Фронтал длаку мијења, али став никада

Они који су са нама прије тог датума, примјетили су да је у суботу 12.12.2009. године, Фронтал.РС освануо у сасвим другачијем руху. Наравно, ова промјена има везе само са ликовним и техничким аспектом објективне стварности, те користимо прилику да обавјестимо све вјерне посјетиоце, да се уређивачка политика јединог ћириличног портала западно од Дрине – неће […]

недеља, децембар 13, 2009 / 17:56

Они који су са нама прије тог датума, примјетили су да је у суботу 12.12.2009. године, Фронтал.РС освануо у сасвим другачијем руху.

Наравно, ова промјена има везе само са ликовним и техничким аспектом објективне стварности, те користимо прилику да обавјестимо све вјерне посјетиоце, да се уређивачка политика јединог ћириличног портала западно од Дрине – неће мијењати!

Они који нас посјећују због основне мисије Фронтал.РС, неће бити разочарани ни у будућности. Наставићемо да се боримо против медијског мрака, па и против патетичног призвука који таква изјава носи. Као и до сада, даваћемо једнаку прилику свим чиниоцима друштвеног живота, да њихова обавијест или став дође до јавности. Само од њих зависи колико ће бити успјешни у томе, а чињеница да такав третман није могућ у већини традиционалних медија, нас ни најмање не обесхрабрује. Ефекти простог постојања Фронтал.РС, већ се почињу назирати у јавном мнењу, на шта смо необично поносни.

Разлози за промјену су вишеструки. За осам и по мјесеци рада, Фронтал.РС је досегао посјећеност која је, искрено, изненадила и његове покретаче. Будући да се посјета увећава прогресијом од 38 одсто на мјесечном нивоу, а са њом и циљна група, указала се потреба за увођењем нових садржаја, што нам је сугерисано у многим писмима на адресу редакције. Тако Фронтал.РС сада погони потпуно нов ЦМС, а дизајн и структура су начињени тако, да у највећој могућој мјери одговоре потребама корисника.

Велика популарност Фронтал.РС је достигнута искључиво виралном методом, будући да нису предузимане озбиљније промоције у ванинтернетском свијету. То ће се у најскорије вријеме измјенити, те овим потезом Фронтал.РС иде у сусрет будућности. Жеља нам је да покажемо свој потенцијал у прилагодљивости новим трендовима и технологијама, поготово оним субјектима који упорно покушавају ћирилично писмо ставити у контекст заосталости.

Уједно, због сталних покушаја провале кроз сигурносни систем портала, која су уродила плодом у три успјешна хакерска напада, били смо принуђени да промијенимо сервер на којем чувамо садржаје. Сва три поменута случаја била су посљедице неадекватне заштите на досадашњем серверу, а не пропусти у безбједносној структури Фронтал.РС.

Као и код сваког сељења, и ово са собом носи низ ситница које се забораве или изгубе у таквом процесу, па молимо посјетиоце за стрпљење до коначног завршетка тог посла, који ће бити окончан у периоду мјереном сатима. И даље нам шаљите ваше сугестије и примједбе, које су нам од велике користи.

Ми ћемо наставити да идемо главом кроз зид, док једно од то двоје не попусти.

 

 


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *