у Српској.
  Знате сви на које несрећнике ја мислим.

  Порука посјетиоцима,наравно ако Фронтал радикално крене?

  Буните се млади, исмијавајте политичаре, едукујте родитеље код куће да мисле својом главом, да не мисле главом оних који владају са њима и главом оних који критикујући све уносе такву негативну енергију у народ, да помажу оним који их пљачкају да остану на власти.

  Ви борци, саборци, почните мислити својом главом,од Савчића, на даље, можда је боље да идемо сви на казан пет година због опстанка наше дјеце овдје, него да гледате и читате медије који вам на мајсторски начин пласирају причу да другачије није могло, поготово да не може најмање десет пута боље.

  Никола Лазаревић.

 2. Фронтал је био и остао острво слободне мисли у Српској. Сви имамо прилику да слободно изнесемо ставове, критику. Нису поштеђени најмоћнији, предсједници, премијери, академици, декани,… Изузетни интелектуалци су писали и коментарисали. С правом можемо рећи да су расправе често биле јаче од оних у парламентима.

  Мање је битан број људи који прочита, јер су текстове и коментаре читали битни људи из свијета политике и новинарства, савјетници, чак и предсједници политичких партија. Колико се само овдје Лазаревић изрекламирао, папак је ако није уплатио бар пет хиљадарки. Шта је њему од милиона на хипо рачуну уплатити 10000 КМ? Или од својих пријатеља зелених из ЕУ да навуче донацију од пар стотина хиљада, па да Симић организује пикник поводом 10 година Фронтала.

  Срећно и дуговјечно било , на многаја љета!

 3. „Јебеш посао, ако неки „блогер“ има сто пута више прегледа од портала који је био и може још десет пута бити јачи симбол слободне мисли у Српској.
  Знате сви на које несрећнике ја мислим.“

  Можда она Шешељева прва женка у 27. години вриједи више него ваших 200 једнократних до 27. године. На које несрећнике мислите? Нашег Рајка Ороза називате несрећником?

 4. Овај пост поводом годишњице портала не заслужује препуцавање, него честитање и могуће поруке шта би могло боље?

  Ја сам тако и коментарисао,наравно да постоје блогери „негативна енергија“, да постоје политички и економски аналитичари који контрапрудиктивно дјелују на друштво“ за то бих обје руке дао у ватру.

  Ја сам у том смислу баш потенцирао да Фронтал може да буде јачи десет пута него прије три-четири године, кад је био убједљиво најјачи, стојим иза својих ријечи.

  Боље да народ иде по памет читајући истините вијести са коректним насловима и да чита паметне колумне на Фронталу, него да чита партијске блогере и блогере тајних служби, зар не?

 5. На овом посту сам честитао рођендан порталу и послао поруке како мислим да Фронтал ојача,никог нисам поменуо, погото не по нечем лошем, напротив, о чему причаш?

  Ови твоји коментари на овом посту показују још једном да немаш осјећај и мјеру ни за шта?

 6. Фронталу желим срећан рођендан, а дминистатору да долази на посао.

  Раније, када је било много више коментара стизао је да колико-толико ради посао, а ја тврдим да је тај рад уско повезан са бројем и квалитетом коментатора.

  Фурунџијске форе које имамо и на овом свечаном посту на примјер, разгоне озбиљне људе који би нешто и написали.

  Администратор би требао да спријечи да болесници и партијски радници рашћеравају слободномислеће људе са портала.

 7. СЛОБОДОМИСЛЕЋЕ ЉУДЕ СА ПОРТАЛА ФРОНТАЛ.РС РАСТЈЕРАЛИ СУ СВОЈИМ ПРИМИТИВИЗМОМ И ВУЛГАРНОШЋУ ЧИКА СИМО – РАЈКО И ЧИКА НИКОЛА ЛАЗАРЕВИЋ.

  ПРИКАЗ 1
  Симо Ороз:

  „Његош Томић из Вишеграда протестује у бањалучком парку (18.02.2016)“
  20.02.2016. 16:26:14
  „Маму вам јебем покварену, ђутуре!!!“
  20.02.2016. 16:33:57
  „За што му дајеш подршку, ђубре покварено?“
  25.02.2016. 22:44:02
  „Мр’ш стоко лажљива!!!“
  27.02.2016. 10:13:43
  „Само глупани из телалукa ту не виде разлику.“
  27.02.2016. 13:47:22
  „Гадите ми се…“
  28.02.2016. 09:50:14
  „а у принципу си глуп к’о курац.“
  „Е јебем матер свима који тако мисле…“
  ,28.02.2016. 10:06:55
  „Маму ли им јебем покварену …“

  Као и испод текста господина Мачкића:

  „Пут у средиште Рудника „Сасе” Сребреница“
  16.02.2016. 10:05:01
  „Ти си веома покварен тип“
  16.02.2016. 10:09:32
  „Пичка је орган, а пизда карактерна особина.“
  25.02.2016. 23:12:18
  „а да видимо ко ће на крају остати усрани голуб“
  ,28.02.2016. 10:22:18
  „Пиздо, немој бре да вређаш“
  ,29.02.2016. 12:33:30
  „Језда је педер.
  Језда је глуп.
  Језда је лопов.“

  ПРИКАЗ 2
  Никола Лазаревић

  „Е сад видите, помиње Топићку и Ценићку, не волим о другим, али сам склон вјеровању кроз нагомилано животно искуство да су пуне негативне енергије жене и мушки због мањка секса, неважно,Топићку знам са тв, пуна негативне енергије, Ценићку сам звао да нам се придружи у прољеће 2010 године,већ је била на платном списку, знате чијем?“

  „А нећеш Дражене, наћи ћу те, мораћеш пред свједоцима рећи све, ко те плаћа, зашто си такав,нећеш пријатељу остати за ово понижење моје породице некажњен.

  Мораћеш се јавно у медијима извинути, овдје на Фронталу твоју писмену изјаву дати.

  Написати зашто си све лагао и за кога си радио, ја ријеч држим и кунем ти се на данашње Задушнице да ћеш морати јавности рећи све, „зашто си мене напао и зашто си такав“,

  Доказаћу ја да си ти монструм или плаћена шпија,кунем ти се гробом моје мајке, ако си болестан у болницу ћу те стрпати макар ти ја плаћао лијечење.“

  „Ти си будала и фолирант, али болесни, не можеш на фору хватати човјека од Закона, човјека који је десет година држао канцеларију за правну помоћ. Миш си ти,тамо пише да нећеш остати некажњен, да ћеш морати признати да си луд, или да си мене и моју породицу вријеђао по нечијем задатку.“

  „да ли ти је нормално да то због менталних пребачаја напишеш овде јуче,ваљда шпијуни на други начин подваљују, не офирају лично своје тајне као ова БУДАЛА, чудан шпијун овај ваш Дражен Чворовић, зар не?“

  „да ли ти је нормално да се после тога кроз коментаре докаже какав је неморални биједник и да је снимао?“

  „да ли ти је нормално да се после тога кроз коментаре докаже какав је неморални биједник“

  „Студира ћелави манијак медицину скоро 20 година, ваљда од комплекса ниже вриједности, могућег хосексуализма то ради, небитно, ево да није педер, гдје му је етика, она је основа медицине, зашто докторе Чворовићу?“

  „да ли видиш да је умно поремећен, да се не сјећа ко је шта гдје написао и говорио, да тврди нешто што није било, а неке половне информације црпи, рецимо о Топићки и Ценићки из мојих писања овдје, СВИ ЗНАТЕ ДА САМ ПРОТИВ НЕГАТИВНЕ ЕНЕРГИЈЕ СВИХ ПОЛИТИЧКИХ И ЕКОНОМСКИХ АНАЛИТИЧАРА КОЈУ СВАКОДНЕВНО У НАРОД УНОСЕ КРОЗ МЕДИЈЕ“

  „да ли видиш ратио да је његов мозак такав да је 100% двострука личност, баш прави Илија Чворовић“

  „да ли ти видиш да он има неку манију гоњења“

  „да ли ти као доктор наука видиш ту неку мождану девијацију, трауму из дјетињства, шта му је?“

  „да ли људи овај манијак вриједи помена“

  „да ли сам РАТИО требао ћутати, да ли вриједи твом СДС-у овако говно после ових доказа да је супер ПОДМУКАО и да је ДЕФИНИТИВНО ПСИХИЧКИ БОЛЕСТАН, да је латентна шпија, да воли да истражује нечији приватни живот, да се игра некаквих тајних агената?“

 8. На ИГНОРЕ је ово говно од човјека.

  ЕВО ПОГЛЕДАЈТЕ БУДАЛЕ, ЧИТАМ ШТА САМ ПИСАО,БРАНИО СЕ ОД МАНИЈАКА, НАВОДЕЋИ ДА ЋЕ МОРАТИ ПРИЗНАТИ ЗАШТО ЛАЖЕ НА ПОШТЕНА ЧОВЈЕКА, ЗА КОГА РАДИ И СЛИЧНО.

  ПА ТО И САД ТВРДИМ,ОПЕТ ИСТО РАДИ, ЧИМ МИ ДОПАДНЕ ШАКА, ДОБИЋЕТЕ СВЕ ПОТРЕБНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ.
  НЕ ЗНАМ ДА НИЈЕ ПОЧЕО РАДИТИ, АКО ЈЕСТЕ, НЕКА МИ НЕКО КАЖЕ ГДЈЕ ДА МУ МОГУ ОТИЋИ У ПОСЈЕТУ И СВЕ ИСПИТАТИ ПРЕД СВЈЕДОЦИМА, ДОКТОРИМА.

  АКО ЊЕГОВЕ КОЛЕГЕ ЗА ОВО ПАТОЛОШКО ПОДКАЗИВАЧКО ШПИЈАЊЕ КАЖУ ДА ЈЕ НЕИЗЉЕЧИВА БОЛЕСТ, ОНДА ИДЕ ЛУДНИЦУ У СОКОЦУ ЈЕР ЈЕ ДРУШТВЕНО ОПАСАН,ЈЕДИНА ЈЕ ТОГ ТИПА У СРПСКОЈ, А МЕНИ ЈЕ БЛИЗУ, ПА ЋУ МУ МОЋИ СЛАТИ ВОЋА И ПРЕСВЛАКЕ.
  МОРАЋУ, ЈА САМ СЛАБ НА НЕЈАЧ.

  П.С. Чуј Никола Лазаревић отјерао одавде људе, Никола овдје није двије године писао баш због оваквих патолошких случајева, погледајте болести и замјена теза.

  Никола Лазаревић је родитељ и остварен човјек, јавна личност која пише шта мисли о неким појавама у друштву, очигледно читан и праћен.
  Нисам крив што сметам својом ријчи и истином многим, зар не?

 9. Чика Апостофе Лазаревићу, ја само износих истину, нигдје не опсовах свих ових година нити вас назвах погрдним именом. Шпијуни се вама привиђају, као и да вас неко прогања. Да постоји правна држава, полицијска марица би вас након ових пријетњи одвела у азил на Соколац. Ја сам све цитирао, а ви не можете цитирати, јер вас нисам ни називао погрдним именима, ни псовао нити вам пријетио. Јадан је такав родитељ који се лажно представљао именом властите кћерке. Зар не?!

 10. Нисам ја за тебе чика, ти имаш година скоро колико и ја, а немаш дана радног стажа.
  Студираш 20 година, како ћеш и имати кад по читав дан идеш и снимаш људе да их можеш некоме ошпијати?

  Евоја ћу замолити декана факултета безбједности да те тамо приме, од прве ћеш све испите положити за шпијуна, то ти иде од руке.

  Медицина ти не иде јер си патолошки лажов и болесник, тежак медицински случај и завршићеш у лудари 100%, са мном, или без мене.

 11. Уважени чика Никола, можете ми бити дјед по годинама. Не студирам одавно, радим већ 15 година. „Шпијам“ и „снимам“ само у вашој фикцији. Не знам да ли ћу некад „завршити у лудари“, али осим вас нико није посумњао у моје психичко здравље. Све што пишем је истина и то вас боли. Ја аргументима, а ви увредама и пријетњама. Хоћете рећи да је лаж да сте се лажно представљали именом властите кћерке? Или да је лаж да сте били кандидат зелених са сједиштем у ФБиХ за Предсједника Српске? Или да је лаж да сте продавали мјеста у бирачким одборима? Или да је лаж да сте обећали народу зубе? Боли истина, чика Никола. Неподношљив бол.

 12. drazen78bl,04.04.2017. 10:39:14

  Шта рећи на ове јефтине фурунџијске форе којима искомплексирани фурунџија покушава да испадне паметан:

  ““ ПРИКАЗ 1
  Симо Ороз:

  „Његош Томић из Вишеграда протестује у бањалучком парку (18.02.2016)“
  20.02.2016. 16:26:14
  „Маму вам јебем покварену, ђутуре!!!“
  20.02.2016. 16:33:57
  „За што му дајеш подршку, ђубре покварено?“
  25.02.2016. 22:44:02
  „Мр’ш стоко лажљива!!!“
  27.02.2016. 10:13:43
  „Само глупани из телалукa ту не виде разлику.“
  27.02.2016. 13:47:22
  „Гадите ми се…“
  28.02.2016. 09:50:14
  „а у принципу си глуп к’о курац.“
  „Е јебем матер свима који тако мисле…“
  ,28.02.2016. 10:06:55
  „Маму ли им јебем покварену …“

  Фурунџија јефтиним триком покушава да онима који нису пратили тему прикаже како сам ја псовао мајку Његошу Томићу.
  Наиме, када је Томић кренуо са штрајком глађу, фукара је то поздравила и храбрила Његоша да штрајкује, а ја сам их само позвао да му се придруже ако већ мисле да је то рјешење.

  Нормално, фукара се осјетила прозваном и кренула са увредама на мој рачун, а ја сам им по обичају враћао.
  И сад користим да им још једном свима јебем матер због тога.

  ““Као и испод текста господина Мачкића:

  „Пут у средиште Рудника „Сасе” Сребреница“
  16.02.2016. 10:05:01
  „Ти си веома покварен тип“
  16.02.2016. 10:09:32
  „Пичка је орган, а пизда карактерна особина.“
  25.02.2016. 23:12:18
  „а да видимо ко ће на крају остати усрани голуб“
  ,28.02.2016. 10:22:18
  „Пиздо, немој бре да вређаш“
  ,29.02.2016. 12:33:30“

  И овдје фурунџија покушава да прикаже да сам ја Мачкићу псовао матер, а нека Мачкић посвједочи да ли сам према њему упутио и једну ружну ријеч када смо водили полемику око Саса која је била једна од најјачих и најкултурнијих у последње вријеме на порталу.

  Псовке су упућене факарама које нису имале ни знања ни личне културе да се нормално укључе у дискусију него су по обичају кренуле да вријеђају, а ја по добром старом обичају, враћао.

  И да не бих укидао адет, још им једном исто јебем кад су спремни на овако ниске подвале.

 13. Нећу у личне расправе да се петљам.

  Али уопште ово, због Фронтала.

