Француска законом забрањује термине "мајка” и "отац” !

Ово је очигледан примjер да идеолози хомосексуализма неће стати док се традиционалне норме не замjене неким новим, индивидуалистичким и хедонистичким.

уторак, октобар 2, 2012 / 16:33

Са промјеном власти у Француској изгледа да долази и до редефинисање брака, породице и родитељства. Нова социјалистичка власт је још у предизборној кампањи најавила да ће по доласку на власт легализовати истополне заједнице и усвајање дјеце од стране тих заједница, а сада иду и корак даље. Као што је то случај у у другим државама које су легализовале геј и лезбејске партнерске заједнице, сада је и у Француској процес измјене закона који регулишу брачне и породичне односе, па је тако најављено да се убудуће термини мајка и отац не смеју употребљавати, већ да ће они бити означавани као родитељи. Када закон буде ступио на снагу, он ће омогућити идентичне брачне церемоније истополним партнерима, као и у случају природних бракова и породица.

Колико је кратковида власт у Француској потврђује и изјава министарке правде да је "интерес дјетета најважнија преокупација Владе” . Да је то истина, та иста Влада би се поближе упознала са озбиљним стручним радовима који не говоре у прилог одрастања деце у истополним заједницама. Овако је власт у Француској изневјерила своје породице, и даље уништавајући шансу да створи друштво истинске слободе, демократије и породично друштво.

У свим државама у којима су истополни бракови легализовани слиједила је измјена законодавства. У Канадској провинцији Нова Шкотска, након тужбе хомосексуалаца за непоштовање људских права 2007. године, Влада провинције је дозволила измјену регулативе тако да је на потврдама о рођењу од тада могуће уписати лезбејску партнерку породиље као "другог родитеља”. Исте године, Сенат државе Калифорније је замјенио термине "мушкарац и жена” са термином "двије особе” у свим документима које издаје Калифорнија (па је тако нпр. брак заједница двије особе, а не мушкарца и жене). Одмах након побједе социјалиста у Шпанији Влада је наредила да се термини "мајка” и "отац” у потврдама о рођењу замјене са терминима "прогенитор А” и "прогенитор Б”.

Сличне измјене закона су спроведене и у Онтарију, Масачусетсу и Аустралијској држави Викторија. Онтарио је забранио термине "мајка, отац, супруг, супруга, удовац и удовица” из свих закона и уредби. У Шкотској је 2007. године, након притисака ЛГБТ покрета Stonewall, Национална здравствена служба медицинским сестрама наредила је да не користе термине "отац” и "мајка” зато што су они хомофобични! Ти термини су замјењени термином "старатељи”. Термини "супруг”, "супруга” и "брак” је требало замјенити терминима "партнери” и "блиски пријатељи”.

Мајка. Та најљепша ријеч која буди најдубља осећања код дјетета ускоро ће постати непожељна. Данас дјечица, а сутра родитељи ће у школама учити да је циљ живота задовољење сопствених потреба, по било коју цијену, а све у духу фанатичног индивидуализма. Природна породица ће бити представљена као архаична институција, а религиозност као нешто срамотно и чак штетно.

Наведено је очигледан примјер да идеолози хомосексуализма неће стати док се традиционалне норме, пре свега брака, природне породице и религиозности потпуно не замјене неким новим нормама, дубоко индивидуалистичким и хедонистичким. Природна породица, као урођена заједница мушкарца и жене, њихових предака и потомака биће тешку битку за сопствено очување.

Неко је рекао да хомосексуализам није идеологија?

Др Немања Зарић
Центар за заштиту породице0 КОМЕНТАРА

  1. Пред овим разум напросто стаје и оставља човјека окренутог традиционалним вриједностима без коментара!

    Нека нам је Бог на помоћи, јер други нико нема моћ да заустави сатанизам који изобличује људски ум!

  2. Инспекторе, некад се учило у Социлогији по Фјаменгу(сјајна књига) да је породица „економско-биолошка категорија“. Ја боље дефиниције за породицу нисам прочитао.
    О Французима, не бих, они имају нова правила, која рецимо промовише њихов пред. Републике.

Оставите одговор