Француска осуђује убиство Дејвида Хејнса

Француска је осудило гнусно убиство британског хуманитарног радника Дејвид Хејнса, који је трећи западни талац кога су убили џихадисти из "Исламске државе". "Гнусно убиство Дејвида Хејнса показују поново колико је потребно да се међународна заједница ангажује у борби против `Исламске државе`", наводи се у саопштењу из Јелисејске палате. Француска је упутила саучешће и изразила солидардност […]

недеља, 14 септембра, 2014 / 12:38

Француска је осудило гнусно убиство британског хуманитарног радника Дејвид Хејнса, који је трећи западни талац кога су убили џихадисти из "Исламске државе".

"Гнусно убиство Дејвида Хејнса показују поново колико је потребно да се међународна заједница ангажује у борби против `Исламске државе`", наводи се у саопштењу из Јелисејске палате.

Француска је упутила саучешће и изразила солидардност са Великом Британијом и породицом убијеног хумантарног радника.

"Исламска држава" је преузела одговорност за одсијецање главе британског хуманитарног радника Дејвида Хејнса /44/ у видео поруци која је објављена на на сајту организације СИТЕ.

Хејнс, који је поријеклом из Шкотеске, отет је марта 2013. године у Сирији гдје је радио за француску невладину организацију Актед.0 КОМЕНТАРА