  Не може Симо, Дражен, или Рибар, или ма ко, отјерати никог својом полемичком агресијом или ма чим. Не би требало, на интернету.

  Мени је Симо Ороз нпр. у првом контакту рекао да сам „телалук, глуп или безобразан“, па још „фукара“. Кад сам то прочитао, помислио сам – види овога лајавца! Ништа више.

  Неки други су ме онда, ничим изазвани, идентификовали са тим истим Симом Орозом.

  Шта је требало, да одем са Фронтала? Извин’те!

  Послије смо водили још неколике пристојне дискусије, међу осталим, тај исти Симо и ја. Слично и са другима.

  Ако би ми неко пријетио физички, за то тек не дам ни пробушен динар. Штоно рече старина Ново: „А кадар сам стићи и утећи, и на страшном мјесту постојати.“

  Према томе, нема ту неке филозофије, и важи за све коментаторе подједнако: или искулирајте, или, што рекли Амери – talk back!

 14. Мени је та нервоза чика Николе и чика Симе – Рајка симпатична. Не могу ме ни увриједити својим испадима, па што би ме отјерали. Али свакако да је један број интелектуалаца одустао од расправа, јер су испод цивилизацијског нивоа. Ево чика Симо – Рајко се правда, као да је битно коме је псовао мајку, кога је називао погрдним именима, етикетирао. Ствар је да су поменута двојица показала недостатак основног кућног васпитања, примитивизам, вулгарност, фрустрирани истинама које износе појединци, а на које немају адекватне одговоре. Што је најбитније, ради се о људима из јавног живота, из врха политике.

  Не можете наћи да сам ја некоме опсовао или га вријеђао на основу приватног живота, физичког изгледа. Само сам скоро двапут прешао црту, и то намјерно, кад сам написао чика Сими – Рајку да је у бројнику оно што мисли о себи – ЗАГОНЏИЈА, у називнику оно што други мисле о њему – ФУРУНЏИЈА, а кад сагледамо цијели називник јасно нам је да је он КОМПЛЕТАН ПЕДЕР. 😀 Други пут, кад сам му написао да је КОЗОЈЕБАЦ. Баш из разлога што он мисли да може политичке неистомишљенике етикетирати, а да му се не врати као бумеранг.

  На крају, Лазаревићева пријетња „да ћу му допасти шака“ је кривично дјело, баш као што је кривично дјело чика Рајков – Симин говор мржње:

  Симо П. Ороз,16.10.2015. 11:06:11
  „Не могу одољети да му још једном не јебем мајку балијску.“

 15. Који су то јадни „интелектуалци“, а који грчевито бране лик и не/дјело МД-а?
  Који су то јадни „интелектуалци“ који препоручују да се ништа не дира, може бити горе, могу доћи гори, нема бољих, за све махинације и лоповлуке, неправде, афере, милионске проневјере…, је крива СЕК-а, окупатори, Бакир…,

  И све то препоручуу из удобних фотеља, веома „солидних“ банковних рачуна(углавном изван земље), некретнина обезбеђених себи и својој дјеци(углавном изван земље)…,итд. КАКО ДА НЕ???

  Сад би да глуме некакве увређене сека – персе:P

  Чуј, њих неко отјерао??!:P

 16. Da da, bankovni računi su mu puni ratnom profiteru ambasadoru Baščaršije na Palama. Malo mu pa još oteo zube i zimnicu narodu. Što taj humanista nije dao zimnicu i ogrev djeci ovog ratnog invalida već strpo prokletinja sebi u džep. I kad ga pozovem na dvoboj jazavac utekne. Tolko o njegovom junaštvu. Tuko bi balavurdiju al se usro kad treba sa mnom da se obračuna. Izađi gušteru is skloništa. Napiši kukavice kad i gdje.

 17. У праву је Славија за ове интелектуалце.

  На раном Фронталу ниси могао продихати од Ненада Стевандића и осталих који су на овом порталу правили сопствену промоцију.

  Кад су видјели да у коментаторлуку има опасних “фаца“ који знају поставити незгодна питања, један по један су одступали.

  На нашу жалост, остала су још само двојица који су преко портала покушали водити кампању и обојица су пропала као политичари, али не одустају. Удавише…

  Некада су колумнисти били и садашњи предјесдници странака, замалопредсједници РС, а сад их нема.

  Ја сам описменио Стевандића и ено га у скупштини главни.
  Још кад прочита моје коментаре, све растури.

  Ја сам покушавао и ову двојицу преосталих едуковати, али не иде.

  Није свако масло за Рамазана…

 18. Није Дражен дијете, он има 40 година, нисам му пријетио, него ћу га привести на љекарски конзилиј да људи испитају шта је са њим?

  Молим администратора да овог комунисту због пријетњи и клевета уклони са портала, ја сам частан човјек, овакве небулозе, помињање крађе и физичке пријетње, што је превише, превише је.

  Знају сви колико држим до части и ријечи, зато вас молим да нешто подузмете, ако га ја будем морао преко полиције тражити, наћи ћу га до сутра, а онда неће бити добро.

  С поштовањем

 19. Мени је пријетио Рачић, а ја нисам тражио да га уклоне.

  Лијепо сам му заказао суссрет у кафани “код Неше“ у Љубињу.
  Чекао сам га два сата, није дошао и то је то.

  Касније се правдао неким глупим оправдањима, али су сви видјели да је пичка.

 20. Eto nek je pokazo da je pičkica i da ne smije jedan na jedan da se suočimo. Zar je poziv da časno ukrstimo pesnice prjetnja. A slabijem je napiso „čim mi dopadne šaka“. Kukavice zoveš upomoć. Lako ti je balavurdiju tući pa što mene ne istučeš slabiću? Zato što si jazavac. Prjetiš ježu golom gujicom. Što mi ne dođeš s policijom da im kažem kakav si hoštapler da si prevario narod za zube i zimnicu, da si izašo iz rata ko milijoner, da si prjetio slabijima, da si prodavo izborna mjesta, da su te s Baščaršije poturili ko kukavičje jaje Srbima, da prjetiš Srbima a ližeš gujicu Osmanu i Ahmedu. Prijavi me prevarantu odmah. Tebi je prjetnja što ti nudim časnu borbu jedan na jedan. Ne bih prljo ruke al zato što prjetiš balavurdiji reko da vidimo kolki si junak. I naravno ti se ulito. Da ne bi crko od stra da te ne nosim na duši eto opet ti dajem da sam biraš mjesto il vrjeme ili okači bjelu zastavu i prestani serendat o svom junaštvu i časti.

 21. Auf, SDS-ovske tetkaste politike, necemo na RTRS jer nas Dodik zeza.
  Mnogo je ovde recidiva SDS-a, mnogo je ovdje takve politike koja je pogubna ne samo za licno djelovanje nego za djelovanje takve politike u ime srpskog naroda. Kad god smo vodili politiku „necemo se sa vama druziti jer nas zezate“ odlazila nam je „glava sa ramena“, Republike je bilo sve manje i smanjivan joj je kapacitet.Povlaciti se pred neprijateljom jer ga zeza je cist IDIOTLUK pa tako i ti koji su odavde otisli jer ih je neko zezao su IDIOTI i nikad nista nece napraviti u zivotu, mislim prvenstveno na politicku karijeru, privrednu karijeru, naucnu karijeru itd.
  I meni prvom je ovdje prijeceno, psovana majka, spominjani zenski ukucani, djeca, prijeceno smrcu i upadanjem u kucu itd ali nisam nikad ni pomislio da odem,bio sam zabranjen od administracije sto sam vracao istom mjerom. Ja se vratio njih nigdje.Ostalo samo par upornih SDS-ovskih uvlakaca u guzice koji i dan danas smatraju da je vrhunski humor nekog nazvati kozojepcom, ljubiteljem istog pola, vrijedjati narodne poslanice u narodnoj skupstini itd. Ja i dalje nastavljam da se drzim kursa da na uvrede i budale necu reagovati niti im davati na vaznosti kao sto vas to vecina radi umjesto da ih zaobidjete, niti citate njihove komentare sto ce njihovo pisanje obesmisliti. I ovdje sam se udaljio od teme ali nekako mozda i nije tako lose rezimirati sustinu postojanja frontala a to je javno pisanje.

 22. Симо, испада да ће теби један ник укинути ако њега склоне, не дај Боже да буде тако?

  Фронтал је отворио свима врата да могу коментарисати, то се мора поштовати.

  Многи то злоупотребљавају, ја сам се увијек бранио од злонамјерних напада, није исто кад ти неко пакује да си нечији човјек и слично, то свака част.

  Али помињање породице, пријетње батинама, па онда и смрћу, е за то бураз мораш стати иза ријечи.

  Ни у сну ми не пада на памет да некоме нанесем зло,увијек кад сам неког газио, било је у самоодбрани, или бранећи слабије од насилника, много је тог нажалост било за 40 година кафане и темпа који сам ја живио.

  Погледај комунисте пичке, поново пријети, лаже, подваљује, тражи као да се негдје нађемо, а не смије да каже ко је, уста га јебем шкрбава.

  Ја имам 57 година,знаћи, говнар пријети ђеду, а не смије да каже ко је, пише да пријетим дјетету Дражену, а он има 40 година, гдје је ту логика?

  Прекидам су комуникацију са њима и иначе нећу никад никоме више ни на једну подвалу и лаж одговарати, нека то буде на образ њихов и оних 90% честитих овдје који ће ваљда реаговати како доликује, указујући фукари да се тако не понашају.

 23. Лазаревићу, имам година колико ви гласова. Дакле, 38. Старији сте од мене 18 – 19 година. Ђед, како сами за себе рекосте. Не бојим се ваших пријетњи, можете и мени рећи кад и гдје да се обрачунамо. Мислим, није у мојој природи да пребијам било кога, а поготово људе који су били неспособни за војску, ђедове, али ако би неко напао мене и моју породицу, заклао бих га зубима. Умјесто да као храбри јунак, српски капетан, стиснете зубе и станете пред тзв. Комунисту, ви прекидате комуникацију. Заиста кукавички.

  С обзиром да у анамнези наводите 40 година кафане, нимало не чуди ваше понашање. Значи, од 17. године сте у кафани, а и 5 година рата сте провели у кафани? Или сте у кафани од 12. године? Пријатељски вам препоручујем да испитате функцију јетре. Какав је то родитељ који жени остави дјецу и кућу, а 40 година проведе у кафани?

  А за пријетње ћете дати исказ полицији, као некад онај Жељко Јунгић алиас Божо Чукеранац. Знам да се можете извадити на психијатријско вјештачење, али сматрам да држава треба да заштити сваког грађана, јер неће бити добро ако се сам будем морао бранити.

 24. Чика Симо – Рајко, написали сте несмотрено:

  „На нашу жалост, остала су још само двојица који су преко портала покушали водити кампању и обојица су пропала као политичари……… Ја сам покушавао и ову двојицу преосталих едуковати, али не иде.“

  Можете ли нам рећи нешто о снази ваше партије СПО? Колико има посланика у НСРС, колико у ПСБиХ, колико одборника по општинама у Српској? Ви сте овдје једини експонирани њихов члан. Водили сте овдје кампању годинама. Странка пропала. И како онда дајете себи за право да неког едукујете и било кога називате пропалим политичарем? Кажем ја вама по стоти пут – ОГЛЕДАЛО КУПИТЕ, ЧИКА СИМО – РАЈКО!

  😉