Фото: Ко је масон у Црној Гори

Професорка Економског факултета и бивша посланица Либералног савеза Мирјана Куљак објавила је у петак увече на свом фејсбук профилу фотографију са састанка једне од масонских ложа у Црној Гори, на којој се види да су неки од чланова тог тајног друштва посланици и банкари. На слици су посланици ДПС Миодраг Вуковић и Зоран Јелић, бивши […]

недеља, 16 октобра, 2011 / 10:48

Професорка Економског факултета и бивша посланица Либералног савеза Мирјана Куљак објавила је у петак увече на свом фејсбук профилу фотографију са састанка једне од масонских ложа у Црној Гори, на којој се види да су неки од чланова тог тајног друштва посланици и банкари.

На слици су посланици ДПС Миодраг Вуковић и Зоран Јелић, бивши посланик Народне странке и актуелни члан управе Прве банке Предраг Дрецун, некадашњи директор те банке Велимир Богдановић, који је и даље запослен у Првој банци, Александар – Саша Дрљевић, директор НВО “Зелени Црне Горе” и бивши помоћник министра за европске интеграције.

Куљак је фотографију објавила уз напомену: “Ево обећане фотке – мисли глобално, ради локално”, али није хтјела да говори детаљније о поријеклу фотографије, мјесту на којем је снимљена и о којој масонској ложи се ради, истиче лист.

Дрецун, Вуковић и Јелић синоћ нису одговарали на телефонске позиве ни на СМС поруке, пишу подгоричке Вијести. Лист наводи да има поуздане информације да нема дилеме да је фотографија, на којој се чланови масонске ложе виде у карактеристичним одорама са бијелим рукавицама и у препознатљивом амбијенту за одржавање састанака тајног друштва, аутентична.0 КОМЕНТАРА

 1. Од вајкада сам готивио ова оргијања.Овакве бијеле рукавице у моје вријеме су носили само полицајци и младе.Ко би могао сад замислити моју блиједу сјену Милорада или на примјер Рајка К. и Сулејмана Т. у бијелим рукавицама и са кецељом?

 2. Живио сам у Београду од 1999 до 2003 год.Тада сам тамо упознао човека који је постао мој добар пријатељ и који је напустио једну од масонских ложа у Србији.Разлог његовог повлачења је био тај што су у масонске редове примани прави криминалци ,лопови и битанге.О високо моралним карартерима „људи“ и њиховом угледу није се могло ни помислити, а управо то је трбало да буде одредница за њихов улазак у масонску ложу.Кроз историју многи угледни Срби почев од краљевске династије,високих официра,свештенства, научника, умјетника,били су масони али то губи сваки смисао кад је последња нешколована криминогена олош бивала примана у масонске редове.Рекао ми је тада да су многи људи напустили ложу кад се појавио један број познатих криминалаца.Мислим да данас на просторима балканског полуострва може се релативно лако постати масон(посебно ако имате пара-небитно од њиховог поријекла) На западу то није сличај.(Француски масони су јавили за тачан датум почетка бомбвардовања Србије)

 3. Ја познајем неке људе из Ротари клуба БЛ, који су фини, поштени и угледни људи. Кажу да је „ротари“ предулаз у масонерију. Знам и да је познати фрулаш Бора Дугић ротаријанац.
  Претпостављам да су многи наши политичари у овим круговима. Искрено ми је смијешно видјети овог Ђукановићевог сељачића Вуковића међу масонима.
  Основно је питање ко је на врху те пирамиде. Ако су Ротшилди, далеко им лијепа кућа. Ја јесам доста читао о томе и гледао документарце, али још нисам сложио све коцкице, нарочито што неки тзв. „Малтешке витезове“ помињу као контрапункт масонима. Улога католичке цркве у свему? Можда би било занимљиво да неко ко је боље упућен мало више напише о томе.

  http://www.youtube.com/watch?v=l_jPBDzyocs&feature=related

  optimus, 16.10.2011. 18:15:31

  Нисам сигуран да се тако лако може изаћи, јер је њихов рад ипак тајан и вјероватно подразумјева повјерљивост.
  Било би много да су француски масони спријечили бомбардовање Србије.

 4. drazen78bl

  Наравно да се може изаћи из насонске организације ,али несмију се откривати имена других масона, нити место масонскога храма. Ако будеш могао нађи књиге „Рођени у крви-изгубљене тајне масонерије“ од Џона Робинсона „Невидљива рука“ од Ралфа Еперсона и „Масони“ од Анри Дирвила. (Посебно ову прву)Те књиге сам добио на поклон од пријатеља.

 5. Suvereni vojni red Malte (ranije Malteški vitezovi, u srednjem vijeku Red Sv Ivana (Jovana) Jerusalimskog koji je nastao 1050. godine, ima međunarodni subjektivitet i posmatrački status u UN. bave se raznim stvarima, zvanično humanitarnim. kao njihovi članovi se pominju mnogi političari, carevi, kraljevske porodice, i dr.. Iako ih smatraju sljedbenicima katoličke crkve oni „obuhvataju“ i članove drugih crkvi – hrišćanskih, naravno. Vodili su krstaške ratove.. Napoelon ih je pokušao rasformirati i uništiti ali su preživjeli…

 6. Не знам шта је тачно било од оне најављене журке у Порто Монтенегроу поводом рођендана Нета Ротшилда,
  http://www.kurir-info.rs/stars/vladari-sveta-prave-zurku-u-crnoj-gori-100619.php
  али неки симболи поред моста на Морачи и дуж новосаграђеног пута Рисан-Никшић, више него јасно наглашавају утицај те породице и тог тајанственог „друштва“ у новој Црној Г. тј. монтенегру, обеликс нпр. 😮