Французи све приврженији Ле Пеновој

ПАРИЗ – Популарност француске странке екстремне деснице Национални фронт (ФН) порасла је за шест одсто од почетка године, произлази из истраживања јавног мњења у којем 28 одсто Франзуза подржава политику те странке. У анкети чије резултате је данас пренијела телевизија Канал плус, 61 одсто испитаника је рекло да се не слаже са идејама те странке. […]

уторак, март 15, 2011 / 15:00

ПАРИЗ – Популарност француске странке екстремне деснице Национални фронт (ФН) порасла је за шест одсто од почетка године, произлази из истраживања јавног мњења у којем 28 одсто Франзуза подржава политику те странке.

У анкети чије резултате је данас пренијела телевизија Канал плус, 61 одсто испитаника је рекло да се не слаже са идејама те странке.

У посљедњих десетак година у сличним анкетама 80 одсто Француза није пружало подршку странци коју је основао Жан-Мари Ле Пен.

Толику популарност Ле Пенова странка је уживала 2002, када је шеф странке прошао у други круг предсједничких избора.

Марина Ле Пен која је почетком године наслиједила оца на челу странке, за 46 одсто испитаника је представница једне екстремно националистичке и ксенофобичне странке, али је за 38 одсто Француза десничарски патриота привржен традиционалним вриједностима.

Готово сва истраживања јавног мњења спроведена посљедњих десетак дана показују да ће она проћи у други круг предсједничких избора који ће се одржати догодине.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *