Француска се жали на Експлорер

Француска је данас упозорила кориснике интернета да, из безбједносних разлога, за претраживање свјетске мреже не користе Мајкрософтовов „интернет експлорер“, након што је исти савјет упутила њемачка Влада. Државна агенција за безбједност интернета Церта објавила је саопштење у којем се упозорава на недостатке свих верзија "експлорера". Њемачка је прије три дана упутила исто упозорење, након што […]

понедељак, јануар 18, 2010 / 21:14

Француска је данас упозорила кориснике интернета да, из безбједносних разлога, за претраживање свјетске мреже не користе Мајкрософтовов „интернет експлорер“, након што је исти савјет упутила њемачка Влада.

Државна агенција за безбједност интернета Церта објавила је саопштење у којем се упозорава на недостатке свих верзија "експлорера".

Њемачка је прије три дана упутила исто упозорење, након што је на интернету објављен код који је искориштен за недавни напад на "Гугл".

Мајкрософт тврди да је најновије, осмо издање "интернет експлорера" тренутно најбезбједнији софтвер за кориштење интернета и да је ризик минималан.

Корисници могу да буду угрожени уколико користе "интернет експлорер 6" и посјете компромитован сајт, тврде стручњаци Мајкрософта.

У том случају, компјутер би могао да нападне "тројанац", програм који омогућава хакерима да преузму контролу над рачунаром и украду важне податке.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *