Француска: Због жалбе на антисемитизам Твитер доставио податке властима

Друштвена интернет страница "Твитер" саопштила је данас да је француским властима предала податке ради помоћи у идентификацији аутора антисемитских коментара, након жалбе једне групације јеврејских студената. Француски суд је у јануару наредио "Твитеру" да обезбиједи податке након правне акције француске Уније јеврејских студената /УЕЈФ/. У саопштењу "Твитера" наводи се да је информација дата правосудним властима […]

петак, 12 јула, 2013 / 13:26

Друштвена интернет страница "Твитер" саопштила је данас да је француским властима предала податке ради помоћи у идентификацији аутора антисемитских коментара, након жалбе једне групације јеврејских студената.

Француски суд је у јануару наредио "Твитеру" да обезбиједи податке након правне акције француске Уније јеврејских студената /УЕЈФ/.

У саопштењу "Твитера" наводи се да је информација дата правосудним властима како би се омогућила идентификација појединих аутора антисемитских коментара.

У саопштењу се истиче да се тиме "окончава спор" са УЕЈФ и су се двије стране сагласиле да наставе заједнички рад у борби против расизма и антисемитизма.

ЕУЈФ је у марту покренула грађанску парницу против "Твитера" са захтјевом од 38,5 милиона евра одштете зато што компанија није одговорила на налог француског суда.