Фронтал ексклузивно: Огњен Тадић кандидат за предсједника РС

На данашњој сједници Предсједништва и Главног одбора СДС на Палама, највећа опозициона странка донијела кључну одлуку. Иако се о томе већ одавно спекулисало, данас је на Палама и званично потврђено – Огњен Тадић је кандидат за предсједника Републике Српске испред најјаче опозиционе и друге партије по снази у РС. Овим је почела нова ера у […]

субота, март 6, 2010 / 17:17

На данашњој сједници Предсједништва и Главног одбора СДС на Палама, највећа опозициона странка донијела кључну одлуку.

Иако се о томе већ одавно спекулисало, данас је на Палама и званично потврђено – Огњен Тадић је кандидат за предсједника Републике Српске испред најјаче опозиционе и друге партије по снази у РС.

Овим је почела нова ера у политчком животу РС, јер се сада чекају двије ствари. Изјашњавање владајуће коалиције, за коју се спекулише да ће кандидовати актуелног премијера РС, Милорада Додика, за мјесто предсједника. Ту вијест је у јавност званично пустила једино ПДП, из које су саопштењем за јавност казали да имају сазнања да је на недавном састанку на Мраковици између СНСД, ДНС и СП; у тајности донијета оваква одлука.

Друга ствар која се ишчекује, јесте изјашњавање опозиције да ли ће читав опозициони блок из Билеће, стати на страну Огњена Тадића, као што је до сада најављивано само у кулоарима. У том случају, опозиција би за мјесто члана Предсједништва БиХ, такође  по нагађањима, кандидовала некадашњег премијера РС и предсједника ПДП, Младена Иванића.

 

(Да ли се промијенио: фотографија предсједничког кандидата СДС је са данашње сједнице на Палама)Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *